Een moment van….andere vormgeving.

Ja Hallo Lieve mensen en bezoekers ,

Een moment van …. andere vormgeving een andere benadering een andere belichting / kijk op . Waarnemen en beleven , is de hoofdrol speler, maar ook de Behoefte en Gevoelens zijn hoofdrol spelers in dit Grote Levensstuk.

Een grootlevenstuk ja dat kun je wel zeggen ik breng 2 onderwerpen bij elkaar ,namelijk Dementie en Euthanasie.

Relevant is dit zeker een Waardig Leven en Waardig Sterven. Dat is een heel stuk van je leven en groter dan dat je denkt of er wel bij stil staan, wat vaak vermede wordt omdat er een TABOE SFEER omheen gecreëerd  is.

Mijn vader heeft Vaculaire Dementie en verblijft momenteel in een verzorgingstehuis. Een die mooi verbouwd is en van de nieuwe middelen is voorzien en wat ook nodig is. Maar het is triest als ik rond kijk daar, en weet je wat ik zie dat ga ik je nu vertellen;

Ik zie verzorgers van hot naar haar rennen, vrijwillegers / mantelzorgers die vanuit hun hart daar aanwezig zijn. Wat eigenlijk een betaalde job is, en ben eerlijk als zij zouden staken valt alles daar in duinen letterlijk en figuurlijk.

Maar de werkdruk is zo hoog dat  het ziekte onder het personeel teweeg brengt ja ik steek niks onder de stoel of bank dit is realiteit helaas. Als er iemand stervende is gaat in de verblijfswoning wat uit  6 á 7 bewooners bestaat de bellen rinkelen. Oké ze zijn Dement maar o zo gevoelig dat wordt vollededig weg gewuift, ( door de werkdruk en als je het aan kaart dan wordt je aangekeken of dat je van de maan komt ) Dus er is een onrust die bij ieder speelt en doordat ze geen uitingen meer kunnen geven aan hun verwoording of gevoel ja dan is de wagen los hé ( eff kort door de bocht )

Deze zorg hebben de verzorgers ook nog erbij etxra.

Waarvan ik dan denk ; Zij betalen ervoor de huur hun AOW ,premies,verzekeringen enz.gaat daar naar toe, dat is nog al een geld of niet . Dan , doordat ze weinig eten , en zo haast geen verbruik hebben verdienen ze goud aan deze mensen ??!! Hoe is het mogelijk?!

Jazeker is dit heel Relevant , in vele opzichten ,mijn moeder is en leeft nog Nu is de scheiding op deze manier niet wenselijk maar noodzaak.( en dit gebeurt veel meer dan menig mens denkt en WEET.)

Vader kon niet meer thuis blijven en als dat wel zou zijn met grote gevolgen ,moeder kan/kon het geheel niet aan lichaamlijk en emotioneel/geestelijk geen plaats geven met gevolg dat zij ook achteruit ging in een rap tempo.

Dus als de Verzorgingstehuizen verdwijnen en dat speelt al een lange tijd  ( en de regering /  gemeente’s wisten hier van ) Opzich is dit en kan dit een mooie oplossing zijn maar niet zoals zij dat willen uitvoeren. Er is veel geld over de balk gegooid ook in de verzorging met alle gevolgen van dien. Oké , maar is het dan op deze manier om zo om te gaan met mensen van groot tot de kleinere beter bedeelde en arme( bijstand gerechtigde enz)

Als ik de vele berichten lees en vaak kom ik dan tot conclusie dat veel fraude ,misleiding , corruptie en onzorgvuldigheid de boosdoeners zijn. Deze vormgeving zet mij aan tot triggers op vele vlakken, en oplossingen die niet gezien of gehoord worden Raar maar waar . het kan toch nie zo zijn dat de burger hier voor op moet draaien en zo ons Nederlandje naar de knoppe ziet gaan .

Dat zij ( Klijnsma ) zelf ook weet wat het is als je een ander leven nodig hebt als een ander ,zorg en aanpassingen, maar zij verdient goed en vergeet zo waar zij altijd voor gevochten heeft en voor stond .Oké zelfredzaamheid is en wordt zo een vies woord ja sorry dat ik het zo benoem maar dat is wel zo. De Bbz . Bijdeze lieve schat vergeet niet wie je bent en waar je je ooit ook hebt begeven en leefde.

Het krijgt een hele ander beeld en landing op deze manier = dat Relevant = JAZEKER .!!!!!  Kijk om je heen lieve mensen kijk wat er gebeurt.  Mensen die genoeg geld hebben om zorg in te kopen hebben een totaal ander leven als iemand die dat niet kan, Deze kwetsbare groep wordt nu aan gevallen op vele fronten,verscheurd eigenlijk is een beter benaming en wel zo doordat zij zich inderdaad zelf kunnen redden, samen en individueel  op eigen kracht kunnen zij nu boete door de graaiers die erover heen hangen als een zware tak ??!!!

