Dementie en de Dementie daar achter.

Hallo Lieve mensen en trouwe bezoekers,

Dit stond in Gewoon Nieuws , en ik vind het belangrijk het is actueel en het lijkt dat het verjongt het is niet allen maar Alzheimer, NEE het treed steeds vroeger op de jongste is 40 jaar. He verdient de aandacht wat het NU krijgt.Maar laten we het niet uit het verband trekken en met elkaar verwarren dat gebeurt veel te vaak lieve mensen kind. En dat herken je pas als je het zelf waarneemt en beleefd van dicht bij bijv; familie lid, vader-moeder of je broer of zus.

https://www.takecare4.eu/coaching-in-lifestyle/onze-kennis/dementie/

Op deze link kun je kijken ik heb al een heel stuk hierover geschreven zowel de kennis die er NU op dit moment is maar ook mijn eigen kennis. Jawel eigen kennis mijn vader heeft het ook de  Vasculaire Dementie  . Het gaat nu in een snel tempo, en dan is het weer even stabiel.

Wij hadden ook de WILSVERKLARING van NNVE ingevuld samen met moeder en hij toen hij nog thuis woonde het is belangrijk.  Zo zei hij dat ; ” iK wil niet dat ik straks als een kastplantje leef jullie niet meer herken en agressief ben, voor mij uit staren en geheel niks meer kunnen. NEE LAAT DAT DUIDELIJK ZIJN dat wil ik NIET. we hebben het ingevuld ,in 4 voud een hele stapel, dan de volgende stap : de Huisarts die raar kijkt dat is niet gewoon in zijn dorp ?!, NU zit vader in een verzorgings- tehuis waar het geheel niet van spreken is en laat staan van toepassing. De zusters zijn geweldig ,maar dat dat niet geaccepteerd wordt is vreselijk.  Het gesprek hierover met vader ,moeder 2 artsen en de hoofdverpleging en ik, ze hebben vader zo  met vragen bestookt hij was geheel in de war en boos. maar goed in het volgend gesprek zal ik het weer aankaarten wat heel belangrijk is ,ik weet dat het belangrijk is dat dit de aandacht krijgt die het verdient.

Wilsbeschikking   Lees dit eens , een weet dat je WAARNEMING -BELEVING- ERVARING IEDER INDIVIDUEEL IS EN MAG ZIJN dat is ZO belangrijk.

Bron is van gewoon-nieuws.nl

Vergeet dat niet ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en neemt besluiten die voor de persoon relevant zijn ; wie kan daar nu over oordelen en mogen dat ??!!

Heb je ervaring , of al ervaring omdat het in je directe omgeving was of is misschien een familie lid ; wil je hier over je ervaringen delen doe het , je geeft andere informatie die zo waardevol is. Zet het hieronder neer of in het forum. thanks.

Warme Hart Groet