20 =Verslaving = Lust en Zucht.

En een hele goedemorgen in deze mooie nieuwe dag,

Het was gister een hele fijne dag mooi weer en de gratis festivals en activiteiten hebben goed kunnen plaats vinden en waren druk gezocht. Ik zat op het terras en was mensen aan het bekijken/observeren en toen viel  mij  Verslaving in en zakte weer weg, het kwam tijdens de ochtend wandeling weer naar boven.Ik denk dat we hier wel het kaartnummer 20 Kaartnummer 20 = Verslaving = Lust = Zucht. mogen presenteren vandaag .

Wat betekend nu Verslaving eigenlijk.

 Slaaf/Slavernij = eigenlijk een vorm van onvrijwillige dienst waarin een persoon wordt behandeld, net zoals we in de Geschiedenis kennen van verschillende culturen die er mee te maken hebben gehad zoals de Negers, Chinese, Dienstmaagden, minder bedeelde in vroegere tijden. Maar nu is het ook nog in het huidige systeem zo, het wodrt niet zo genoemd maar valt er eigenlijk wel onder als we er eerlijk naar kijken, JE MOET bijvoorbeeld, of in sommige culturen is nog Kinderarbeid en wordt de mens nog steeds uit gebuid BEHEERSEN

Wat is het voor jouw ? wat doet het woord bij jouw ? ben je slaaf van Jezelf of van een ander (vandaar Vrijheid= Bevrijding van je-zelf). Ben je Beheerst of wordt je Beheerst door….

Verslaving = een persoon die in een toestand van BEHOEFTE verkeerd van zowel, Fysiek en/of Mentaal van een Gewoonte of Stof AFHANKELIJK is, zodanig dat hij/zij heel moeilijk deze gewoonte  los kan laten. Het Gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het Verkrijgen en Innemen van het middel, of het Handelen naar de gewoonte. Dat kan Roken, Alcohol, Werk, Computer, Dwang naar iets……,Zoetigheid/suiker, Chocolade, Drugs enz. Her-ken je hier iets van het kan in een mate voorkomen dat je geen therapeutische hulp nodig hebt of opname maar dat het een gewoonte is die niet doorbroken kan worden, het HOORT bij je gedrag denk je of je wilt er geen afstand van doen.Want het geeft een versuffende werking en je voelt je behaaglijk hier bij wat als dat weg valt??!!!! Ga deze handeling eens bij jezelf na of je hier ook een Deelneemt.!! ANGST voeding geven in/om…AF WIJZING te voorkomen.

Lust = Verlangen om een behoefte/ begeerte  om iets  te bevredigen van bijv; Sex, Eten ,Computeren enz.Vaak valt het onder dierlijke uitingen . Lust in …… Begeerte, Verlangen, Trek, Lachtust,Strijdlust, Hartstocht, Walging, Er zit een druk of dwangmatig gedrag achter die zich schuil houd,maar wel  Her-ken-baar is heb je dat ook wel eens !!?? Kijk hier eens met een open Mind naar Jezelf toe, en zo ja je her-kent het wat kun je doen om de Verandering in beweging te zetten om het anders te doen benaderen of te handelen en te uiten ?? Angst naar de opervlakte laten komen en omarmen.

Zucht =  Verlangen naar…..iets of iemand die je een Verkwikkende/Versuffende werking geeft,maar is ook heel Dubbelzijdig kan worden geinterpreteert en naar gehandeld kan worden. Het is ook een ADEM haling en die staat weer voor Leven ,toen je net geboren was was dat het eerste wat je deed ADEM halen, maar de andere kant van de Medaille is ook  een betekenis van; Verzuchting, Snaken naar… Begerigheid, Belustheid, Drift, Manie, Neiging, Streven naar….. Verlangen, Woede, ANGST, Beheersen, Machtzucht, Moordt, Ontleden van….Het voeden van…..

Wat Her- Ken je hierin van je zelf ga dat eens na.

Als je Eerlijk naar Jezelf kijkt en hier is echt geen leeftijd aan gebonden waar val jij dan onder? Dit is de andere kant van de Medaille, het Leven .En weet dat het er mag zijn anders kun je het niet ervaren en er van leren ,een dualiteit is dit en als het in Balans is kan het Hand in Hand gaan . En symbolich een Ballon ?

www.ballonsjop.nl

Daar is de foto van af gehaald.

Ik wens je een fijne dag en ontdekkingstocht in het land van Verslaving.

Warme Hart Groet,