Prachtige prikkel voor het Volk .

Hallo Lieve mensee en een Goede Dag voor jullie toegewenst,

Ja we lezen het in de kranten vanochtend, voor sommige een deur die dichtslaat in het gezicht , en helemaal overdonder zijn. Zich verwart en in de steek gelaten voelen en door deze wending in een grote chaos zullen belanden lichaamlijk maar ook geestelijk.

Citeer uit de volkskrant van de door: Gijs Herderscheê − 11/02/14, 11:40 stuk het volgende;

**  Dat deert haar geenszins. Pensioenen zijn sowieso niet echt haar ‘ding’. Te abstract, te rekenkundig, te tekentafel. Klijnsma is een mensenmens, dat graag naar de praktijk kijkt, hoe maatregelen op straat uitpakken. Het liefst gaat ze op werkbezoek, naar sociale werkplaatsen, naar gehandicapten. Om inspiratie op te doen, zien hoe beleid in de praktijk werkt. Maar ook om  te inspireren met haar onverwoestbare blijmoedigheid. Te laten zien dat je ook met aangeboren handicap wat kunt, zoals zij zelf met haar lastige benen door zuurstofgebrek bij de geboorte.

Zelf moest ze eigenlijk niets hebben van de aanscherping van de bijstand en AOW die het regeerakkoord voorschreef. Het wetsvoorstel was, conform regeerakkoord, snoeihard. De toelichting erop, die Klijnsma zelf schreef, zwakte dat enorm af. In de Tweede Kamer was meteen duidelijk: zonder extra steun haalt dit het niet in de Eerste Kamer. De gesprekken met de C3 gingen uiterst moeizaam omdat de VVD vasthield aan de strenge teksten.**

Maar hoe is het mogelijk dat als je weet waar de knelpunten liggen in de praktijk in het dagelijks leven om je staande te houden , en dat je weet als geen ander hou houvast deze groep is maar ook tegelijkertijd o zo kwetsbaar.  Vaak onvermogend zijn om bepaalde kosten te dekken of aanschavingen laten plaats vinden die nodig zijn ,ze al bijgestaan worden door de nabestaande. Om deze groep nog meer onderuit te halen het is de omgekeerde wereld zo  lijkt het wel.

Maar goed het zal wel een doel hebben ja zo denk ik dan en ik denk ook; Oke dat maakt me weer sterker om me zo te houden en de uitdagng aan tegaan om me staande tehouden en zie ik mijn vergelijking die ik iedere keer opnieuw aanhaal namelijk deze ;

**** De sporters van grote clubs  zoals bijv; voetballers wielrenners, olympische uitverkorene , uitblinkers. enz. Deze worden zo gesponserd met vele miljoenen en miljarde in omloop ( je zou zeggen een goude ei !) Er wordt veel aandacht aan gegeven, in de media en weet ik wat voor rare spotjes ze nog meer doen !!!!!!!!!!!!!

De gehandicapte sport daar integen wordt maar mondjes maat getoond en laten ze iets van zien , je hoort er haast niks van .

Vind ik raar maar waar is dat deze groep op eigen kracht eigen wilskracht en wilsvermogen presteren zij hebben geen doping en weet ik wat voor rare dingen nodig om te presteren ( bewijzen ) , zij doen het omdat ze het graag doen en heel blij zijn dat ze tot zover mogen leven en kunnen leven en dit op eigenkracht hebben bereikt. Door de creativity die daar bij vrij komt. ( net zo als bij mensen die van een bijstand rond moeten komen en alleen maar de vaste lasten , en eten kunnen betalen blij en gelukkig kunnen zijn en creatief omgaan met de dagelijkse bezigheden om er beter en voldaan de dag door tekomen, zij gaan geen koopjes jagen dat kunen ze niet dat zijn de graaiers die dat doen even kort door d ebocht gezegd.)

Dat is voor mij een goude medallion waard wat zeg ik daar kan geen goude meldallion tegen op deze kracht is vanuit hun zelf innerlijke doorzettings vermogen.

