Speech recht uit het hart, de Uruguayaanse president José Pepe Mujica.

Goedemorgen beste bezoeker.

De video hierbij zegt alles over deze president hij spreekt recht van uit zijn hart, hij haalt de punten aan die anderen niet durven aan te raken.

Hier kunnen de wereld leiders nog iets van leren, geweldig om naar te luisteren.

Opnieuw is een toespraak van de Uruguayaanse president José Pepe Mujica een internethit geworden.

Al tijdens de VN-duurzaamheidstop in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro hield het staatshoofd een bijzondere toespraak die later vaak werd bekeken.

Dit keer gaat het om een toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties die massaal werd gedeeld op de sociale netwerken. De Colombiaanse website Las2orillas sprak van een toespraak die regeringsleiders niet wilden horen, maar die de hele wereld met elkaar deelt.

“Ik woon in het Zuiden, ik kom uit het Zuiden,” opent Mujica zijn speech waarin hij fel uithaalt naar de wereldorde en de consumptiemaatschappij. “Als de hele mensheid zo zou willen leven als de gemiddelde Amerikaan, dan hadden we drie planeten nodig.”

De Zuid-Amerikaanse pers omschreef de toespraak van Mujica, die in een oude Kever rijdt en 90 procent van zijn salaris weggeeft, als romantisch, lyrisch, ongewoon, poëtisch en profetisch.

Volgens de president van Uruguay, waar cannabis zo goed als gelegaliseerd is, is onze huidige beschaving gericht tegen eenvoud, alle natuurlijke cycli, maar erger nog, tegen de vrijheid om in alle rust van menselijke relaties te kunnen genieten, van vriendschap, solidariteit, liefde, avontuur en familie.

 

Bron: 360magazine.nl

bron: Niburu