Verborgen boodschappen en voorspellend programmeren..

x

US Patent and Trade Office, Patent #6,506,148

Inzake het subliminaal modificeren van gedrag.
Sinds 14 jaar geldig;
14 januari 2003.
Een citaat uit dit, in 2003 toegekend patent:

‘Het is daardoor mogelijk om het zenuwsysteem van een persoon te manipuleren,
door afbeeldingen te pulseren,
via een dichtbij gelegen computermonitor of Tv-scherm.

Met een Tv-scherm is het ook mogelijk de beeld-pulsen
op te nemen in het programma-materiaal,
of deze beeld-pulsen erover heen worden gestreamed,
door een beeldenstroom te moduleren’.

*************************************Hoe werkt het en waarom sommige mensen immuun zijn:

Verborgen boodschappen en voorspellend programmeren

2017 © Daisy Luther
2017 © deze versie aangevuld WantToKnow.nl/be
(vertaling L.Smit)

 

In dit artikel gaan we dieper in op de manipulatie van ons allemaal door de wereld van entertainment en media.We schreven HIER op de site al eens een artikel, waaruit keihard blijkt, dat veel technische patenten zijn uitgereikt aan ‘uitvinders’ van elektronische (soft- and hardware) producten, die ervoor zorgen dat mensen in een te manipuleren toestand terecht komen. Fysiek of mentaal en fysiek én mentaal. Het is deels bewezen met feiten, maar ook deels speculatief in de zin van ‘veronderstellend’.. Als je hierover nog meer wilt lezen, bestel dan het nieuwe  (Engelstalige) ‘Trust me, I’m lying’, waarvan we hieronder de cover afbeelden. (HIER (link Amazon.com)).

(klik op cover voor link naar BOL.com)

Deze technieken worden al decennia lang gebruikt om verzet tegen komende tirannie in te perken, om de meningen van grote groepen mensen te veranderen en hen te laten denken dat het hun eigen idee is.  De hersenen van de massa worden subtiel geprogrammeerd, terwijl ze denken dat ze gewoon van wat entertainment genieten..

Het enige goede nieuws in dit artikel is dat sommigen van ons minder gevoelig zijn voor dit soort manipulatie. Hoe worden we minder vatbaar? Hoe vreemd het wellicht klinkt, maar het komt door te begrijpen hoe het allemaal werkt..! Zo bouwen wij een soort van immuniteit op. We zien wanneer we aan deze geintjes worden onderworpen en kunnen zeggen: “Hé, dat is helemaal niet mijn gevoel over dit onderwerp.”

Wat is voorspellend programmeren?
Er zijn tal van artikelen en bijna evenveel theorieën over voorspellende programmering beschikbaar in dit opzicht. De essentie van het manipuleren komt op het volgende neer: ‘gebeurtenissen worden afgebeeld in een film, serie of tv-show en deze gebeurtenissen gebeuren later echt..’ Zoek maar eens op internet, waarbij gebeurtenissen al vér van tevoren in het geheugen werden geplant.. Het gebeurt op precies dezelfde manier waarop Victor veel van zijn trucs uit zijn MindFuck-programma in elkaar zet.

Voor velen zijn het ‘onverklaarbare illusies’, die desalniettemin inzicht geven in de achterliggende psychologische principes als afleiding, non-verbale communicatie en beïnvloeding van het onderbewustzijn. Presentator Victor Mids is arts en illusionist, hij combineert die kennis om te laten zien op wat voor manieren je hersenen voor de gek zijn te houden.

MindF*ck
Tijdens zijn studie geneeskunde heeft Victor veel geleerd over de werking van de hersenen en zintuigen, waar hij in zijn Tv-programma ‘MINDF*CK’ (hoe cynisch hier in dit artikel..) veelvuldig gebruik van maakt. Psychologie, hypnose, illusies, gecombineerd met een dosis humor, staan centraal in dit Tv-programma.

Een van de laatste uitzendingen, waarbij DJ Armin van Buuren optrad als BN-er, bevatte een stuk sublieme programmering. Kijk op deze link HIER en kijk naar de uitleg van deze programmering na afloop van deze truc. Het is werkelijk ongelooflijk hoe onze geest te beïnvloeden is met uiterst, subtiel-verborgen aanwijzingen. Wat denk je dat gedachten waard zijn, wanneer jij erzélf nog niet eens controle over hebt..? Noch dat je kunt voorkomen, dat je keuzes en ‘vrije wil’ gecontroleerd wordt op een ongekende manier als deze..

Maar kijk ook eens rustig op het internet rond; je zult verbaasd staan, zo niet verbijsterd, over de ongelooflijke hoeveelheid voorbeelden Er zijn honderden hits in films en series, variërend van de beroemde vermelding van ‘Sandy Hook’ op een verkeerskaart in de batmanfilm ‘Dark Knight’, van The Simpsons en de Ebola-uitbraak en de dood van Prince. Overigens, wist je dat de auteur van de ‘Hunger Games’-trilogie, Suzanne Collins, in Sandy Hook woont en dat haar boeken veelal gaan over..  kinderoffers … dus (HIER; HIER; Suzanne Collins).

Kijk eens even -voordat je het artikel verder leest- naar deze korte YouTube, waarin je het e.e.a. op dit gebied voorgeschoteld krijgt.