Wat weer laat zien dat een kwetsbare groep WAJONG , IVA ,AOW ,een doorzettings vermogen hebben van ongekende kracht die inderdaad niet te betalen valt. ****

Met deze gedachte en crea in mij zie ik de dag zonnig tegemoet , en draag het uit ,ondanks de vele verzetten en weerstand die ik tegenkomen mag. Maakt het mij net sterker en krachtiger, en dat is deze groep van de samenleving ook.

Ik zag dit filmpje ;

 

Geupload op 8 jun 2011…

8 juni 2011, Ulft. Dat de gemeenten het deel in het bestuursakkoord over de sociale werkplaatsen (SW) hebben afgewezen, is een belangrijk signaal. Het kabinet moet dat serieus nemen. Het is niet voor niets dat zo veel gemeenten, met wethouders van alle partijen, zeggen: ‘Dit kan gewoon niet’. Als het kabinet echt wil dat WSW’ers en Wajongers aan het werk komen en blijven, vergeet ze de onwerkbare voorstellen uit het bestuursakkoord en gaan we gezamenlijk aan de slag om échte oplossingen te vinden die wel werken. De PvdA en GroenLinks willen een spoeddebat over de uitkomst van het VNG-Congre.

Met zo’n gezicht welk gezicht eigenlijk ??!!!!!!!!!

Volgens de berichtgeveing van Doorbraak het volgende;

Zo’n zesduizend mensen, onder wie velen met een arbeidsbeperking, hebben vandaag actie gevoerd tegen de afbraak van de sociale werkvoorziening en de Wajong. Hoewel ook CNV-leden meededen, voerde de Abvakabo FNV de boventoon tijdens de manifestatie. Opmerkelijk was de hoge opkomst, wat aantoont dat velen boos en verontrust zijn over de dreigende invoering van de Participatiewet.

Volgens Klijnsma eigen woorden ;  door te melden dat gemeenten ook na ontslag van arbeidsgehandicapten door reguliere werkgevers verantwoordelijk blijven om hen te begeleiden naar ander werk.

Maar welk werk bedoelt ze dan ??  Oké er zal nieuw werk gaan ontstaan ,maar die dat naar voren brengt wordt onderuit geschoffelt of wordt aan gekeken of ze van de maan komen.( HIHIHI ) Dus ik krijg hier door alle deze prachtige prikkels die ze uitstoten een boost van idee en creabea naar boven. En de zon schijnt dus……..

Ik weet ook het andere kant van het verhaal dat er nu veel mensen storm gaan lopen bij de huisartsen en verschillende poging gaan ondernenen omdat ze het niet meer aan kunnen, ja lieve lezer dit is realiteit .

Maar vergeet een ding niet ,de emoties om Plasterk en fraude zaken die naar de oppervlakte komen ,  ( maar nog geen echte voeten op de Aarde krijgen maar wel binnekort !!! ) De sexschandale , deze vragen ook je aandacht ??!!!

En wat dacht je van AGENDA 21 ??!!

 

http://martinvrijland.com/?s=agenda+21 staan verschillende artikelen die je kunt lezen en al zijn de moeite waard.Dus vervelen is overbodig.

En project Camelot !!

 

https://www.youtube.com/watch?v=weyH0acA_xs&feature=player_detailpage

 

Blijf wakker en laat je niet onder sauce om het zo maar eens te zeggen , laat je niet gek maken en maak en haal het beste uit ieder dag je mag ontvangen. ZORG VOOR JEZELF JIJ BENT DAT WAARD. En alleen jij kunt dat doen en geen ander kan dat voor jouw doen ; parodox maar realiteit.

Warme Hart Groet

Leer meer en info bron hier onder;

http://www.doorbraak.eu/duizenden-protesteren-tegen-afbraak-van-de-sociale-werkvoorziening/

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3594695/2014/02/11/Klijnsma-slaat-politieke-slag-en-rekent-af-met-brekebeen-imago.dhtml

http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/02/kabinet-rutte-laat-burgers-onnodig-bloeden/#.UvtHAbTvik0

http://www.nu.nl/politiek/3699999/pechtold-spreekt-van-andere-afweging.html

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3594908/2014/02/11/Zwitsers-referendum-is-waarschuwing-voor-politici.dhtml