Brandnetel , een veel-zijdig Kruid

Hallo Lieve mensen,

Zo wat een zonneschijn in deze ochtend heerlijk,alles schoon geregent die vieze troep uit de Lucht.

Ik wordt deze kant op getrokken door dat het mijn interesse weet op tewekken, Doordat ik Nu weer op onderzoek uit ga wat voor mij een fijne stof zal zijn  om te dragen van kleding en een beetje met een schuine blik kijkend naar de Formaldehyde waar ik ( en met mij vele anderen )  door geprikkeld wordt,om deze zo veel mogelijk te vermijden wat een zigzag makend iets is ,maar uitdagend en inspire me to think in a new way .Out of the BOX.

Het brengt mij op plekken waar ik normaal niet zou komen en geeft een waardevolle kennis aan mij die ik bij mij aanvullig mooi mag gebruiken om op deze Aardsewijze kennis mee te maken  om te waarnemen en ervaren en beleven wat stoffen met je doen. Ook in kleding ,wel meer dan men denkt ?!

We gaan eens kijken naar de Bonte-verzameling die ik deel met  jullie en als je aanvulling hebt laat het weten hieronder het is voor andere mensen  ook leuk om deze nieuwe weg  te leren kennen. Het is Belang van de mensheid en al wat leeft toch, ook deze verandering is gaande ? En hoort bij de VERSCHUIVING OF TE WEL THE SHIFT.

Kunstzijde is de verouderde benaming voor rayon, tegenwoordig meestal aangeduid met de modernere naam viscose. Het is een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van een natuurlijke grondstof, cellulose, die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit houtpulp. De techniek werd in 1884 uitgevonden door de Franse scheikundige Graaf Hilaire de Chardonnet (18391924) uit Besançon. Kunstzijde moet niet worden verward met de veel modernere stoffen, vervaardigd uit synthetische vezels. volgens Wikipedia en mijn Dermatoloog mij op gewezen heeft .

Dat bracht mij naar deze PDF die ik ook van de Arts heb gekregen ,en al wist van 17 jaar terug toen ik in het Ziekenhuis lag in Maastricht, met hun mededeling van vermijd ;

 

 • reactiemiddel in productieprocessen (onder andere bij de bereiding van chemicaliën)
 • leer-, textiel- en tapijtfabrieken
 • papier- en houtverwerkende industrie
 • medische sector
  • ziekenhuizen (ontsmettingsmiddel in ziekenhuiskamers)
  • laboratoria (ontsmettingsmiddel tegen virussen)
  • bij de bereiding van vaccins[4]
  • simpele drugstests (Marquis-reagens)
 • agrarische bedrijven
 • drankenindustrie ( zie onder bij info bron )

Ook hier gaf ik aan : ONKRUID VERGAAT NIET . een gezegde dat al oud is maar o zo wijs?

Ik ben toen ook aan de slag gegaan met Brandnetel en andere alternativewijze voor mij zelf en mijn werk dat loopt synchroon ook al zie je op dat moment de puzzel niet zo samen vallen maar op een dag dan poef zie je het wel dan is de face er voor dieper inzicht en begrip. Oké we gaan verder.

Onze mooie Brandnetel die in ieder TUIN en berken groeit volop aanwezig is;

Brandnetels zitten vol mineralen, zoals ijzer, silica, kalium, calcium, mangaan en de vitaminen A, B, C, E en K. Bovendien bevat brandnetel ook mierenzuur, histamine en chlorofyl. Allemaal stoffen die bijzonder heilzaam zijn voor lichaam en geest. Maar als je een explosie hebt op een reactie vermijd het dan, het is en blijft een netel ?? Dan krijg je Reactie op reactie en dat is NU net NIET de bedoeling. Zo krijg je onbegrip en miscommunicatie met Moeder Natuur.

Heerlijk als de kleine kopjes geplukt zijn om in de salade en thee te doen en wat dacht je van soep heerlijk.

Daar komt deze afbeelding vandaan;  kiesvoorietsextra.nl 

brandnetel

 

Een Smoothy is ook heerlijk .Denk hierbij aan o.a. haaruitval, ijzertekort, allergieën (het seizoen is weer geopend!), urinewegontsteking, artrose, hormonaal disbalans en huidproblemen.
En het mooie is, is dat ze gratis & voor niets te plukken zijn! Verwerk dit wonderkruid nu in jouw groene smoothies!

Jeeé is deze plant zo veelzijdig; JA ZEKER de hypo………….theker ??!! ( grapje van mij met een nadenker ??)

Dit is op gebied van onze voeding dat deze bijzondere plant een bijdrage mag geven aan je gezondheid en zullen we nu eens een kant gaan belichten dat nog niet zo veel licht en aandacht heeft gekregen . En ik vraag  me echt af waarom al jaren hoor dat ik me dat afvraag ?

Daar is deze foto van; www.hetkanwel.net

watmooi_netl_brandnetel

 

citeer van hun site het volgende : Het kabinet gaat foute kleding in winkels aanpakken. Het instorten van een kledingfabriek in Bangladesh, waarbij honderden mensen omkwamen, heeft onze regering de ogen geopend. De prijs voor onze goedkope kleding wordt vaak door de kledingwerkers in het buitenland betaald. Toch hoef je niet op het kabinet te wachten om nu al eerlijke kleding te kopen. Deze 5 merken hebben hun zaken op orde, en verkopen eerlijke én mooie kleding.

Dus waarom hoor je er dan niks van of bij RTL Boulevaar dat het aandacht krijgt ?? vreemd vind je ook niet ?!

O dat is niet INTERESSANT GENOEG , zou het dat zijn ? geitenwollen sokken geneuzel ?!

Webshopy kijk maar eens ; http://www.watmooi.nl/shop/content/70_dagen_mooie_mode?utm_source=hkw&utm_medium=gallery&utm_campaign=70dagen

Op Facebook heb ik deze ook al genoemd ; https://www.facebook.com/takecare4.eu?fref=ts en over Hennep het is de moeite echt .

  Citeer vanuit RD.NL van 01-06-2013 13:25 | gewijzigd 01-06-2013 13:34 | Clasina van den Heuvel

** De droom was zo mooi – kleding maken van iets wat nergens goed voor lijkt: brandnetels. Twintig winkels in Nederland moesten er komen, zei Bob Crébas in 2006, en vorig jaar streefde zijn modemerk ernaar internationaal door te breken. Maar Netl, voorheen Brennels, zet een punt achter de brandnetelmode.

Te weinig mensen kopen Netl Fashion, en er zijn haperingen in het productieproces in Italië, meldde Netl vorige week. Daarom is het bedrijf „helaas genoodzaakt te stoppen met Netl Fashion.” Het recreatiepark in Kraggenburg blijft wel bestaan.

Maar er komt geen opheffingsuitverkoop, zegt woordvoerster Nienke Feddes alvast vastberaden, zonder dat iemand haar daar eigenlijk naar vraagt. „Daarvoor is die kleding ons te veel waard. Nee. Onze mode is geen wegwerpproduct, en gaat niet voor weggooiprijzen weg.” Ze kijkt opzij, naar het stille water en het strandje, naast het terras in Netl Park. „Wat er dan mee gebeurt weet ik eerlijk gezegd nog niet, maar een uitverkoop wordt het niet.” **

Hier wordt ik zo triest van KINDERARBEID IN DE 3 DE WERELD LANDEN UITBANNEN LAAT ME NIET LACHEN, Mensen de nek omdraaien die met deze oplossing komen omdat de Hogere Kartels, Families Ook het Koningshuis en de EU er niet op vooruit gaan in HUN eigen dikke PORTEMONNEE dat is de REDEN WAAROM DEZE ZZ”pers uit geboensourt zijn walgelijk. En dan te bedenken hoeveel werkgelegenheid het met zich mee brengt Oké nee, dat is niet de bedoeling de mensheid dient geruwineerd te worden in welke vorm dan ook .Dat zien we bij de Zorg, Onderwijs het dom houden van…. Opstelten met de Witwas praktijken , banken die raar en vreemd gaan doen en zich in allerlei kronkels gaan bewegen ?!

We weten dit gekronkel allemaal al en door zien het ,Nu is het tijd voor deze shift door te voeren.

We gaan verder Duurzaamheid ; Van de Nederlandse producent Brennels is bekend dat ze voor het verven van de stoffen synthetische verf gebruiken volgens de Europese richtlijnen. De reden hiervoor is dat natuurlijke verfstoffen minder kleurvast zijn, wat zonde is voor een kledingstuk wat lang mee moet gaan. Om natuurlijke verf wel goed te laten hechten zouden stoffen toegevoegd moeten worden die heel onvriendelijk zijn voor het milieu. Verven met synthetische kleurstoffen is hierdoor vaak milieuvriendelijker en kwalitatief beter. ja dat had je gedacht kleine luizen padjes ; synthetich is ook Formaldehyde dus waar vele mensen niet tegen kunnen lieve mensen zie je het NU ?! Daar is ook goed dat het Onderzoek er is;  wel Neutraal graag.

Vaccinaties en Formaldehyde ? is dat mogelijk ?

Formaldehyde.
Nog zo’n bizarre stof die zijn weg vindt in de cocktail van een vaccin. Formaldehyde is bekend als middel om dode mensen of dieren te conserveren. De bekende kikker in het glas met vloeistof in het laboratorium op school of universiteit ligt dus in een bad van Formaldehyde. Wat doet dit in een vaccin en wat heeft dit in hemelsnaam te maken met het voorkomen van een griep? Onderzoeken naar de werking van Formaldehyde hebben aangetoond dat het een kankerverwekkende stof is. geef door .

Ja , zo zie je wat een zoektocht je brengen kan aan een schat van info , en wat je ermee doet dat is geheel aan jezelf. je bent bewuster geworden en een andere kijk voor Moeder Natuur is respectvoller geworden.( waar de mensheid zo van af gedreven is ) Dat je mag leven in deze mooie dualiteit wereld

;Spiritualiteit weet je nog wake up !! = Spirit = Geest,  Duali = 2 vormen van tegen gestelde waarden,  Teit = eeuwigheid en is tijdloos ,tot dat jij inzicht mag ontvangen.

 

 

Ik dank al deze mensen om hun wijsheid al te delen met ons via het web.

ik wens je een fijne dag toe ,White Love for You all

 

 

Leer en info Bronnen ;

http://www.refdag.nl/achtergrond/consument/waarom_netl_stopt_met_brandnetelmode_1_742970

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kunstzijde

http://nl.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde

http://www.ziezozon.com/zo-gezond/brandnetel-groente-en-heilzaam-kruid-voor-lichaam-en-geest

http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/11/opstelten-en-plasterk-plegen-verraad-aan-burgerrechten/