School project.

 

Het school project dat we aan bieden is voor groep 8 de school Verlaters en de 1ste– 2 de jaars de Schoolgroentjes (om het zo te zeggen)

Het is een interactief project dat 5 modules bevat,en wel in de volgende categorie :

Sociaal/Maatschappijleer stimuleert.

Muziekles.

Biologieles.

Nederlands en Engelse taal stimuleert.

Met de verweving van de  gedragsuiting die zich dagelijks  voor doet te geven in  de verantwoording, consequentie van…. geen of weinig motivatie hebben om……….

Het SEE YOU 2 project vertaald het gedrag dat wij mensen iedere dag  doen en voort brengen, uitbeelden wat wil ik eigenlijk met mijn gedrag zeggen, snapt de ander wel wat ik ECHT bedoel? Is of wordt mijn lichaamstaal fout begrepen? Door het gedrag van dieren uit te vergroten, te analyseren en te vertalen naar de mensen /kids taal zien wij heel iets anders .Wij doen het zelf ook en wat het voort brengt zijn de consequenties en de verantwoordingen van ons eigen gedrag . Maar ook wat er in het lichaam gebeurt (zweet,buikpijn enz)

Zonder vingerwijzen, geen schuldgevoel en schaamte kunnen kids er mee aan de slag zodat hun eigen gedrag begrepen wordt door hun zelf en dat is waar het omdraait. Zo komen ze tot de ontdekking dat er meer zijn die  het zelfde shit momenten hebben. Door gezien en gehoord te worden in de klas, op de verenging, thuis, werk, bij vrienden /vriendinnen. Het  brengt zoveel rust en inzicht met zich mee ,hierdoor ontstaat er beweging zodat er weer respectvol met elkaar om gegaan wordt. Zodat de   eigen-zelf-waardering weer  opgekrikt  is. Samen dit doorstaan geeft een ongekende kracht. Jongeren die het project al hebben beleeft en aan deel genomen hebben, zijn razend enthousiast omdat er geen niveau verschil meer is of vele malen minder. Ze zien elkaar  maar dan echt. Ze begrijpen hun eigen gedrag beter en de consequenties ervan, en de verantwoordelijkheid daar over. Maar ook de ouder mag mee liften op dit project, de jongeren van deze groepen maken grote veranderingen mee ,schoolverlaters zijn stoer ,houden zich ruig we kennen het gedrag allemaal, de schoolpiepers lopen verloren weten niet welke kant uit de pubertijd is ook nog eens aanwezig door stoer en ruig te doen maken ze gekke kattensprongen en die kennen we ook allemaal, doordat dit ook benoemt en behandelt wordt kan het een plaats krijgen.

Het doel is om het respectvol naar ouder,leerkracht en visaversa weer leven in te blazen, wat heel belangrijk is .En zo het Pesten nihil te krijgen. We leren van elkaar door met elkaar in verbinding te blijven zodat we weten wat onze eigen behoeften en gevoelens zijn maar ook dat van een ander en daar staat geen leeftijd voor.

Scholen die graag willen deelnemen aan het SEE YOU 2 project kunnen zich aanmelden via contact.; www.takecare4.eu   Venlo@hartverwarmendwijs.nl

De Trainingen zijn 8 les uren ( blok van 8 weken) voor  € 500,00 inclusief klapper. Reiskosten worden apart berekent.

De Modulevorm is in een blok van 24 weken .

Indien scholen Take Care 4 willen uitnodigen voor een lezing te geven/ kennismaking van het project is dat ook mogelijk aanmelden kan via  www.takecare4.eu . Deze kosten zijn geheel Gratis; alleen de reiskosten daar vragen we een vergoeding voor.