Zijn wij Pinocchio ?

Hallo En een good Day my Friend,

Ik kwam dit artikel tegen en herhalen kan geen kwaad geeft alleen weer meer inzicht in het geheel toch. Het spel dat gespeeld wordt zoals wat hier beschreven wordt.in het volgende stukje,vele weten het al en ben je net aan zelfonderzoek begonnen kan dit een mooie aanvulling zijn , we leren er allemaal van.

We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat wanneer we geld sparen en naar de bank brengen, dat dit geld door de bank mooi wordt bijgehouden tot we het weer nodig hebben. Maar onze centen worden niet door de banken bijgehouden, zelfs de digitale cijfers worden niet door een bank aangehouden in een grote kluis. De meeste onder ons weten niet hoe een bank precies werkt en vele economische modellen zijn gebaseerd op een verdeerde perceptie van het financieel systeem.

Het is daarom aan te raden om onderstaande video eens te bekijken. Als we geld naar de bank brengen, is dat geld wettelijk gezien niet meer van ons – maar van de bank!! (Lees dit nog eens!) De getallen op de rekeninguittreksels zijn wettelijk gezien een tegoed dat de bank aan ons nog moet betalen. Het is een schuld voor de bank, maar het geld is van de bank en niet van de spaarder.

Je kunt dit vergelijken met bijvoorbeeld € 50 dat je leent van een vriend, die € 50 is dan van u en je houdt een briefje bij dat zegt dat je deze vriend nog € 50 moet terugbetalen. Dit staat in de Beurs en geschreven door Ronald Hendrickx 26-11-2013 en geplaatst om ; 14;45.(bron zie onder het artikel)

Zoals ik ook al beschreef  in De Race ja het gaat zover ,wist je dat ?

Het gaat verder namelijk Geld en de Bijbel /Religie staat hier ook mee in verbinding namelijk het volgende. Geld = Macht = Materialistisch. voel je vrij om het stuk te lezen.

Deze kerel de Be-last-ing = last op leggen staat er ook mee in verbinding en die mogen we niet vergeten ?

 (Belasting) Druk op ons inkomen 
Hoe groot is de druk op het bruto inkomen van Nederlanders van belastingen, premies en rente? Er wordt om te beginnen onderscheid gemaakt tussen directe en indirecte belastingen. Tot de directe belastingen behoren inkomstenbelasting, sociale lasten, dividendbelasting, gemeentebelasting en overige lasten zoals waterschapsheffingen. Indirecte belastingen, zoals BTW en accijnzen zitten verstopt in de prijzen van producten en diensten die we kopen.

En dan zijn er nog de ziekte- en  pensioenverzekeringspremies en de rente over privé schulden die Nederlanders zijn aangegaan, zoals hypotheken, persoonlijke leningen en andere vormen van privé kredieten.

In totaal verdienden we in 2009 in Nederland € 406 miljard. Hieruit werd in totaal voor Eur.296 miljard aan bovengenoemde lasten betaald, waardoor er netto niet meer dan € 110 miljard over bleef.

Laten we kijken naar het inkomen van een ‘gemiddelde’  Nederlander, meneer Z, die € 3.000 bruto verdient. Wat gaat er van dit inkomen af?

Om te beginnen loonheffing en sociale premies, totaal 30,5% of € 915, waardoor er € 2.085 over blijft. Aan ziektekosten en pensioenverzekering betaalt Z 14,3% van zijn bruto inkomen, of € 429, waardoor er nog € 1.656 is. Aan dividendbelasting, gemeentebelasting en andere lasten draagt Z per maand 2,5% af of € 75. Er blijft nog € 1.581 over.

Nu komt het moeilijke stuk. In alles wat Z koopt, eten, kleding, bioscoopbezoek zit indirecte belasting. BTW gemiddeld 10,1%, accijnzen gemiddeld 2,7% , overige indirecte lasten zoals Bijzondere Verbruiksbelasting en Motorrijtuigenbelasting nemen nog eens  2,4% voor hun rekening. Totaal is dat 15,2% of € 456.

