Perma Cultuur Deel 2.

Hallo lieve mensen,

Ik had geschreven gister dat ik een deel 2 zou geven van de PermaCultuur.

Ik was gister in mijn tuintje bezig om te snoeien, en klaar te maken voor de lente,zomer ,poten van zaadjes enz.

Dat heb ik gedaan ; de Vlinderstruik goed terug gesnoeid ( dat heb ik vorig jaar niet gedaan zo stond hij hoog voor de vlinders geweldig ) en van de takken stokken gemaakt om een klimrek te maken voor de klimplanten of voor een rechte steel iets op te binden . Ja daar is de vlinderhout uittermate geschikt voor,het is  een sterke hout soort  dat als het indroogt. Je kunt het vergelijken met bamboe die je droogt.

Zo heb ik mijn struik ook gesnoeid.

Al de Grassoorten geknipt en de oude takken van meerjarige planten weg gehaald en zag dat er zoveel uit aan het lopen was geweldig toch .

Een potje met waar ik sla had staan heeft zelf gezorgd dat ik dit season  ook nog mag geniet .

2014-03-06 09.47.39

Krulsla is dat, mooi hé gekregen van Moeder Natuur.

2014-03-06 09.49.50

Dit is mijn spinazie bak hahhaha die is goed door geschoten dus ook deze zaadjes hebben zich versprijt eff zoeken of er al iets van te zien is. De schildpadden vinden deze heerlijk  heb niet zo heel veel meer. Het was ook heerlijke spinazie zo krijg je het niet in de winkel. Iederedag vers afknippen voor in de salade te doen hoe vers wil je het hebben lekkkkkeeeeeerrrrr. En gezond geen GMO;

2014-03-06 09.48.05

Dit is mijn chocolade plantje ja die staat er maar wat zielig te kijken ik kijk eff of ik een ander plaatsje kan vinden waar dat het zich happy voelt heerlijk een paar blaadjes afdoen en in water laten liggen of thee van maken en je hebt chocolade thee of water wel in de kleur wit / transparant maar lekkerrrr.

2014-03-06 09.47.30

De Smalle Wegebree; is een heilzaam kruid;

Property categories: Smalle weegbree is een ware tonicum voor de slijmvliezen van de luchtwegen, maag en darmen. Het kruid bevat een hoog gehalte aan slijmstoffen, looistoffen, kiezelzuur en mineralen (vooral kalium en zink).

Eigenschappen van smalle weegbree thee :
• Toncicum voor de slijmvliezen van de luchtwegen
– Verzachtend
– Antibacteriëel
– Anti-allergisch
– Ontstekingremmend
– Mild samentrekkend
• Goed bij oorklachten
• Tonicum voor de slijmvliezen van de maag en darmen
– Verzachtend
– Samentrekkend
– Ontstekingremmend
• Eetlustopwekkend / Spijsverteringsbevorderend.

Door de blaadjes in de thee tedoen en te laten trekken heb je een frisse thee,maar ook water met het blad erin is lekker om te drinken en ziet leuk uit , in de salade verwerkt fijn geknipt, maar ook voor een tinctuur te maken is het een veelzijdige plant die je kunt gebruiken.

Ook de schildpadden hebben deze graag. Ja ik weet het het is onkruid zoals vele zeggen maar in mijn tuin heeft onkruid de voorrang want wat zich ontplooid in mijn tuin heb ik nodig of kan ik gebruiken voor…. of mag ik gaan gebruiken voor….. dat zie ik wle wat me ingegeven wordt en trouwens het is een mooi plantje ook als het bloeidt.

Maar ik doe het rustig aan in delen de tuin mooi maken en klaar voor groeien en poten van zaden, want door de Ziekte van Bechterew,en mijn allergie is mijn energie gauw vervlogen hahaaha wat een uitdaging maar het gaat prima hoor echt waar ben nu al ruim 1 jaar zonder medicatie dus. Oké  ik heb nu een allergische reactie al ruim 1 jaar dat is na de operatie maar dat is een ander verhaal eerst eff zuiveren de rommel eruit.

******  Door de groenten en fruit in wat azijn en water te laten liggen +- 10 min dan zie je hoe vies het is. Je kunt heel goed met witte azijn ;;  het onkruid weg krijgen dat doe ik altijd met witte azijn ( bij de lidel goedkoop.en een fijne spuitstukje zit eraan dan heb je alleen maar dat wat je wil weg hebben handig toch).waar ik het niet wil hebben teveel tussen de tegels is niet mooi. en het mos gaat er ook van af . maar wist je dat je er heel goed mee kan poetsen, het is zuiver ,kalk vrij en glanst. Dus Miss Power is on the game now hahahha. ja dat van ramen lappen wist je een ui gesneden erin doen !!!! ooo wist je dat niet dan weet je het nu. Uitdaging uitdaging, dan zie je pas wat er een vette laag op de ramen zit van al die reinigers.******

Oké,

Ja , ook deze heb ik kado gekregen in mijn tuintje voor is er een spontaan gaan groeien en achter ook. dus laat maar groeien zou ik zeggen . Het zijn nog maar 1 / 2 takjes maar dat worden er heel zeker meer ik hou van Lavendel en wat doet deze mooie plant allemaal voor je;

Een beetje geschiedenis is ook wel leuk toch ;

Volgens een zeer oude Europese overlevering groeide de eerste lavendelstruik in de hof van Eden.
Adam en Eva namen een twijgje van de welriekende plant mee, toen ze uit de hof werden verdreven.Zo oud al ????!!!

Gedroogd verdrijft het motten in de kleding kast , mugge houden er ook niet zo van , heerlijke frisse aangename geur geeft het en werkt op het zenuwstelsel , door de ontsmettende en bacteriologische en pijnstillende eigenschappen is het een heilzaam kruid,maar een die ook allergische werking op de huid weergeeft ( maar dat is met alles zo )

Ook de olie, etherische kan bij het poetswater gedaan worden maar wat dacht je van bad en douche gel ? , goed voor massage verlicht spierpijn,cellulitis en is vocht regulerend.

Een heerlijk theetje gaat er altijd wel in of niet zowel de bloem,blaadjes als het hout, een klein stukje afknippen alleen wat je nodig hebt en in een thee pot doen water erop en klaar.

Ja dat is pas PermaCutuur in eigen huis en tuin optimaal van genieten en gebruiken,geweldig toch. Groot hoeft het geheel niet te zijn, als het maar effectief is, toch?!

 

En dan kan ik gaan recyclingen ;

Gave foto van Carglass maar effectief en geeft idee explosie;www.carglass.nl

rubberen-plantenbak

Zo ik ga weer buiten aan de slag Fijne Vrij-dag voor ieder.

White Love for You All.

 

 

 

Leer meer en info ;

http://www.aromatherapie-info.com/

http://anniesheilzamekruiden.nl/webshop/?zenid=87766b74c2baef8e5fec84050ad347ad

http://www.intratuin.nl/ideetjes-weetjes/maak-het-zelf/lavendelhart-1/