Ochtend wandeling

Een hele Goedemorgen Lieve Mensen,

Het was een fijne ochtend wandeling, de Zon kwam op en de Wind waaide koud langs mij heen.
Om even in de volksmond plat te zeggen; ” je oren vriezen van je kop af “.
De Wind vertelde mij het volgende;

Luister je wel, nu je zegt mijn Oren vriezen eraf, als je niet Luister heb je ze ook niet nodig.
En als je Luistert, Luister je dan ook wel??
Luister en neem je meteen waar, wat je ziet en koppel je dat samen, Dus Passief en Actief Luisteren?

Als je iemand niet verstaat of het nu aan de telefoon is of in een gesprek, wat veroorzaakt de storing? Wat is dat het niet bij je Binnen komt om het even zo aan te geven.!!
Wil je het niet Horen, ben je met je gedachten meer bezig en zo geen volle aandacht voor de ander daar is en hebt. Dus het VERMOEID je ook nog, en dan geef je te kennen dat die persoon vermoeiend is, maar is dat ook Zo.

En Met welke oren luister je, aaaahhaaaaaa ja ja daar zit ook een verschil in namelijk; Luister je met je eigen oren, ezelsoren, kat-oren die ieder geluid opvangen, gespitste oren bijv. muis-oren, dingen die eigenlijk niet voor jouw bestemd zijn. Heb je iets aan je oren vaak oor-ont-steking, of flap oren of een gevormd oor, elfen oren, aap oren, konijnen oren, grote oren of heel gevoelige oren die ieder geluid op vangen, of een oren waar wat piept de hele dag(altijd); weet dat dit een hint is voor je dat je je OREN beter gebruiken mag, en het je een verlichting kan geven in bepaalde situaties. Zo ontstaat vaak chaos in het hoofd, een druk of hoofdpijn dat kennen we allemaal eigenlijk wel. Want we zeggen ook wel , Ik krijg koppijn van die gast, of jeee wat een herrie.

Dus zo zie je dat LUISTEREN toch iets meer is dan alleen Horen met je OREN.
En dan niet te vergeten de emoties die het met zich mee brengt en los maken kan.

Je innerlijk Horen en er naar Luisteren is er ook nog, je eigen gevoel en waarneming, je behoeften, het ook aan je ZELF geven is heel belangrijk je eigen Ritme vinden en vast houden.
Dit valt ook onder Luisteren maar hoe vaak wordt dit LUISTEREN in een DONKERE DOOS WEG GESTOPT !!!!!!!!!!!
Ik weet VEEL te vaak, vandaar dat er zo vaak gezegd wordt; JE LUISTERT NIET NAAR WAT IK ZEG/VERTEL .(kijk wat er nu gebeurt Wereldwijd)
Denk hier eens over na;… dat is wat de wind mij vertelde vanmorgen en dat ik het delen mocht met jullie.
Ik weet dat veel kinderen ook mijn schrijven ieder keer lezen, hopelijk hebben ze een hou vast en kunnen er mee aan de slag.

Ik zeg je: een fijne dag vandaag en geniet van de Zonnestralen.
Warme Hart Groet,