De keerzijde van een goed INITIATIEF.

HALLO lieve bezoekers en vrienden,

Wat is dat toch met dat ONDER-WIJS / WIJS TEN ONDER kun je wel zeggen. We geven een nationaal Schoolontbijt, helemaal geweldig en super gezellig .

Haá maar dan ………….

Komt de waakhond erachter dat het geheel uit zijn verband getrokken wordt en dat het meer een  KINDERMARKETING is. is dat de bedoeling van dit geheel initiatief ???!!

Hieronder kun je op deze link het pdf via Foodwatch downloaden om te kijken en zelfonderzoek te doen hierin.

https://www.foodwatch.nl/onze_campagnes/kindermarketing/index_nl.html

Citeer uit een stukje van Foodwatcher ;

Op de ontbijttafels van het Nationaal Schoolontbijt staat niet het fruit dat kinderen zo hard nodig hebben. Wél de onverantwoorde producten van sponsorende voedselbedrijven. Zo dringt kindermarketing zelfs onze scholen binnen. Maar onderwijs en voedselindustrie hebben volstrekt andere belangen. Scholen leren kinderen mondige wereldburgers te worden; voedselbedrijven willen producten verkopen.

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te dik. 

(wat niet alleen door eten en drinken komt maar wel verbinding met elkaar hebben op / in vele manieren en elkaars wegen kruizen.

Kindermarketing voor (ongezonde) producten dringt overal het leven van kinderen binnen. De overheid moet hier paal en perk aan stellen. Scholen moeten reclamevrije zones worden!

Kijk ik ben zelf ook moeder van 2 pracht kids, en koop ook wel M en MS en, chocolade,chips, en MC drive doen we ook. Maar doe het bewust ga er bewust mee om dat is een deel dat o zo belangrijk is, geen onderdompeling van…., nee , een feest is het dan.

Ik zag toen mijn oudste jongen nog klein was  hoe hij reageerde op snoep, heel duidelijk het  gedrags- patroon dat verandering liet zien, zijn huid in het gezichtje kreeg ook een structuur verandering en zijn huidskleur veranderende. Doordat ik zelf me veel begaf op alternatieve geneeswijze en het zelf ook toepaste( in mijn hondentrimsalon toen der tijd) ging ik op onderzoek uit. En kwam zo in de voedsel industrie op verbazende plekken terecht. En had vragen die geen antwoord kregen, toen der tijd en dan praat ik over een jaar of 14 geleden. Het Greep me naar mijn keel dat zeg ik heel eerlijk want als je rond kijkt en leest  zit in alles maar dan ook in alles rommel, houdbaarheid troep en weet ik wat nog voor schadelijke stoffen en middelen.laten we eerlijk zijn hier over , ha dat zegt toch genoeg of niet soms.

Maar goed . Ik  ben naar de Reform winkel gegaan in de Buurt en kocht daar het Brood, Boterham beleg , en snoep ,maar wauw wat een prijsverschil en dat kan BRUINTJE DE BEER  niet trekken op de manier van de volksmond gezegd.

Samen met Alfons Ven een kuur hadden we een kuur samen opgesteld voor hem zodat hij sterker zou worden in de vertering en verwerking van het hedendaagse voeding. Het afweersysteem en zijn immuniteitssysteem. Een 1 jaar heb ik het met de reform producten gedaan en gehaald ook als we naar een feestje gingen nam ik mijn eigen spullen mee voor de kids ,maar dat werd echt niet in dank af genomen en ze wilde niet horen en begrijpen ; oké wat was hun probleem en niet mijn ,maar het deed toen toch pijn allemaal die commotie er rond omheen wat helemaal niet van toepassing was en is ( nog Steeds ) De energie stroom voelde de kinderen heel goed omtrent dit gesprek ieder keer weer, en Ja zij zijn New Generation Kids oftewel HSP. Maar wie is dat niet in deze tijd ?!

