Aan de haal gaan met….

Hallo trouwe vrienden en bezoekers,

HOE KAN HET TOCH DAT MENSEN BANG ZIJN HUN EIGENHEID te verliezen en om te zetten in Manipulatie

Ik heb er al aandacht aan gegeven maar je hebt het in zoveel wegen wel 101 mogelijkheden hhaha (ja 101 Dalmatiërs hihi als je de film kent kan je het er langs leggen en klopt ook nog! )  Waar of waar ,maar goed. Ook in dit onderwerp wat ik graag NU deel en de aandacht erop brengen wil.

Citeer uit de bron van Metro;

http://www.metronieuws.nl/nieuws/oudere-werkloze-wordt-nauwelijks-geholpen/SrZmjv!8AtSOVAL95tKM/

Gemeenten zijn niet effectief bij het helpen van oudere bijstandsgerechtigden in hun zoektocht naar werk. Slechts 16 procent van de gemeenten heeft specifiek beleid gericht op ouderen, vanaf 45 jaar. Vooral ouderen die lang werkloos zijn worden daarom nauwelijks aan het werk geholpen. Dit blijkt uit een rapport van de inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie).

 

De meeste oudere bijstandsgerechtigden zijn niet zo zelfredzaam en hebben een extra duwtje in de rug nodig. Volgens de inspectie heeft het geen zin om deze groep op dezelfde manier te begeleiden als jongere werklozen. De huidige wijze van dienstverlening aan oudere bijstandsgerechtigden houdt onvoldoende rekening met de specifieke ondersteuning die nodig en doeltreffend is.

Oudere werklozen voelen zich vaak nutteloos en afgeschreven. Daar komt nog bij dat zij een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben omdat zij vaak al lange tijd zonder werk zitten. Daarnaast hebben zij vaak te maken met werkgevers die niet op ouderen zitten te wachten. Zij moeten volgens de inspectie dan ook intensiever, anders en langer zoeken naar een baan dan andere doelgroepen.

Om deze ouderen aan het werk te krijgen moeten zij worden gestimuleerd worden om breder te zoeken dan het werk dat zij in het verleden gedaan hebben. Ook moeten gemeenten structurele afspraken maken met werkgevers. Dat gebeurt nu nog bijna nooit.

En hier gaat het over; Hoe kan het toch dat MENSEN bang zijn hun Eigenheid te verliezen ? Een grote beweging is zo sterk en kan een voorwaartse beweging geven . Een Boost aan Eigenwaarde en Vertrouwen IN.

Onze droom is voor ieder. Maar goed we gaan verder waar ik gebleven ben;

Zo begon het , mensen plaatsen ieder afzonderlijk door vooroordelen in hokjes ongeacht met kennis van waarnemen of niet. En dat moet stoppen . Hou op met deze gevoelens te verspreiden en te laten voelen en zeker tijdens gesprekken,maar ja deze meevaller heb je als je door voelt.

 

Ik las laatst ergens in een krantje dat ze met Vrijwilligers aan de slag gaan voor eenzaamheid tegen te gaan en eenzaamheid te voorkomen. Ik dacht hé dat komt mij bekent voor en las verder en mijn ogen werden groter en vulde zich met tranen,mijn mond was open gevallen paf die is aan gekomen en zit. poepoeh ,hé dit is ons concept en is het systeem dat we gemaakt hebben ,en daar gelaten hadden ( inkijk ) voor een 2de  gesprek DIE NOOIT MEER IS GEKOMEN /! weet nu wel hoezo er geen vervolg is/was. Daar zitten stukken in van onze plannen die zij in hun plannen verweven hebben en tot uitvoeringen  gaan brengen. Al dat gezeur en ideeën aandragen dat gevoel bekroop mij ken je dat!? of herken je dat !?

” Nu  zij zullen het wel harder nodig hebben als wij “zei ik tegen mijn collega maar ik was geraakt en gekwetst mijn collega ook. Waarom is hun Eigewaarde toch zo van belang dat ze er Eigenbelang van maken ? En dan zeggen ze ook nog ; het is zweverig ; mijn antwoordt hier op ; “als je over inzet praat van personen en kijkend naar de gevoelens,behoeften om de kwaliteit naar boven te brengen dan wil ik wel een bezemsteel”.

Is het omdat iemand die in een uitkering van de WIA EN IVA zit niet met oplossingen mogen komen, het niet gunnen, met iemand anders veren pronken ??!! Geen respect hebben om terug te bellen en maill te beantwoorden !?

Dit speelt en is hier de hoofdrol in het geheel van deze film. jammer genoeg in heel Nederland.

De nieuwe regelgevingen en veranderingen brengen beweging in vele Instanties en Gemeente maar ook bij de Bevolking. Het brengt nog chaos en verwarring wat weer vele ANGSTEN met zich mee brengt / sleept  vind ik mooier verwoordt.

De Nieuwe veranderingen brengen ook vele mogelijkheden met zich mee ,meer werk gelegenheid voor ieder van ons.

Ik ben een getuigen ervan met mijn ervaring van de Ziekte van Bechterew. en mijn collega die MS heeft en een levenservaring hier in heeft mag je wel zeggen. Dus wij zijn ervaringsdeskundigen zoals dat heet .

Doordat we onze ervaringen gebundeld hebben en er mee aan het schuiven zijn geweest is er een WORK-OUT PROJECT  ontstaan dat Zorg Zonder Zorg heet. een nieuw Sociaal MaaTschappelijk plan van samenwerk brengt en de mogelijkheden geeft tot VOORWAARTS te gaan. Een op maat gemaakt Work-Out voor ; WAJONG, WIA EN IVA  , voor studenten die aan de slag willen ervaring opdoen .

Hun opgedane kennis delen en verweven met mensen die werkervaring en levenservaring hebben , zo een BIJDRAGEN leveren aan de samenleving aan het sociale accept.

ELKAAR HOREN EN ZIEN  , ondersteuning optimaal en effectief dat zal de uitwerking zijn . Genoeg doening geven in het dagelijkse zijn. Erbij horen zoals het hoort . dat is onze DOELSTELLING EN VISIE.

Dit zijn woorden met mooie klanken, niets is onmogelijk het maakt het net mogelijk.!!!!!

Wij werken met personen van die eigenaar zijn van deze “lasten” maar ook bedoelt voor de ouder werkeloze onder ons. Door erkend en weer mogen bijdragen geeft ongekende inzet en kracht.Je komt uit je opgesloten gevoel naar buiten gekropen,door de liefde en ondersteuning die je persoonlijk ontvangen mag. Maar ook tegelijkertijd weet dat je zelf het hoort te doen en te creëren en in uitvoering dient te brengen.

Het geeft voor jouw een overwinning dat je durft te laten zien ,te laten horen van hier sta ik.

Vandaar dat wij een WORK-OUT PROJECT  hebben samengesteld die deze mogelijkheid beidt  voor voorwaarts te gaan.Je Eigen ZefRedzaamheid te vergoten en leren flexibel te zijn en leren oplossingen toe te passen. En zo naar een betaalde baan door te stromen. Die een VOLDOENING EN MEERWAARDE geeft. Net als een warme deken.

Gemeentes worden in 2015 verantwoordelijk voor het waarderen erkennen van vrijwilligers en mantelzorgers even zo als de inzet hiervan ?!! 

Door de Angst en Hebzucht mee te laten spelen gaat niet lukken vrees ik maar OM SAMENWERKING  TE BUNDELEN WEL.

Dat is de ervaring van het leven en naar de jongeren en ouderen te luisteren en samen creëren en ondersteunen waar nodig is vanuit het Hart geeft ongekende vreugde en geluk. Dat zelf genezend werkt ?! De angst voor negatieve beoordelingen die mensen hebben en geven over anderen en door anderen, ” niet – functionele vermijding ” zeg ik dus ; het vermijden wat de situatie veroorzaakt en zo het leven leiden. Onder de optimale ondersteuning en begeleiding. Zo treed de ultieme ontspanning op en geeft nieuwe mogelijkheden die het ook nog eens aanbied naar voren toe, naar de oppervlakte komt . Want door continu in conflict te bleven of gebracht te worden ontstaat een beladen herinnering en ontwricht geheel je leven.

Dat is de kracht van iemand die levenservaring heeft en dat NIET  in de boeken staat omdat je als eigenaar van een ziekte die je leven beïnvloed waar je geen gehoor aan geeft.Jij blijft HEERSER van je EigenLeven ook met een beperking ; durf jij die uit daging aan ?

Neem anders een kijkje op deze link hieronder.

Dit is ook een onderdeel met Nieuwe Vermogens dat bij ons hoort  maar tot uitvoering gebracht kan worden samen met jouw. Mee denken, mee creëren, over de mate waar hulp/ondersteuning  nodig is in het Work-Out project.

Mocht je je geroepen voelen om een bijdragen te geven een ondersteunde pilaar in het geheel te zijn neem contact met ons op. en als je woensdag ochtend tijd en zin hebt om onze presentatie bij te wonen ben je  Van Harte Welkom op onze locatie . (zie contact). tijd is van 10;00 tot 12;30.

Warme Hart Groet