De Ziekte van Bechterew.

De Ziekte van Bechterew.

Een hele mond vol hé, en wat is dat nu eigenlijk, nog nooit van gehoord?!!

Dat krijg ik vaak te horen dus ik zal het uitleggen en ook mijn ziekte verloop beschrijven hoe dat het zich beweegt en mij de grenzen laat zien.

De ziekte van Bechterew, ook wel spondylitis ankylopoëtica (‘hakenvormende ontsteking van de wervelkolom’) of ankyloserende spondylitis geheten, is een gewrichtsontsteking van de wervelkolom. De ziekte behoort tot de spondylartropathieën.

De ziekte is vernoemd naar de Russische neuroloog en psychiater Vladimir Bechterew (1857-1927) die in 1892 voor het eerst deze (reumatische) aandoening beschreef. Het is een aandoening waarbij ontsteking van gewrichten in de wervelkolom en het bekken tot pijn en stijfheid kunnen leiden. Er kunnen ook symptomen in andere organen en orgaansystemen optreden. Het begint meestal tussen het 15e en 35e levensjaar, vaker bij mannen dan bij vrouwen.

De ziekte van Bechterew komt vaak voor bij mensen die lijden aan colitis ulcerosa.

De ziekte van Bechterew begint meestal sluipend. Soms duurt het vele jaren voordat de diagnose wordt gesteld. Symptomen kunnen zijn:

Mensen met deze aandoening zijn ‘s ochtends opvallend stijf in de rug, die ook pijnlijk is. Typerend is dat bij bewegen de pijnklachten geleidelijk aan kunnen verdwijnen. Ontstekingen van de SI-gewrichten, die het heiligbeen met het de rest van het bekken verbinden zijn vaak al in een vroeg stadium op röntgenfoto‘s te zien.

Dit is de informatie van http://nl.wikipedia.org deze is neutraal en zoals het is, weet dat ieder individu een ander verloop heeft.

Dat komt door het levenspad wat al door lopen is, en hoe de persoon in kwestie er mee omgaat en naar handelt. Zoals ik al aangaf het laat mij de grenzen zien tot hoever ik gaan kan, het is aan mij of ik die overschrijdt. Dus niet de ziekte nee, nee, nee ik doe het zelf.

Ben en blijf ik positief ingesteld met de kansen, de dingen die ik nog kan en mij expertise helemaal naar voren doet brengen, in plaatst mij liggend en klagend op de bank blijf plakken. Deze worden heel fijn ondersteunend door Moeder Natuur en haar kennis en kruiden die ze ter beschikking stelt aan die gene die daar dankbaar gebruik van mogen maken.Waarom mogen vraag je je misschien af nu ,als je alles eruit wilt halen wat er in zit dan is deze Bewustzijn een Keuze die je maakt en ook onverwaarlijk aan gaat. Samen met de Reguleren medicamenten (als je die nodig hebt en gebruikt)krijg je een meerwaarde en een kwaliteit van leven in een hogere vorm. Weet dat ik geen Arts ben maar wel de kennis en de wetenschap heb waar ik over praat en het ook nog  beschrijf. Ik gebruik zelf alleen maar natuur producten,eten zoveel mogelijk bio(?) in ieder geval geen fluoride, geen kleurstoffen, geen nep/chemisch  voedsel (alleen MC Donalds) . De spullen zijn allen terug te vinden in de webshop die ook via de homepage kunt bezoeken met een code voor korting leuk toch Laughing.

Als ik de symptomen bekijk  mag ik zeggen dat ik kennis gemaakt heb  met;

  • Psoriasis (huidafwijkingen).
  • Lage rugpijn en stijfheid, nekklachten (Aanvankelijke klachten).
  • Darmklachten (Ziekte van Crohn).
  • Ogen die ongeregeld droogheid en geprikkelt zijn.
  • Urine wegen ontstoken .
  • Baarmoeder ontsteking/verwijdering.

Dit is een gegeven van mijn verloop  en kennismaking van de ziekte van Berchterew.

Maar dat mag de dagelijkse pret niet onderdrukken, hoe ga ik ermee om???

