Gezond koken .

Hallo en een goede Dag  lief mens, Thanks voor het bezoek.

Ja ,Gezond Koken is niet alleen maar de VOEDING ,NEEEEEÉ , het is ook d emanier waar op dat gebeurt.We kennen al de manieren die wij gebruiken  ; Gas, Elektriciteit , Steenkool in de zomer op de BBQ.

www.dewereldmorgen.be interesante site een aanbeveler .

Nu volgens dit bericht van de Energienieuws het volgende SUPER SONICHE NIEUWS.;

donderdag, februari 20, 2014  door Redactie blognieuws ; **** Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft woensdag in Tanzania een fabriek voor biogasinstallaties geopend. De joint venture tussen het Nederlandse SimGas en een Tanzaniaanse kunststofproducent wil schoon koken op biogas mogelijk maken voor de vele arme gezinnen in de rurale gebieden van het land.
De grote hoeveelheden aardgas die voor de kust van Tanzania zijn gevonden, zullen bij gebrek aan een gasleidingnet niet snel beschikbaar komen in de afgelegen dorpen. Daar kookt men nu vooral op hout, steenkool en kerosine. De rook die ze daardoor inademen is zeer schadelijk. Elk jaar sterven zo wereldwijd 4 miljoen mensen – vooral vrouwen en kinderen.
‘Dat zijn meer sterfgevallen dan door aids en malaria bij elkaar opgeteld. Bovendien worden veel bossen gekapt voor brandhout en draagt de uitstoot van roet en CO₂ bij aan klimaatverandering. Alle reden om te zorgen dat er alternatieven beschikbaar komen’ aldus Ploumen.
De fabriek moet per jaar 12.500 betaalbare biogasinstallaties gaan produceren. Daarmee kan een gezin methaangas halen uit mest en organisch afval. Het gas kan worden gebruikt voor verlichting en koken.
Nederland is met ontwikkelingssamenwerking al jaren actief om schoon koken te bevorderen. Met succesvolle programma’s van SNV en Hivos zijn in de afgelopen jaren al meer dan 3 miljoen mensen in Azië overgestapt op biogas.**** ( de link / info bron staat hier onder aan de pagina )

www.refdag.nl

 

En de Boeren in Ethiopië zijn ook al hieper modern ??!! EN WIJ DOEN ZO MOEILIJK SNAP JIJ HET NOG ?

18-2-2014 SOLAR NIEUWS **** Ochtendmelk van koeien in Ethiopië wordt vaak dezelfde dag nog gedronken. Maar de melk van ’s avonds gemolken vee kan pas de volgende dag verhandeld worden. LEI Wageningen UR heeft in een innovatieproject een oplossing gerealiseerd. De Wageningse wetenschappers constateerden namelijk een groot verlies van gezonde voeding en van inkomsten voor Ethiopische boeren door het ongekoeld bewaren van de melk gedurende de nacht. Met een Nederlands bedrijf is een melkkoeler op zonne-energie ontwikkeld. Overdag maakt het apparaat ijs, waarmee ‘s nachts vele liters melk koel en langer houdbaar gemaakt worden. Zo draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.****

Geweldig toch wie is hier nu goe bezig ahhahahahah werk genoeg leive mensen maar hier speelt een ware GUN FAXTOR MEE. Jazeker. de rollen zijn omgedraaid .

Maar goed dat mag de pret niet drukken toch we gaan met vollekracht en vaart vooruit. Op naar de nieuwe digi en tech world. Doe je mee . Ik wel  spannend en uitdagend.

Ja zeker ook gemeentes werken graag mee aan deze mooie en effectieve uitdaging .

Net zo als het overkopelend orgaan van Gloei.

www.happynews.nl

 

Door samen te bundelen aan krachten en zonder eigenbelang , kan deze Nederlandse Maatschappij zeker gered worden van het zinkprobleem- grote afstand tussen mensen door RANG EN STAND  , die  niet meer aanwezig zullen zijn ( nu nog heel duidelijk wel ) .

WE DOEN HET IN HET BELANG VAN DE MENSHEID EN JE MAG ER EEN DEEL AAN BIJDRAGEN EN VAN UIT MAKEN.  DAT IS SAMEN DOEN.  Denk dat we allen naakt worden geboren ,en ook weer naakt de wereld verlaten , in de andere wereld kun je niks mee nemen ??!!!!.

Ik wens je een geweldige Donderdag toe .

Warme Hart Groet

leer meer en info bronnen hier onder in deze links ;

http://www.energienieuws.info/2014/02/ploumen-opent-biogasfabriek-in-tanzania.html

http://www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/lei-wageningen-ur-introduceert-melkkoeler-op-zonne-energie-in-ethiopie.html

http://www.zonnegrond.nl/