Raar toch?
Soms lijken toevalligheden echt toevalligheden. Wist jij bijvoorbeeld, dat in 1898 de auteur Morgan Robertson een roman schreef met de titel ‘Futility’.  Deze roman gaat over het schip ‘Titan’ dat op zijn allereerste reis een ijsberg raakt. En toen, veertien jaar later, toen zonk de echte Titanic op zijn eerste reis, nadat een ijsberg wordt geraakt! Er zijn meer overeenkomsten te vinden tussen de roman en deze echte gebeurtenis. In dit geval zal auteur Robertson niets met de White Star Line, eigenaar van de Titanic hebben geregeld; zodat een ​​schip met de naam de Titanic de eerste keer dat het de haven verlaat zinkt. Andere vormen van voorspellende programmering zijn niet zo helderziend of specifiek, maar voorspellend omdat ze een manier van leven weerspiegelen.

Dus waarom zouden ze dit doen?
Gesuggereerd wordt dat met het nabootsen van een verandering die door de machthebbers  gewenst wordt, de weerstand tegen die verandering kan worden geminimaliseerd. Mensen hebben het al een keer zien gebeuren. Het is makkelijker voor hen om de verandering te accepteren omdat het door de media is genormaliseerd. Hieronder zijn een paar voorbeelden uit een artikel door ‘The Coincidence Theorist‘ (HIER):

 • In de kaskraker uit 1998 The Siege'(HIER) wordt de stad New York aangevallen door terroristen, waarbij -als direct gevolg van deze gebeurtenis- de noodwetgeving van kracht wordt. Zou dit de filmkijkers hebben voorbereid op de aanslagen op het World Trade Center en de controversiële wetgeving die daarop volgde, zoals de Patriot Act, het surveillance-programma en het ‘Department of Homeland Security?
  x
 • Mensen die naar World War Z’ (HIER) hebben gekeken, zijn niet alleen gewend geraakt aan het gegeven dat er dodelijke pandemieën ‘kunnen optreden’, maar zij zijn daarmee ook geconditioneerd om een vaccin van de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie  te accepteren, als de enige hoop op overleving (HIER)
  x
 • De film ‘Minority Report’ van Steven Spielberg, uit 2002, met o.a. Tom Cruise, heeft mensen laten wennen aan technologieën zoals irisscans, gezichtsherkenning, auto’s zonder chauffeur, het voorspellend misdaad bestrijden en gepersonifieerde reclame (HIER Guardian artikel); Robot-bestuurde auto’s (HIER); misdaden oplossen op basis van intenties en gepersonaliseerd advertenties..
  x
 • Heeft de film ‘Robocop’ (HIER) van de Nederlandse Paul Verhoeven, mensen voorbereid op de militarisatie van de politie en de introductie van politierobots? (Gemilitariseerde politie (HIER) en robot politie (HIER)
  x
 • Fans van ‘Futurama’ kunnen op deze manier zijn ‘voor’-geprogrammeerd om microchips/implantaten te accepteren, alsof het niks nieuws’ is en eigenlijk wel ‘de normaalste zaak van de wereld’… (microchip implantaten (HIER))

Het verhaal gaat verder over belangrijke aanslagen door terroristen zoals 9/11 en 7/7 en de maanlanding. Het is een heel goed stuk tot hij tot de conclusie komt en zegt dat alles lariekoek is, ondanks de interessante bewijzen voor voorspellende programmering, Toen ik in Canada woonde zag ik op tv dat ze regelmatig de boodschap dat geweren heel gevaarlijk zijn uitten. De populaire serie ‘Flashpoint’ (HIER) gaat over een SRU-team in Toronto; zoiets als een Amerikaans SWAT-team.

Wanneer een burger vervolgens een pistool ziet, in een auto of in een bureaukastje, doen ze het in hun broek. Ze bellen onmiddellijk de politie, verbergen zich in de kast en fluisteren in de telefoon tegen de spoedeisende hulp. Ze moeten worden gered omdat, gotsie, geweren je doodmaken. Pistolen worden strikt gecontroleerd in Canada. Dit is alleen de versterking van de boodschap dat de overheid burgers beschermt, door vuurwapens van hen weg te houden, evenals de boodschap dat je onmiddellijk de politie moet bellen als je een pistool ziet.

Wat is subliminaal programmeren..?
Subliminale boodschappen zijn veel subtieler dan voorspellend programmeren. Berichten worden aan individuen of het publiek doorgegeven zonder dat zij zich hiervan bewust zijn. De boodschap kan een visuele flits in een film of serie zijn, verstopt tussen andere beelden of teksten. Je weet niet eens dat je het hebt gezien. Maar je onderbewustzijn wel. Een voorbeeld is een film waarin frame 25 in een reeks van 40 beelden, die met 30 frames per seconde wordt afgespeeld, de naam van een product, een persoon of andere informatie bevat, waarvan de producenten willen ‘dat je die tot je neemt’. Vaak refereren deze ‘boodschappen’ vanuit lagere instincten, waarbij seksualiteit als daad, grootste ‘verleider’ vormt. Daarbij is het voor velen een nauwelijks te geloven FEIT dat ook Disney zich met deze lage vorm van programmeren bezig hield (zie ook de rol van Disney in de Mind Control-programma’s, zoals beschreven door Brice Taylor hier op de site)

Ook als je met je wakkere geest van dit moment, niet gelooft dat subliminale boodschappen effect kunnen hebben, bedenk dan dat je onderbewuste geest, zonder controlevragen, dátgene consumeert/accepteert wat hem wordt toegezonden. Je kunt dan dus wel bewust willen dat iets niet gebeurt, maar je onbewuste speelt een eigen rol in je bestaan..  Wanneer bedrijven adverteren, of politici op het podium staan, of bendes de straat onveilig maken, zien wij hun kleuren – het teken, het symbool of de slogan die hen definieert.

De mening van ