Vitamine D .

Hallo ,

Ja Vitamine D wie kent het niet . Een vitamine die voor veel ziektes maar ook goed voor tussen door eens een kuur te doen. Je hoeft niet altijd ziek te zijn voorkomen is beter dan genezen zeggen ze wel eens.

Wat is Vitamine D nu eigenlijk ;

www.vanderpigge.nl is deze afbeelding van .

vitamin-D-metabolism1

 

Nostalgie is voor mij dit verhaal. Ik werkte er al mee toen ik de Hondentrimsalon had,ik deed daarnaast ook alternatieve verzorging voor dieren.Honden met huidproblemen en stijf in de achter poten voelde zich er wel bij,ook de honden die kanker hadden. Ik noemde het toen de Gouden vitamine. De dieren kregen er meer energie en een blinkende vacht van ,maar het gedrag veranderde. Raar nee,als je niet prettig in je vel zit is ook je gedrag anders net zoals bij ons. Doordat de spiermassa ondersteuning kreeg en het vet weg nam ?? ja vet , door dat er veel doorfok is in het dierenland hebben ze snel last van de gewrichten en botten, maar geregeld eens een kuur van vitamine D of vette vis voeren, kwam daar zichtbaar verbetering in .Vandaar dat ik veel Trias Omega verkocht, deze is ondersteunend in het hele lichaam van het dier. ( van de Groene Os waar ik veel contact mee had toen)

Vitamine D zit ook in de Zonnestralen dus vandaar heerlijk lekker lui in de zon genieten en je volzuigen van deze vitamine.Heerlijk toch.

Vette vis  eten Beren ,Wolven en  andere dieren graag,maar wij ook hahhaha . Ja , en dan kom je op et volgende de vervuiling hé . Ja daarom is het goed om het extra aandacht te geven

En niet alleen voor dieren maar voor ons als mens ook heel belangrijk.Wij westerse hebben eigenlijk te weinig Vitamine D in ons bloed.

Ergogenics meld op 04-11-2009 het volgende ; *** Hoe belangrijk vitamine D is blijkt uit studies onder ouderen. In studies waarin ouderen vitamine D slikken vermindert de sterftekans. Vooral de kans op kanker zou afnemen. In moleculaire studies hebben mensen met een hoge vitamine D-spiegel bovendienjonger DNA – en dus cellen die nog langer kunnen meegaan.Hoge vitamine D-spiegel verlengt leven Nederlandse ouderen (Clin Endocrinol (Oxf). 2009 Nov;71(5):666-72.) ***

Bron ( zie hieronder bron vermelding ) Before it’s news meld NU na onderzoek het volgende ;

Philadelphia, 17 januari 2014 – Patiënten met fibromyalgie syndroom (FMS) hebben meestal wijdverbreide chronische pijn en vermoeidheid.Voor degenen met een lage vitamine D-spiegel, kan vitamine D-supplementen pijn te verminderen en kan een kosteneffectief alternatief voor of aanvulling op andere behandeling, zeggen onderzoekers in de huidige kwestie van PAIN ® .

Naast pijn en vermoeidheid, kunnen individuen gediagnosticeerd met FMS slaapstoornissen, ochtendstijfheid, slechte concentratie, en soms milde tot ernstige mentale symptomen zoals angst of depressie. De aandoening kan een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt, met als gevolg verlies van werkgelegenheid en / of intrekking van het sociale leven. Er is geen genezing, en geen behandeling zal alle van de symptomen aan te pakken, maar sommige symptomen kunnen worden verlicht door fysieke therapie, cognitieve gedragstherapie, tijdelijke behandeling met medicijnen (zoals amitriptyline, duloxetine, of pregabaline) en multimodale therapieën.

Volgens Dr. Garland is professor aan de Universiteit van Californië in San Diego. “Wat me opviel was dat een zeer hoge inname van vitamine D nodig is om te beschermen tegen ziekten, veel hoger dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 400 IE om in de 19e eeuw rachitis te genezen”.  Het versterkt de Hersenfunctie, het Immuunsysteem, Spierfunctie, Botstofwisseling .

“We hebben ontdekt dat een dagelijkse inname van 4.000 tot 8.000 IE nodig is om het vitamine D gehalte in het bloed hoog genoeg te houden om het risico op diverse ziekten zoals borstkanker, darmkanker, multipele sclerose en diabetes type 1 met tenminste de helft terug te dringen,” zei Dr. Cedric Garland. ( zie bron vermelding eindtijdnieuws hieronder )

Zelf neem ik ook geregeld een capsule Vitamine D in voor mijn Ziekte van Bechterew in en voel me prima ,het vult goed aan bij de andere kruiden die ik tot mij neem. En ben nu bijna 1 jaar zonder medicamenten het is goed te verdragen de pijnen en de moeheid ,en als het nodig is kan ik die altijd erbij nemen om mij te verlichten van de pijnen.Ja een lichaam kan zelf genezen als je er iederedag aandacht aan geeft en in samenwerking van de Schumann Resonantie die ik tijdens mijn momentje doe.Eigenliefde heet dat.

friskmagazine.nl is deze afbeelding van maar ook de site is een bezoek waard.

Vitamine-D 2

 

Dus dan kan Minister Schippers van Volksgezondheid zijn ,maar 1 ding heeft ze geen kaas gegeten en dat is dat Moeder  Natuur en de Alternatieve zorg wel degelijk wetenschappelijk vele bewijzen hebben. Het is een GELD kwestie in vele vormen waar zij voor pleit. Dit Rapport dat aangereikt wordt door de bronnen ; Wanttoknow en gewoonnieuws  geef ik hier bij ook aan jullie om in te zien.

De mens heeft recht op gezondheid in wat voor vorm dan ook, en bepaalt zelf wel welke ze tot zich neemt en neem maar van mij aan dat Regulier en Alternatieve zorg HEEL GOED samen kunnen gaan . Het gaat toch om beter te worden, ze hebben het maar over bezuinigen , in de zorg  enz. Nu hier is het bewijs . waarom dan zo van de daken af schreeuwen.

Thanks voor de info Bronnen  en de inspiratie en zeker de moeite waard om meer te lezen  ; eindtijdnieuws. beforeitsnews gewoonnieuws, wanttoknow

http://www.ergogenics.org/supplement203.html

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-01/ehs-vds011514.php

Ik wens je een fijne avond toe.

Warme Hart Groet