7= Koolmees = Zien, ritmisch, op de flow mee dansen.

 Een Hele Goedemorgen lieve mensen,

Vandaag werd ik blij verrast dat de Familie Koolmees die bij mij woont in een pilaar en de opening aan de bovenkant zit. Wat mij en de kinderen bezig hield, van hoe komen ze er nu uit ???????

Ik woon nu 3 jaar hier en nu heb ik het mogen aan schouwen het UITVLIEGEN, want we waren verrast dat er weer een nestje in zat dit jaar.
Met het mooie weer hebben we buiten gezetten en ze gehoord.
Moeder en Vader waren druk in de weer met voedsel af en aan brengen een hele klus, maar mooi om het gade te slaan.
Doordat wij daar gewoon zaten en hun hun gang lieten gaan ging alles gewoon door net alsof wij er niet waren en visa versa, geen verstoring in de flow van de Natuur respect naar elkaar toe, en dat was heel mooi om het zo te beleven. Maar goed nu sta ik voor de keuken-raam en zie ze alle 3 daar zitten, ik schreeuw naar boven naar mijn Zoon ze gaan uit vliegen ze komen naar buiten kom gauw kijken, ik ga foto maken.
Ja, dat had je gedacht hahhaha ik pak de camera chips ik zie niks, hup naar beneden naar buiten mijn hond moet binnen blijven die staat te kijken van ‘jaa enne ikke dann!!’ je kent dat vast wel dus in plaats dat het in rust ging, het tegenover gestelde natuurlijk een gestommel klats die deur dicht ,mijn hond tegen die deur op springen van ik wil mee.
Ik kijk en er is er al 1 weg oke, daar zul je het hebben o daar zijn er nog 2 gauw een foto maken, ja o wat is dat nu !!! ben aan het filmen, ja maar dat is niet de bedoeling, en plop daar waren de andere 2 weg . Poeh heel duidelijk ze willen geen foto okeé accepteer ik.
Ik kijk naar de camera en zet het op foto maken moest lachen wat een ochtend tafereel om 7:00 hahahaha geweldig de dag begint goed.
Maar mocht wel een andere foto maken van slakken was ook leuk en mooi een hele groep, maar goed waar waren we.
Ik weer naar binnen naar de keuken toe, en plop daar zaten ze weer, ik denk dat ik maar vanaf hier het spel aanschouw, moeder mees komt, vliegt weg, vader mees spreekt ze moed toe, vliegt ook weg.
De jonkies kijken om zich heen roepen en kijken en dan plop daar gaat er 1 vliegt naar moeder op het dak van een schuurtje, moeder vliegt weg en hup erachteraan geweldig een vreugde ging door me heen wat een spanning zeg.
Maar er zat er nog 1 helemaal alleen en die riep en riep, maar vader en moeder kwamen niet in de boom hoorde je ze en toen kwam moeder riep vloog er naar toe en vloog weer weg, de kleine draaide zich om en riep en toen….. hup daar ging het heen oooooo dacht ik de andere kant uit ze zijn niet daar, je moet draaien, met veel gestuntel draaide het Koolmeesje en ging op de schutting rand zitten.
Je hoorde Moeder Koolmees roepen, daar kijk de kleine nog verwondert om zich heen van wauw wat gaaf dat ik dat kan, en hup daar vloog het naar de rest van de familie.

Wat wil ik je vertellen nu het volgende;
7= Koolmees= Zien, ritmisch, op de flow mee dansen.

De Koolmees is een bijzondere zangvogel een die fel licht UV -stralen kan hebben en er gebruik van maakt.
Uv-Gevoeligheid wordt gebruikt om soortgenoten makkelijk waar te nemen maar toch niet op te vallen voor roofdieren aangezien deze geen uv-licht waar kunnen nemen.
Voor vrouwtjes Koolmezen speelt hiernaast ook het bewijs dat een mannetje voor haar kan dansen, zingen en voeren een belangrijke rol in de selectie het is ook een zangvogel.
De Koolmees Is afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare insecten en rupsen , moet deze hierop in spelen wanneer er gebroed wordt.(dus lieve mensen als er te weinig insecten en rupsen zijn gaan zij ook verloren net als de BIJ !!).
Hoe Fel licht kun jij verdragen, hoe kun je zingen, hoe is je stem. Hoe vrij kun jij je bewegen dans je wanneer je zin hebt of hou je je in; schaamte !! Verlegen,  je niet vrij voelen, gevangen misschien, waar in ?? door wat ??? Hoe afhankelijk ben je, en van wie.

Ga met de stroom mee vlieg uit net als de jonkies die ik beschreven heb, ook al is het Beangstigend maar het geeft je dat je ervaring Rijker bent heel zeker, ontdekken van..
op avontuur …..dat is het leven, lieve schat.
Je ouders ondersteunen je als het nodig is en zo niet dan ga op ondersteuning uit; vind de ondersteuning zelf door je open te stellen dan komen er mooie dingen op je pad die je hier bij kunt gebruiken en ontdekken. ‘Probeer maar. Doen, sla je vleugels uit.’

koolmees

Een te gekke vlieg dag vandaag voor je.
Warme Hart Groet,

De Foto is van dankert.nl