Doordat de nabestaande hulp willen bieden en geven maar dan gekort worden ??!! raar wel uitgaven doen voor zorg teverlenen maar gekort worden. mensen OPLEGGEN DAT ZE OP ZICH ZELF MOETEN GAAN WONEN ANDERS VERVALT HUN UITKERING ?? DIE EIGENLIJK NIE ALLEEN KUNNEN WONEN ; DUBBEL OF NIET SOMS ?? EN ER IS GEEN HULP VOOR HUN IN DE ZORGTEHUIZEN ?? NOG VREEMDER.!!??. Het is en lijkt een tango aan verwarring in draaiingen van een levensdans die langsaam de nek /keel dicht knijpt op vele levensvlakken ?! of mis ik een stuk ?! En weet je deze zaken zijn aan de orde van de dag het begint lopendband werk teworden.

Je krijgt echt nu een afscheiding van 2 werelden , en dan hoeven we nie meer tewijzen naar andere landen het speelt en weerspiegelt zich ook onder onze neus af .

Maar ja de Farmaseutiche wereld is hier wel weer goed mee,meer medicamenten voor mensen die het geheel niet meer aan kunnen Anti-depresiva gaat dan als zoete broodjes de toonbanken over. Minister Schippers weer blij. Ja zo werkt dat en schapen lopen maar wat rond blablablabla.

Maar goed we gaan eff verder .

Het is ook  de week van Euthanasie

Die ik graag ook onder de aandacht wil brengen ;

( https://www.facebook.com/takecare4.eu?fref=ts )  staat een stukje van ; België’s Kamerleden zullen naar verwachting stemmen over de vraag of een euthanasiewet om terminaal zieke kinderen uit te breiden.
Het wetsvoorstel beoogt om kinderen te vragen om euthanasie als hun ziekte terminaal is, ze zijn in grote pijn en er is geen beschikbare behandeling.
De Tweede Kamer zal waarschijnlijk het wetsvoorstel steunen, hopelijk wel .  ( Het geeft ook meer werk de Artsen krijgen begeleiding erin , op de scholen wordt er over gesproken , enz.)

Wil je een andere kijk hier op neem dan deze eff door ; NVVE jongeren.

Maar als ze dit doen dan loopt er veel geld weg die nu nog een betaalde kwestie is dus weer commerceel en niet naar mens tot mens kijkent . En wie wordt er beter van ??!!! ja ik zeg het niet meer dat weet je nu onderhand toch zelf wel of niet en zo niet dan kom uit die luie stoel en ga op inetrnet avondtuur dan kom je vast wel tegen toch ?? spannend.!! dat terzijde Relevant jazeker ?!!

Regelgeving is nodig en verduidlijkt maar niet als een drijvende-draaiende veer die zo strak opgedraaid wordt dat het verstikt en afknijpt ? En zo uitloopt tot een begripsverwarring van en in alle vormen en niveua’s dan krijg je een chaos en troep,viezigheid.  Zo krijg je criminalisering en corruptie, respectloosheid en hebzuchtheid, het geeft  Ronddolen zoveel ruimte dat is niet van Harte en kunnen we niks mee .We zijn geen zombie’s toch.

Respect vol met mensen omgaan is ook accepteren hoe de persoon zijn of haar leven wil inrichten , leven en waardig in het leven willen staan maar ook waardig het leven achter zich willen laten. Dat willen we toch allemaal  !! En geen geld verdienen over de ruggen van levendedode mensen wat nu wel het geval is oeps     een nadenker ??!!

Zo ik hoop dat ik je een inkijkje heb mogen aanreiken om de zaken eens een andere vorm tegeven en te bekijken. Ook al kan het ver van je bedschow zijn. Uiteindelijk ontkomen we er niet aan dat we in een van zo ‘n sitiuatie gaan landen of er mee in aanraking komen in wat voor optiek /  positie  dan ook. En zo zie je dat deze 2 hand in hand gaan hoe je het wend of keerd ?!!

Ik wens je een fijnedag vandaag toe .

Warme Hart Groet

 

 

Info bronnen en meer leren/weten zie hier ;

https://www.takecare4.eu/coaching-in-lifestyle/onze-kennis/dementie/

https://www.takecare4.eu/coaching-in-lifestyle/onze-kennis/de-dood/

http://www.nvve.nl/

http://nieuwsuur.nl/onderwerp/476269-help-het-bejaardenhuis-gaat-dicht.html

http://www.nza.nl/104107/662649/Factsheet_Zorgfraude.pdf