De vooruitgang omtrent Euthanasie.

Hallo lieve bezoekers en lezers,

Dit is geen moment opnamen, dit is geen bevlieging, Dit is gewoon Realiteit.

Mensen die zich in  deze situatie bevinden weten dat of misschien wel  dat ze het ervaren hebben weten ook waar ze over praten. Mensen die een een ziekte hebben die kansloos is of dat ze het mooi vinden geweest dat het leven voorbij is.

Theoretisch is het mogelijk en worden er mogelijkheden geboden maar in de praktijk is het een heel ander verhaal en de uitvoering JA daar valt nog heel veel werk te doen.

*** Laten we deze HULP  tot gewone hulp groeien een Hulp die ondersteunend is zoals het ook bedoelt is.***

Citeer uit NOS.NL ; Een commissie van wijze mensen moet onderzoeken of de huidige regels voor hulp bij zelfdoding nog voldoen. Het is een voorstel van de VVD-fractie, het werd omarmd door minister Schippers. En dat zorgde de afgelopen dagen voor irritatie bij de ChristenUnie en de SGP.

euthanasieonderzoek Hier is haar gesprek en pleidooi te horen en ze staat er voor en heel stevig ook. Het is geweldig dat er nu aandacht voor komt en in dialoog gevoerd gaat worden. En het is NU actueel  gelukkig.

En ik begin daarom ook in deze weergaven met dat er ook mensen geheel niet blij zijn en het steunen. En dat mag dat is hun mening en beleving hier in en dat is geheel oké. Dat is Zo belangrijk dat het niet uit de context  getrokken wordt de vele belevingen hier van omtrent dit onderwerp. Ik beschrijf het ook in mijn boek dat je gratis mag downloaden op deze site.

Ik ben blij dat deze VOOR-UIT-GANG, het mogelijk  maakt het gemakkelijker zal worden om het tijdens een gesprek het te benoemen maar ook de Arts en de omstanders weten nu meer hier over en gaan ook bij hun zelf te werk en nadenken.Het taboe wordt hier door opgeven en het wordt ruimtelijker gezien, zowel voor ieder die er mee in aanraking komt, maar ook de werkwijze voor een arts is heel belangrijk dat nu nog vele blokkades kent.

Mijn Vader zit in een verzorgingstehuis waar de zorg voor hem ondanks dat er personeel te weinig is goed en liefdevol verzorgt. we hebben het 1 ste gesprek met de Arts (  die daar aanwezig is van het verzorgingstehuis) de hoofd van de afdeling, en nog een Arts 2de mijn moeder en ik en mijn vader gehad om de euthanasie verklaring die vader heeft ingevuld al voordat hij opgenomen was.

Hij heeft Vasculaire Dementie en hij wilde niet dat als hij ons niet meer zou herkennen, niet meer eten, alleen maar als een kasplantje er nog bij zou zitten dat hij dat absoluut niet wou

Nu is / zijn wij de eerste in het verzorgings- tehuis met deze ontwikkeling en ook hoe wij tegen over het onderwerp van de DOOD staan. ik had ze verwezen naar deze site en de NVVE en naar mijn boek. (of ze gelezen hebben weet ik niet,  ik laat me verrassen voor het volgende gesprek daar zal ik het wel te horen krijgen). En door dat we zede ruimte geven om dit zelf ook op te pakken en op zelfonderzoek uit te gaan geef je ze ook de mogelijkheid om te groeien maar zelf ook wel te verstaan.

We hebben het uitvoerig erover gehad ook over de Palliatieve Zorg. welke bestaat uit ;  Pijn en andere symptomen behandelen ; Psychologische en sociale problemen behandelen ; Aandacht geven aan zingeving en spiritualiteit ; Ondersteuning bij een goed mogelijke kwaliteit van leven ; Patiënt en naasten zo goed mogelijk ondersteunen bij het afronden van het leven en bij het afscheid nemen ; naasten ondersteunen bij de omgang met de zieke en bij rouwverwerking na het overlijden. Nu zullen we eens kijken hoe ver we komen hier in?

Dat er personen zijn die geheel anders in het leven staan en dan heel anders over deze kwestie praten het bekijken moge duidelijk zijn dat voor hun de Dood  nog steeds een soort zwarte man met mantel die je komt halen is. Ik overweeg /heb ze in huis maar daar dient aandacht aan gegeven te worden om zelf de papieren ook te tekenen want met de ziekte van Bechterew in het vooruitzicht weet ik geheel niet hoe het gaat lopen en verlopen. En afhankelijk wil ik absoluut niet zijn en ook voor mijn kids niet zij hebben hun eigen leven en dat ik daar geen claim op ga drukken  is een waardige wijze van bewust in het leven staan. Maar goed dat is een ander verhaal .

igz.nl

Maar dat het al een tijdje de mensen bezig houd mag wel duidelijk zijn.

De hulp die we geven aan de telefoon zegt ook genoeg hierover ; Er zijn personen die het geheel hebben gehad in verband dat hun leven uitzichtloos is door hun ziekte, LEEFTIJD SPEELT GEEN ROL  HIERIN. En dat ze eigenlijk nergens terecht kunnen. Het advies die we ze geven is een aanvulling en we lopen samen langs de vele uithangbordjes die de laatste aandacht dienen te krijgen .Zo is hun leven een waardige afsluiting geworden en ook voor de nabestaande. Voor dit onderwerp dien je bij Patricia te zijn zij kan je hier een begeleiding in geven . Zij heeft hier ervaring in.

Vandaar dat NVVE nu ook een Jongeren afdeling wil gaan oprichten. Wat helemaal geweldig is . Zij organiseren op zaterdag 25 Januari 2014 een speciale jongeren bijeenkomst

Wil je meer info kijk op ; nvve

Ik zal daar ook aanwezig zijn en misschien mag ik je wel ontmoeten daar .

Ik wens je een fijne dag toe en o ja het is  vrijdag een fijn weekend lieve mensen.Geniet ervan.

Warme Hart Groet

Bron ; Rijksoverheid , youtube, NVVE, Take Care 4 , NOS.nl, igz.nl /Actueel Nieuws.