De zwijg / stilte is voorbij

Hallo Lezers,

Onder ons bevinden zich personen die zich hier in   HERKENNEN. Dat weet ik voor 100%

Vele  verhalen die werkelijk het daglicht niet verdragen kunnen , komen nu naar buiten gekropen. Alleen mensen die met een instantie zoals deze er mee te maken heeft weet wat ik bedoel.

Bedreigingen van : en o wee, als je vrijwilligers werk doet houden we je uitkering in :  dit tegen personen zeggen die een huishouden / ouders zijn ?!! Jeeé wat een lef. Of uitkering zomaar inhouden,omdat je bijv niet flexibel bent je woont in Siittard en je moet solliciteren op een baan in Rotterdam ??! van de pot gerukt. Personen die in de schuld sanering komen door vele fouten, enz.

Hier ontstaan vele Psyche-ziekten,Angsten, en ja zelfmoord daden ontstaan hier door. Lees het volgende verhaal maar eens.

Citeer uit de Stentor het volgende verhaal;

Kanker, een zwaar gehandicapt kind en een boete van 10 mille

,,In 2010 overleed mijn vader in februari na een jarenlang ziekbed en dus na jaren zware mantelzorg’’, vertelt een Zwolse. ,,Medio juli van dat jaar werd bij mij lymfeklierkanker geconstateerd; Hodgkin. In oktober ben ik begonnen met een zware sessie radiotherapie. Mijn eerste ziektedag is 1 oktober 2010. De radiotherapie gaf veel bijwerkingen zoals brandwonden in mijn mond en keel en op mijn rug en borst. Herstel duurde lang. Na een onverwachte zwangerschap werd in 2012 mijn dochtertje extreem prematuur geboren. Mijn extreme aanhoudende moeheid wordt gegooid op de perikelen rondom mijn dochtertje. Ik blijf volledig in de ziektewet en ontvang eind 2012 ook WIA. Ondanks diverse malen aan de bel trekken dat ik twee uitkeringen naast elkaar heb lopen en dat dat fout gaat, wordt er niet gereageerd. Totdat ik juli 2013 als donderslag bij heldere hemel het bericht ontvang dat ik maar liefst €8000,- aan onterecht ontvangen uitkeringen moet terugbellen voor 31 december 2013. Bezwaar hiertegen wordt ongegrond verklaard; ik heb geen gebruik gemaakt van de hoorzitting (nooit bericht van ontvangen!). De betalingsregeling die ik getroffen heb (welke Nederlander heeft nou zo even €8000 paraat staan op de spaarrekening) wordt verhoogd met een rentebedrag waardoor ik in totaal een bedrag van bijna €10.000 moet terug betalen aan het UWV. En dat terwijl ik al nauwelijks rond kan komen met alle zorgkosten voor mijn gehandicapte dochtertje en mijzelf! Het grootste gedeelte van mijn spaargeld (erfenis van mijn vader) heb ik moeten gebruiken om UWV versneld af te betalen. Een financiële buffer heb ik dus niet meer. Hopelijk gaat er niets kapot aan mijn auto of eigen woning want dan staat het water mij aan de lippen. Aanhoudende klachten bij zowel mijn dochtertje als mijzelf maken het bijna onmogelijk om te werken maar ook dit wordt verplicht vanuit het UWV. Verzuim bij mijn nieuwe werkgever heb ik al langdurig gehad vanwege ziekte en opname van mijn dochtertje. Als alleenstaande moeder zonder familie en weinig vrienden heb ik geen achterwacht, buffer of wat dan ook. Het is verbijsterend dat bijstandsmoeders geen sollicitatieplicht hebben en andere uitkeringsmoeders wel. Op dit moment nog veel rest klachten na behandelingen kanker, ook al is de kanker in remissie. Momenteel ben ik weer in gevecht met het UWV omdat zij mijn salarisstrook over maart willen ontvangen om zodoende te kunnen korten op mijn uitkeringen (achteraf!). Echter omdat ik als waarnemend doktersassistente werk krijg ik mijn salaris pas deze maand (april) uitbetaald. Voor het UWV onbegrijpelijk; “probleem van de werkgever” . Ondanks diverse telefoontjes om dit te melden krijg je dan alsnog een envelop op de mat dat je zo spoedig mogelijk met bewijsstukken dient te komen en dat er anders sancties opgelegd worden. Immers, je bent verplicht om wijzingen op tijd door te geven? Ja, zeker maar dat moet wel kunnen! Hoezo maakt het UWV mij het leven zuur?’’ Enige hulp van UWV heeft ze nooit gehad. ,,De ene medewerker weet van de andere niet hoe of wat en dossiers raken zoek tussen verschillende kantoren. Ook hoor je steeds verschillende antwoorden op in principe dezelfde vraag. Ik ben oververmoeid, verdrietig, heb enorme financiële problemen en wordt ook nog eens verplicht om te solliciteren in te werken terwijl dat voor mij amper haalbaar is. Dat maakt me weer down met als gevolg dat de negatieve spiraal steeds verder neerwaarts gaat! Inmiddels heb ik therapie en krijg ik steeds meer klachten erbij waardoor ik ook weer meer moet verzuimen. Leuk voor mijn nieuwe werkgever.’’ ( onder bij de link staat bron vermelding met meer verhalen )

Wat een verhaal vind je ook niet; HET GEBEURT LIEVE MENSEN, MAAR HET ZWIJGEN IS VOORBIJ.

Citaat van ; Kafka was een ZZP’er ; Ongeveer drieduizend zzp’ers die vanuit de WW konden starten met een eigen bedrijf werden tussen 2004 en 2009 door het UWV ten onrechte beschuldigd van fraude. Het werd een lange, moeizame kafkaiaanse strijd tegen bureaucratie en onrecht, die tot op de dag van vandaag wordt gevoerd. Fokelien Faber was een van deze zzp’ers. Kafka was een zzp’er is haar persoonlijke verslag over deze periode. Ze laat onverbloemd zien hoe ongelijk haar strijd was, hoe moeilijk het was om in dit gevecht overeind te blijven, letterlijk met vallen en opstaan. Klik hier kun je het boek bestellen, en je verhalen delen als je daar behoeften aan hebt.

HOU JE NIET LANGERSTIL MAAR KOM MET JE VERHAAL JE BENT NIET DE ENIGSTE.

Ik hoop dat dit artikel je laat zien dat je mag spreken en dat stilzwijgen niet meer bestaat.!? Mocht je hulp nodig hebben je kunt ons ook altijd bellen.

Groet van  Take Care 4.

 

Intressante info en feiteBron met meer weetjes:

http://www.destentor.nl/regio/uwv-zwartboek-deel-6-onwrikbaar-uwv-1.4373351

http://www.uwvreselijk.nl/

http://www.kafkawaseenzzper.nl/home

http://www.deombudsman.nl/arbeid-en-pensioen/voorbeeldzaken/uwv-maakt-fikse-fouten-bij-berekening-wia-uitkering