Vitamine D tekort kan leiden tot een verhoogd risico van veel ziekten

Hallo Lieve bezoekers,

Jee, wat een pracht weer is het vandaag, genoeg zon.

Ik wil het volgende graag met uw delen.

NaturalNews dit artikel geschreven door ; op

Vitamin D tekort kan leiden tot vele ziektes.

De meeste artsen en zelfs veel mensen begrijpen dat het verkrijgen van de juiste hoeveelheid vitamine D is belangrijk voor een goede gezondheid van de botten. In feite, tot de jaren 1930, de botziekte rachitis was een ernstige bedreiging voor de gezondheid, dankzij ontoereikende niveau van de vitamine D. Maar tot voor kort, weinig begrepen de andere belangrijke rollen die vitamine D speelt bij het handhaven van een goede gezondheid en het voorkomen van ziekten.

Tot op heden hebben lage niveaus van de vitamine in verband gebracht met een verhoogd risico op kanker, hart-en vaatziekten, aandoeningen van het immuunsysteem, hoge bloeddruk, multiple sclerose, artrose, osteoporose en diabetes. (1)

Meerdere studies zijn uitgevoerd om te onderzoeken waarom de vitamine D-deficiëntie zo’n grote rol in deze ernstige gezondheidsproblemen kunnen spelen, en wat de onderzoekers hebben ontdekt verrassend is.

De rol van vitamine D in het voorkomen van kanker

Onderzoekers zijn geïnteresseerd in de rol van vitamine D in het voorkomen van kanker al jaren, sinds epidemiologische studies is gebleken dat mensen die in het zuiden van breedtegraden gewoond waar blootstelling aan de zon was vaker had ook lagere niveaus van bepaalde vormen van kanker. Omdat blootstelling aan UV-stralen helpt het lichaam synthetiseren vitamine D, onderzoekers theorie dat het deze verhoogde niveaus van vitamine D die helpen om de ontwikkeling van kanker.

Vitamine-D 2

Wetenschappelijke studies van de effecten van de vitamine op kankercellen hebben ontdekt dat vitamine D werkt op verschillende manieren, waaronder het verminderen van de groei van kankercellen en stimulering van de dood van deze cellen. (2)

Andere studies hebben aangetoond een directe link tussen de niveaus van vitamine D en de ontwikkeling en preventie van colorectale kanker , en sommige artsen raden kankerpatiënten nemen vitamine D-supplementen om hun kansen op het bestrijden van de ziekte te verbeteren.

De rol van vitamine D in het voorkomen van hart-en vaatziekten

Verschillende studies zijn uitgevoerd koppelen lage niveaus van vitamine D tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten zoals een hartaanval, perifeer vaatlijden, congestief hartfalen en atherosclerose, en vele studies hebben ook aangetoond dat het nemen van vitamine D-supplementen kan een rol spelen in het verminderen dat risico. Bijvoorbeeld:

  • Een studie uitgevoerd door onderzoekers van Harvard ontdekten dat mensen die lage niveaus van vitamine D hadden waren twee keer zoveel kans op een hebben hart aanval als degenen die een adequaat niveau van de vitamine had. (3)
  • Onderzoekers in Utah gekeken naar vitamine D-niveaus en hart-en vaatziekten bij bijna 30.000 mannen en vrouwen en vond dat mensen met lagere niveaus van de vitamine waren meer kans op hart-en vaatziekten hebben dan mensen met een adequaat niveau. (4)

Tot op heden, de oorzaak en gevolg mechanisme tussen vitamine D en cardiovasculaire ziekte blijft onduidelijk, maar onderzoekers geloven dat de vitamine kan werken om het risico van cardiovasculaire ziekte verminderen door te voorkomen dat sommige van de symptomen en aandoeningen die het veroorzaken, zoals helpen controle van de bloeddruk en het voorkomen van schade aan de slagaders. (5)

 

De rol van vitamine D in het voorkomen van type II diabetes

Type II diabetes ontstaat wanneer het lichaam moeite heeft het beheer en het gebruik van suiker inname. Onbeheerd gelaten, kan type II diabetes verlies van het gezichtsvermogen, een slechte bloedsomloop, hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen veroorzaken en het kan bijdragen aan de ontwikkeling van hart-en vaatziekten.

Verschillende studies hebben een verband tussen een adequaat niveau van vitamine D en een betere tolerantie en het beheer van bloed glucose of suiker ondersteund. Hoewel de onderzoekers zijn niet helemaal duidelijk hoe vitamine D volbrengt haar rol in het voorkomen van diabetes, ze denken dat het te maken kan hebben met het vermogen van de vitamine om te helpen het lichaam te synthetiseren calcium, die een belangrijke rol in glucose en insuline regelgeving speelt.

Het negeren van uw inname van vitamine D kan leiden tot een verhoogd risico van veel ziekten, dus zorg ervoor dat je genoeg is belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je voldoende, eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D (vette vis zijn de primaire bron). Blootstelling aan de zon kan ook helpen het lichaam produceren vitamine D op zijn eigen, maar langdurige blootstelling aan UV-stralen komt met zijn eigen set van risico’s, en tijdens de wintermaanden, het krijgen van voldoende zonlicht kan problematisch zijn voor de meeste mensen.

Vanwege de beperkte natuurlijke bronnen van vitamine D, veel mannen en vrouwen vinden dat ze kunnen genieten van de voordelen van voldoende vitamine D-spiegel door het nemen van een supplement. Bij het kiezen van supplementen, zorg ervoor dat ze van een betrouwbare bron om te zorgen dat de concentratie lager is stabiel en correct vertegenwoordigd.

 

Een Fijn Pinksterweekend toe gewenst Harte Groet