De ‘Gemiddelde Nederlander’ meneer Z heeft een schuld van € 60.000 (inclusief hypotheekschuld). Hierop betaalt Z maandelijks € 300 rente.

Overheid, ziektekosten – en pensioenverzekeraars en banken leggen dus een gezamenlijke claim van € 2.175 op het inkomen van meneer Z.

Over de indirecte belastingen zou u kunnen zeggen, dat daarvan niets gemerkt wordt. Dat is echter wel het geval, want de prijzen van producten en diensten worden er hoger door. U zou meer kunnen doen met uw euro als er geen indirecte belastingen waren.

Trouwens hetzelfde geldt ook voor rente. Er is de directe rente, die u betaalt op uw hypotheek, persoonlijke lening enz. Maar er is ook de indirecte rente, die in de producten die u koopt zit verpakt. De schoenenzaak die u een paar schoenen verkoopt berekent u de rentekosten door die men over de zakelijke lening heeft en de producent van de schoenen heeft ook een lening bij de bank waarover men rente betaalt. De Duitse wetenschapper Prof. Dr. Margrit Kennedy heeft uitgezocht dat er gemiddeld 40% rente in de prijzen van alle producten en diensten die u koopt verstopt zit. Als meneer Z per maand voor € 1.000 zou kopen, dan zit hierin dus  € 400 indirecte rente verstopt. Hiervoor geldt hetzelfde als voor indirecte belastingen. Alles zou 40% goedkoper zijn als er geen rente zou worden berekend.

© Ad Broere ,14 september 2010.van wij worden wakker.

Maar de bank krijgt een koekje van eigen deeg !!! En het misverstand over en van Geld.

Volgens de bron van wanttoknow dit volgende artikel ;

Persbureau Bloomberg komt met de onthulling dat managers van Royal Bank of Scotland (RBS), waar een onderzoek heeft gelopen m.b.t. de hierboven besproken manipulaties met de Liborrente, hebben meegewerkt aan de manipulatie van de wereldwijde rentes. Het blijkt dus niet een verhaal van de vier RBS-handelaren die zijn ontslagen, maar RBS-managers hebben dus actief meegewerkt en niet alleen ‘stilzwijgende goedkeuring’ gegeven. Dit is een heel duidelijke aanwijzing dat meer mensen binnen de bank kennis hadden van en betrokken waren bij, de misstanden rondom rentemanipulatie. Meer dan tot voor kort werd aangenomen.

Dus als je al met al leest zijn we voor en bij de neus genomen. Allemaal gedoe om wat iets dat eigenlijk niet bestaat en gecreëerd is door de mens. Door een paar slimme vossen uitgebuit en verpakt is, en wij het volk maar in allerlei bochten en kronkels wringen . Armoede ,geestelijke en lichamelijke pijnen leiden en je zelf geen bevrijding kunnen geven, verstoten en als een crimineel behandelt worden dat is wat er gebeurt als je de glamour ervan af gehaald .Het schilletje van de parelglans ??!! Terwijl het eigenlijk geheel onnodig is. ik denk wel eens als het volk een week alles neer legt zich een lang weekend veroorlooft hoe en wat zal er gebeuren ?! Hoe zal het eruit zien , eigenlijk zijn dan de rollen omgedraaid hé, we geven het scenario terug aan de regisseur.

De regisseur doet dat ook met ons kijken hoe wij op situatie reageren en zij hebben d e touwtjes in handen net zoals bij Pinocchio van Walt Disney en zo is het lieve mensen en niet anders , wil jij het zien dat is de ?

 

 

 

Bron: youtube

Je bent uitgenodigd om verder te lezen ; http://www.beurs.com/2013/11/26/schokkende-video-hoe-banken-echt-werken-deel-1/35406 en wanttoknow.  en wijwordenwakker de bronnen voor deze inspiratie.

Ik wens jullie een fijne dag toe .

Warme Hart Groet