Pesten.

Pesten.

Luisteren: iemand ……….. die alles hoort zelfs de stilte  en  de verborgen emotie in je stem, een oor is een orgaan die vele trillingen oppakt, ook de verborgen.

Om zo de:

 • verdwaalde ik,
 • bedreigde ik,
 • verborgen ik,
 • verzonken ik,
 • vreugdevolle ik,
 • verdrietige ik.

NAAR BOVEN TE LATEN KOMEN EN OM GEHOORD TE WORDEN.

Delen om de gevoelige gedachten, emotie en beleving gehoor te geven.

Zonder je naam te noemen, of een reactie terug te krijgen,want daar zit je misschien geheel niet op te wachten. NEE ECHT LUISTEREN. NAAR JOUW. Zo kun je je Hart luchten als het nodig is. Wil je een reactie dan vraag je dat vanuit wel    Jezelf..

 

Het kunnen onderwerpen zijn zoals:

 • Omgaan met pubertijd.
 • Omgaan met pesten, gepest worden.
 • Rouwproces van een dierbare, Emotionele pijnen, Eenzaamheid.
 •    getuige geweest van………….. Zelfmoord,Verkrachting, Overval.
 •    werkeloos of chronisch ziek.( IVA,WIA, WAJONG. )
 • Sociale omgaan met Zieke partner of ouders.
 • spirituele vragen over………HSP, Energie, waarnemingen enz.
 •   bij welke instantie kan het het beste zijn om…..

Nadat je je verhaal hebt vertelt en ons advies kan zijn dat je de Nationale Ombudsman / Kinderombudsman of het Juridische loket of misschien wel dit onderdeel van het UWV beter kunt inschakelen . Ga niet wachten tot de overheid of iemand anders het voor je oplost, maar handel naar de situatie.

Zoals je ziet wat het dagelijkse leven weer geeft, dagelijkse onderwerpen die je bezig houden en je onder zo’n druk zetten dat je even het overzicht kwijt en uit balans bent,en je compleet verward kan maken. Vandaar dat wij deze dienst aanbieden, om te luisteren, en ruimte te creëren zodat je weer verder kunt, je krijgt zo overzicht om te kunnen Ademen om het zo maar eens te zeggen. De verstikken houd op,maar ook als je behoefte hebt om te delen ,gewoon een babbeltje maken, of een hulpje over een vraag die bij het papier invullen je verward. Je mag anoniem blijven en is daardoor ook laagdrempelig en ook hier weer niet aan leeftijd gebonden.

Ook voor bemiddeling en doorverwijzing naar  instanties.(werkeloos of chronisch ziek, invullen van papieren, omgaan met ……..even een babbeltje maken en goed nieuws door geven bijv.) Vooral nu er vele veranderingen zijn en chaos kan veroorzaken.

Vandaar mijn motto: GEEN BERG IS TE HOOG VOOR JOUW MOED.

 
Daarom hebben we ook voor deze afbeelding gekozen ; vallen en ondersteunend geholpen laten we je weer op staan, om vreugdevol en levendig door het leven te gaan.
 

Etiketkinderen: de drang om kinderen in hokjes te plaatsen (video)

Er is in Nederland bijna geen schoolklas meer te vinden zonder een kind met een etiket. Hoe komt dit?Kinderen die ongeconcentreerd, druk, onhandig, beweeglijk of wat slechter zijn in taal en rekenen krijgen tegenwoordig vaak het stempel ADHD, ADD, DCD of dyslexie.Dat terwijl er 30 jaar geleden bijna geen kinderen met etiketten in de klas zaten. Historica Angela Crott concludeerde in haar proefschrift (pdf) dat gedrag dat we nu zien als afwijkend vroeger werd gezien als normaal jongensgedrag. Nu wordt het echter gezien als lastig.Te hoge eisen Scholen worden overspoeld met brochures van bureau’s die therapieën aanbieden. “De folders en mailtjes die ik wekelijks binnenkrijg, het is heel erg,” zei directeur Antoinette Schildkamp van basisschool ‘het Zeggelt’ in Enschede. “Het maakt niet uit welke stoornis of welk probleem een kind heeft, voor ieder probleem is een therapeut te vinden.”Psycholoog Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Groningen ondervond aan den lijve hoe steeds meer kinderen, met wie in haar ogen niet veel mis was, toch een etiket kregen. Ze vindt dat er te hoge eisen worden gesteld aan kinderen, waar steeds meer van hen niet aan kunnen voldoen.Probleem Directeur Herman Godlieb van basisschool ‘de Linde’ in Nieuwe Pekela merkt op dat de overheid steeds meer eisen stelt aan de toets-scores van scholen waardoor kinderen onder toenemende druk komen te staan en steeds meer van hen worden gezien als probleem. Als de kinderen vervolgens worden onderzocht krijgen ze vaak een etiket.Emeritus hoogleraar kinderfysiotherapie Paul Helders waarschuwt ervoor dat kinderen zich niet allemaal in hetzelfde tempo ontwikkelen en daar niet meer de tijd voor krijgen.Deze video is een aanrader om te bekijken het zal ook heel Her-Ken-Baar zijn.Wij hebben deze info gezien op de site van Niburu.

http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?tx_ttnews[tt_news]=88524tx_ttnews[backPid]=1974&cHash=4ed8273e0c5327857eae0ad537f6e7fc

 

 

Bron: Vara.nl