HSP en seks

Wat ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ is, is sterk cultuur bepaald.

In basis wordt de energie van wil Hoog sensitieve personen en seks.

3 spirituele seks tips

Geschreven door auteur 6 Reacties Gepubliceerd: december 1st, 2012 door Femke de Grijs

Wat is seksualiteit?

Seks is meer dan alleen de ‘fysieke daad’. Seksuele energie is een sterke energie waarbij mannelijke en vrouwelijke energieën een balans (kunnen) vormen, zowel in jezelf als met anderen en kracht geïntegreerd met die van wijsheid en liefde. Seksuele energie kan een hoop losmaken; bijvoorbeeld genot, verdriet, boosheid of vermoeidheid. Spirituele seks Je kunt seksuele energie op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau beleven en bewust integreren en inzetten om jezelf te ontwikkelen. Dit wordt spirituele seks genoemd. Als je plezier in seksualiteit ervaart, ervaar je vaak ook plezier in het leven. Dit kun je leren. Lading op seksuele energie Momenteel is er een transformatieproces op aarde gaande. Veelal op angst gebaseerde energie of trilling wordt getransformeerd naar een trilling van liefde. Deze transformaties zijn energetisch weerspiegeld in jouw energieveld. Er zijn bij relatief veel mensen transformaties rondom het navel en heiligbeengebied. Het navelgebied is onder andere verbonden met je emoties en begeertes. Het heiligbeengebied (het heiligbeen zit onder aan je rug) is onder andere verbonden met seksualiteit, geld en eten. Deze transformaties kunnen voor een hoop onrust zorgen, bijvoorbeeld wat je in jezelf en de wereld om je heen ervaart. Energieën oppikken Voor hoog sensitieve personen (HSP) kan seksualiteit beladen voelen. Dit kan dit komen doordat zij een relatief open energieveld hebben en (onbewust) allerlei energieën uit hun omgeving kunnen oppikken en zich hierdoor kunnen laten ‘meevoeren’. Denk hierbij aan energieën uit:

  • je directe omgeving. Hoe gingen en gaan bijvoorbeeld je ouders/verzorgers, familie en vrienden met seksualiteit om en wat herken je hier van in jezelf?
  • andere tijden, zoals vorige levens. Door polariteiten zoals ‘dader’, ‘slachtoffer’ en ‘talent’ levens te ervaren kun je leren en groeien. In de praktijk kan het zijn dat je sommige levens nog niet ‘goed’ hebt afgerond, waardoor je nu problemen rondom seksualiteit kan ervaren. Stel dat je in een vorig leven een nare seksuele ervaring hebt gehad, waarbij je dacht ‘ik wil nooit meer seks’, dan kun je in je huidige leven tegen deze gedachte aanlopen en last hebben van emoties rondom dit thema.

Onzekerheid HSP ‘weten’ vaak nog hoe fijn de subtiele dimensies en het bijbehorende gevoel van eenheid van voordat zij op aarde kwamen is. Die eenheid kun je ook integreren bij seksualiteit op aarde. Circa 85% van de bevolking is niet hoogsensitief. Wellicht voel je je soms eenzaam of niet ‘thuis’ op aarde, of heb je soms last van ‘heimwee’ naar subtiele dimensies van waar je ‘oorspronkelijk’ vandaan komt. Dit kan negatieve lading zoals een gevoel van afgescheidenheid versterken. Een vaak voorkomend probleem bij een negatieve beleving van seksualiteit is dat HSP zich onzeker of onveilig voelen. Als je je onzeker en niet fijn bij jezelf voelt, is het vaak extra moeilijk om je zelfverzekerd bij een ander te voelen en om plezierig seksualiteit te beleven. Het kan veel energie kosten als je je fysiek, emotioneel of mentaal onprettig voelt bij seksualiteit. Misschien wijs je daarom seksualiteit af, dit kan (onbewust) moe maken. Zelf heb ik lang geworsteld met hooggevoeligheid. Ik voelde me moe, liet me meeslepen door allerlei emoties en vond seksualiteit een uitdagend onderwerp. Ik vond het eng om mijzelf te laten zien en echt mijzelf te zijn. Soms was het zelfs zo dat mijn vriend in een andere kamer ’moest’ slapen, omdat de prikkels mij teveel waren. Jouw hart kan je helpen om lading te transformeren, zodat je plezier ervaart bij seksualiteit. Hier is de oorspronkelijke tantra en kamasutra op gebaseerd. Doordat ik blokkades leerde overwinnen, werd ik fitter en productiever.   Seks tips 1. Schrijf op een papier het eerste wat in je opkomt wat jij van seksualiteit vindt. Op deze manier laat je je onderbewuste werken en krijg je een overzicht van waar je wellicht nog aandacht aan mag besteden. 2. Vaak zijn er allerlei (onbewuste) gedachten die seksualiteit tot een lastige ervaring kunnen maken. Onderzoek dan jouw gedachten grondig. Vraag jezelf eens af hoe ‘waar’ jouw gedachten zijn en wat er zou gebeuren als je deze gedachten niet meer hebt. 3. Ga staan. Sluit je ogen. Zet je voeten stevig op de grond. Adem diep in en breng je aandacht naar je hart. Stel je voor dat je vanuit de aarde helende ‘mannelijke energie’ (die van wil, kracht en actie) opneemt naar je hart, doe dit zolang goed voor je voelt. Stel je voor dat je voor dat je helende ‘vrouwelijke energie’ (die van liefde en wijsheid) opneemt uit het universum. Doe dit zolang als goed voor je voelt. Stel je voor dat jouw mannelijke en vrouwelijke energie perfect in balans is en blokkades worden getransformeerd. Als Toegepast Psycholoog ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide hoogsensitieve mensen, die last hebben van vermoeidheid. Ik leer ze hoe ze productiever kunnen zijn. Centraal hierbij staat mijn intuïtie.  Ik ben schrijver van het gratis Ebook Seks en Spiritualiteit, waarin je leert hoe je meer plezier kunt beleven in seksualiteit.

Het gratis Ebook kun je hier (http://www.femkedegrijs.com/Publicaties.html) aanvragen, ook staat er op deze site meer informatie over mij

http://www.nieuwetijdskind.com/hoogsensitieve-personen-hsp-seks-spirituele-seks-tips

Bron: femkedegrijs.com