Nu ik zeg altijd de ziekte van Bergte en mijn motto is; “Geen Berg is te hoog voor jouw moed” dus ik beklim hem op mijn eigen tempo in heel mijn zijn.

De kruiden en meditatie die ik dagelijks nuttige mag dragen een hele steen bij geloof me maar ,maar ook hier geld weer IN SAMENWERKING MET MIJN REUMATOLOOG .

Ik weet en ken mijn lichaam heel goed en weet wat het nodig heeft, dus ik communiceer er mee en luister en zie mijn lichaam en geef er gehoor aan.

Ik respecteer mijn lichaam zoals mijn lichaam mij respecteert en behandeld wilt worden, zoals ik behandel wil worden, het is een wisselwerking van.

Ik ben ook moeder van 2 te gekke knullen, en nu kan ik weer iets meer als voor heen, het is bij hun ook niet in de kleren gaan zitten. Eerst een heel ondernemende moeder die survival de rug niet toekeert maar toe juicht, en dan stijf en het bed niet uit kunnen komen, wandelen, heel moe, geen energie meer heeft, wat doet het met hun. Wat gaat er in hun hoofd om, ze zorgen goed voor mij, ze hebben me achteruit zien gaan, maar ook vooruit  zien gaan iemand die niet zo maar opgeeft. Maak het bespreekbaar, veel praten en mijn gevoel en behoeften met hun delen maar ook naar hun luisteren is heel belangrijk zodat ze het verwerken en er mee kunnen dealen/omgaan. Er mogen tranen vloeien, tranen van verdriet en geluk zitten heel dicht bij elkaar en mogen gezien worden. Het hoort allemaal bij het leven ook deze dingen, de levensdingen. Als je dit weg stopt en verbergt; wie en wat verberg je dan!!! Dit is ook een deel van je ,misschien een die niet zo graag ziet ,maar door deze bril Coolkijken maakt het dat je de levenskwaliteit en de mogelijkheden niet ziet.

JE zelf voor de gek houden is het stomste wat je kunt doen, je slaat het op en draagt het mee als een zware rugzak met alle gevolgen van dien. Geloof me maar ik heb al wat gezien wat een opgeslagen Emotie teweeg brengen kan zowel Lichamelijk ; lichamelijke gesteldheid. als Geestelijk; als het met denken en voelen te maken heeft. Ik ben ook achter die spiegel vandaan gekomen en jij  ?!!.

Als je het aankijkt dan kom je bij je innerlijk, diep naar binnen toe, daar waar het ligt opgeslagen lekker warm om uit te komen, je broeit als het ware.Het is geen gemakkelijke weg maar wie heeft je verteld dat het leven gemakkelijk is/was. Dit is een mooi stukje dat ik delen wil met je misschien kan het voor jouw iets betekenen. Kijk maar eens;

O ik kan hier uren over vertellen, maar dat wordt saai, ik hoop dat ik je getrikkert/gekieteld heb, mocht je vragen hier over hebben neem dan contact met me op

Wil je misschien je verhaal en jouw omgaan hiermee delen met anderen het is zo kostbaar goed de kennis hiervan. Deel het op het Forum Bechterew.

Samen bewandelen we deze Berg tot aan de top.

Ik wensje een leerzame berg wandeling toe, en hopelijk mag ik je tegen – moed komen op de top.( met een d er is moed voor nodig)

Deze hebben mensen van de Bechterew Vereniging Nederland al in de lucht, klik hierop

https://www.facebook.com/ZiekteVanBechterew

Warme Hart Groet, Patricia.

Copy-right/copy-claim.

http://www.disclose.tv/news/Gluten_and_the_autoimmune_disease_spectrum/91447#.UTsFFS0KSWY.facebook

Reumaptiéntenverening Roermond: www.rpv-roermond.nl

Reumapatiéntenbond: http://www.reumabond.nl     www.reuma-online.nl/

Reuma startpagina – Startpagina.nl

Ik geef Huiskamer lezingen hierin, voor Jezelf en bij jezelf is en blijft, en zeker in de begin face, met de mensen die je lief hebt.