KIDS FOR CASH

Hallo Bezoeker,

KIDS FOR CASH

Gruwelijke schandaal naar een tot nadenken stemmende kritiek op het rechtssysteem in het algemeen overal ter Wereld.

Kids for Cash =

Vandaag een special over ‘kinderen voor geld,’ het schokkende verhaal van hoe duizenden kinderen in Pennsylvania werden gevangen gezet door twee corrupte rechters die ontving $ 2.600.000 in smeergeld van de bouwers en eigenaren van private voorzieningen in de gevangenis. We horen van twee van de jeugd: Charlie Balasavage werd verzonden naar jeugdgevangenis nadat zijn ouders onbewust kocht hem een ​​gestolen scooter.

Hillary Transue werd vastgehouden voor het creëren van een MySpace-pagina spottende haar assistent schoolhoofd. Ze waren beiden 14 jaar oud en werden veroordeeld door dezelfde rechter, Judge Mark Ciavarella, die nu in de gevangenis zelf – het bedienen van een 28-jaar gevangenisstraf. Balasavage en Transue zijn opgenomen in de nieuwe documentaire, ‘Kids For Cash,’ van filmmaker Robert May, die ook komt bij ons.

Daarnaast spreken we met twee moeders: Sandy Fonzo, wiens zoon Ed Kenzakoski zelfmoord pleegde nadat hij jarenlang gevangen door rechter Ciavarella, en Hillary’s moeder, Laurene Transue. Zetten hun verhalen in de juiste context van de grotere schandaal is advocaat Robert Schwartz, directeur van de Juvenile Law Center. Het verhaal is nog in ontwikkeling; In oktober, de private juveniele-detentie bedrijven in het schandaal vestigden een civiele rechtszaak voor $ 2.500.000.

 

Volgens de site van Wikipedia staat dit vermeld ;

Corruptieschandaal ;

Twee rechters, Mark Ciavarella en Michael Conahan, werden beschuldigd van het accepteren van meer dan twee miljoen dollar aan smeergeld van bestuurders van de private jeugdgevangenissen van PA Child Care. Conahan had bovendien de eerdere, publieke, jeugdinstelling van het district Luzerne gesloten zodat PA Child Care voor vele miljoenen aan overheidsgeld een commerciële jeugdinrichting kon bouwen.

Ciavarella en Conahan zouden in de periode 2000 tot 2007 vele jeugdige delinquenten bovenmatig hard gestraft hebben om zodoende meer gevangenen te maken, wat het bestuur van PA Child Care weer miljoenen aan overheidssubsidie op zou leveren. Tieners die werden beschuldigd van relatief lichte delicten (zoals het belachelijk maken van een schoolmedewerkster op MySpace,[1] kleine vechtpartijtjes,[1] het binnentreden van leegstaande gebouwen, het gooien van een biefstuk naar hun stiefvader,[2] en het stelen van dvd’s) werden tot lange gevangenisstraffen veroordeeld, ook als ze pas voor de eerste keer met justitie in aanraking waren gekomen.[1][3] Een 17-jarige jongen die na een grap van vrienden naar een instelling werd gestuurd pleegde in de gevangenis zelfmoord.[1]

Rechtszaak ;

Op 13 februari 2009 gingen beide beschuldigde rechters een plea bargain aan waarin ze toegaven schuldig te zijn aan corruptie en belastingontduiking, maar deze schikking werd later ingetrokken. Op 9 september 2009 werd er in Harrisburg een lijst met 48 aanklachten opgesteld waaronder afpersing, fraude, witwassen, omkoping en belastingontduiking. Conahan ging alsnog een iets gewijzigde plea bargain aan en kwam weg met zeventien jaar en zes maanden gevangenisstraf, waar Ciavarella uiteindelijk op 18 februari 2011 aan 12 van de 39 hem ten laste gelegde aanklachten schuldig werd bevonden en tot achtentwintig jaar gevangenisstraf werd veroordeeld.[1][3] De bouwer, Robert Mericle, en een bestuurder van PA Child Care, Robert Powell, kregen respectievelijk twaalf en achttien maanden cel plus een hoge boete. De jeugdinstellingen werden gedwongen tot het betalen van 2,5 miljoen dollar aan schadevergoedingen.[1]

Gevolgen ;

Een groot onderzoek naar alle zaken waar de veroordeelde rechters bij betrokken waren volgde en zo’n vierduizend veroordelingen van jongeren in Luzerne County werden vernietigd.[3] Het Juvenile Law Center begon een class-action-rechtszaak tegen de rechters en andere partijen. De staat Pennsylvania stelde ook een commissie om de omstandigheden te onderzoeken waaronder dit alles had kunnen gebeuren.

VOLGEN OP facebook ; KIDS FOR CASH

get-attachment-818-587x548

White love for you all

Bron en meer weetjes hierover ;

nl.wikipedia.org/wiki/Kids_for_cash_scandal