Eindelijk ging ik langzaam over op de producten die overal te krijgen waren na het vele fruit en verse groente eten (nog steeds de hoofdrol speelt in het dagelijkse leven ) , ook de andere dingen laten nemen, frisdrank kocht ik alleen als ik wist dat er bezoek kwam en nu nog voor in het weekend en soms helemaal geen frisdrank in huis we drinken het niet en drinken kruidenthee of ik maak eigen water met smaak wat ontzettend lekker is = het ontzet je helemaal hahaha. Veel water drinken we altijd. Weet jij hoeveel water jij drinkt wij zeker 4 tot 5 liter per dag. met zijn 2je als de oudste er is dan is dat 6 á 7 hij drinkt eigenlijk te weinig water maar dat voelt en ervaart hij zelf het beste ook hier is het weer individueel.waarom zoveel hoor ik je denken : wat dacht je van zweten, praten, hijgen, te warm hebben,geen bewegingen maken / doen, niet naar het toilet gaan, geen zware fysieke inspanningen verrichten ook niet  leren in de boeken ! Dus op een stoel blijven zitten. haahaá ?!

En weet dat een kinderlichaam meer water nodig heeft dan een volwassenen. Zij verdampen veel meer vocht dan volwassenen.. Kinderen zijn fysiek vele malen meer in actie dan een volwassenen. Ik heb in het boekje van Dr.Lenkei gevonden de hoeveelheid wat een kind zou mogen drinken en wat voor het kind ten goede zou komen ;

6 maanden; 600-750 ml water.

6 maanden tot 2 jaar ; 1250 ml water.

2 tot 3 jaar ; 1300 ml water

4 tot 8 ; 1500 ml water.

9 tot 14 jaar ; 2400 ml water. (lees voor meer info ; http://www.lenkeiboeken.nl/ )

Door dat ik dat zelf al toepaste en Nu het bewijs ook via Dr Lenkei heb mogen ontvangen is de samen werking toen met Alvons Ven zeer vruchtbaar geweest. Maar Goed.

Hij is er zover geheel overheen gegroeid geweldig toch , in het gedrags- patroon zie ik wel terug als hij veel suikers door frisdrank tot zich heeft genomen maar hij is nu zelf aan het ervaren dus het is zijn stukje NU. En ik geef hem / hun dat vertrouwen heel belangrijk.; zo leren ze ook hun lichaam en de reactie kennen. Zijn broer heeft een melkallergie, met namen yoghurt, pudding en ijs , en brood. Maar dat gaat nu ook geheel goed de energie en aandacht aan geven en kijken en op zoektocht gaan wat wel en wat niet kan wat zijn de klachten en waar komen ze vandaan, wat kun je er tegen doen, Even neutraal blijven en jezelf alles ontzeggen waar melk in zit dan krijg je het antwoordt van zelf .

Daar ben je ouder voor ( VERANTWOORDING ; HEET DAT )om het kind hier zelf te laten ontdekken en jij bent een ondersteunde pilaar  en zo samen tot een oplossing te komen.

Door zo samen met mijn kinderen naar voedsel te kijken en te ontdekken, is het een ware ondernemende Reis  geworden tot heden ten daage dat in het LAND VAN OVERVLOED.vele wegen en mogelijkheden kent en wacht om ontdekt te mogen worden. 

Door zo te ontdekken zijn ze zelf gaan ervaren dat als ze te weinig drinken last krijgen van : een slap en moe gevoel ,uit geput; geen concentratie meer hebben ,energieloos,daardoor worden ze kribbig en prikkelend. (zo en dan te bedenken dat in scholen de verwarming veel te hoog staat ?!!)

We weten allen wat de suikers doen met de kids en ons zelf ? ! Ja toch !

Stevia House Daar werken we samen mee, kijk maar op onze webwinkel.(zie link) je kunt een code krijgen en dan krijg je nog eens  korting op de producten.

Zij zijn heel in beweging voor de dienstbaarheid en ondersteuning voor de mensheid .

Suikers tasten ook het gedrag aan,dus niet dat ze DIK OF MAGER  worden nee ook gedragsstoornissen kunnen een grote BOOSDOENER  worden in dit geheel. De Zoete Verleiders. wat een mooie woord ervoor vind je ook niet ; De Zoet Verleiders.

Zo ik wil graag afsluiten met ; Deze Smoothie maar neem voor de sap vers persen dat is lekkerder.

http://www.youtube.com/watch?v=rxD68C7_k6c

 

Heb je zelf iets lekkers gemaakt deel het met ons , zie hiervoor onder bij de reactie hé we dagen je UIT.,

Bron : Want to know, Stevia House , Foodwatcher, Youtube, Niburu.nl,

Veel plezier vandaag en als je de smoothie maakt smakelijk alvast echt lekker mmmm