Duurzaam Bouwen.

Hallo en Goede dag lieve lezers en bezoekers.

 

We gaan het over Duurzaam Bouwen hebben ja ik vind het nogal tegenstrijdig en mijn aandacht werdt vanmorgen met het plaatsen van nieuws op FB hier na toe getrokken om een artikle hierover te maken ,de andere zijn ook reuze intresant maar dat doe ik als ik ietsie meer ruimte heb .

Ja je wilt duurzaam gaan bouwen of verbouwen Nu dat heeft wat voeten in de Aarde nodig wil je het kunnen toepassen en gaan beginnen . O ja ; O ja ,en wel zo; Door de tegenstrijdig heden en wirwar aan bestemmingsplannen en wetjes en ditjes en datjes waar je je aan dient te houden zo dicht gewokerd Bos is dat je moet hakken om erdoor te komen hahahh leuke contekst.

Citeer van de Rijksoverheid het volgende;

Duurzame woningen en gebouwen zijn vaak gezonder voor bewoners en gebruikers. Ook zijn ze energiezuiniger en beter voor het milieu dan traditionele woningen. Duurzaam bouwen bespaart ook grondstoffen.

Duurzaam bouwen betekent dat woningen, gebouwen en andere bouwwerken ontwikkeld en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. Het gaat bij duurzaam bouwen niet alleen om energiebesparing in huizen en gebouwen, maar bijvoorbeeld ook om:

 

  • gebruik van duurzame materialen die rekening houden het milieu en de gezondheid van  bewoners en gebruikers;
  • een gezond binnenmilieu bijvoorbeeld door goede ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen;
  • prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden;
  • duurzaam slopen, om de materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te kunnen gebruiken (hergebruik en recycling);
  • verantwoord watergebruik;
  • voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken.

Zo dat staat er heel duidelijk.

Maar wil je dat gaan doen ja jajajajaj dan is het een ander verhaal ;

Neem nauw onze HENNEP / WIET  zo kennen de meeste mensen het bijzondere veelzijdige plantje.

Dat arm ding kan veel meer danalleen maar blowen en stond worden , o ja ; o ja

Ben je bereid en neutraal om een nieuwe weg in teslaan en gezonder en aangenamer te wonen ?!

Lees dan dit maar eens;

De meeste mensen kennen hennep vooral als de plant die wordt gebruikt voor het produceren van de softdrug cannabis, maar de plant kan ook voor heel andere doeleinden worden gebruikt. Een van die doeleinden is het produceren van hennep-isolatie.

 

Hoewel hennepteelt op grote schaal in Nederland normaal verboden is, zijn er wel een aantal kennisinstituten en bedrijven die legaal hennep mogen telen. Zij proberen hennep te produceren die voor andere doeleinden kan worden gebruikt, zoals het produceren van hennep-isolatie, en geen THC bevatten.

Voor meer info en site  zie hieronder er staan leuke tips en wetenswaardigheden op een echte aanrader.

Het geeft veel werk en levert veel nieuw werkzaamheden op is dat wat en waar wij met zijn allen naar opzoek zijn nieuwe technieken en goedkoper !! Waarom dan zo tegen strijdig ? is dat omdat de portemonee anders gevuld gaat worden , of afgunst en weet ik wat er nog meer bij komt kijken . Olie en gas winning hebben we dan vele malen minder nodig zelf het zal gaan verdwijnen. Is dat de oorzaak van de Arabische oorlog ?!! en Wat in Groningen gebeurt met de Saliegas ??!!

Laat we als klein landje laten zien hoe het ook kan zonder de oude hulpmiddelen in ons klimaat laat het een uitdaging worden, net zoals het waterdelta ,dat kan ook hier mee ?? Jazeker, Jazeker.

Weg uit de Eu en ons eigenplan trekken samen met andere landen maar toch op zich zelf ,dan krijg je duurzaam samenwerking en saamhoorigheid ieder zijn kennis wordt bekeken en misschien wel ingezet , waarom niet . Maar goed we kijken nu eff hier naar.

Dus  Ecoscale laat ook weten dat ;

Groendaken zouden volgens een onderzoek van Columbia University in de toekomst kunnen helpen om overstromingen te voorkomen. De daken zouden niet alleen de opwarming van de aarde kunnen vertragen, maar ook regenwater kunnen opnemen.

Vervuiling

Er wordt verwacht dat er in de toekomst meer neerslag zal vallen en een grote plensbui kan vooral in steden met een riolering die niet alleen rioleringsafval, maar ook regenwater moet verwerken tot problemen leiden. Door grote hoeveelheden neerslag kan het rioleringssysteem het water niet aan en er moet vervuild water worden geloosd in lokale waterwegen om overstromingen te voorkomen.

Water opnemen

We weten allemaal dat groen goed is voor de natuur, planten en bomen kunnen co2 omzetten in zuurstof en ze kunnen het broeikaseffect vertragen. Een ander belangrijk voordeel van groendaken is dat ze water (tijdelijk) kunnen opnemen. Hierdoor krijgt het waterafvoersysteem meer tijd om het water af te voeren en zullen er minder problemen ontstaan.

Foto  is van ; happynews

Dus kom op Gemeentes van Nederland en de Regering kom van die oude stoel af  en kijk nu eens en zet die gedachte opzij die zijn oud en dienen vernieuwt te worden het is anno 2014..Oké het is beangstigent maar ook verrassend. en biedt veel weerstand dat is een heel normale menselijke reactie. Je bent nooit te oud om te leren , toch wijs gezegde is dat .Er bestaan twee pincipeel verschillende benaderingen voor deze analyse en de kwantitativevorm die hoog is voor de mens in het Levensvorm zowel sociaal – maatschappelijk en consumentief. Ontdek zelf.

 

Ik wens ieder een hele fijne dag toe.

Warme Hart Groet

Leer meer en info bronnen zijn hier te vinden;

http://www.ecoscala.nl/duurzaam-bouwen-met-hennep-isolatie/

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzaam-bouwen-en-verbouwen/duurzaam-bouwen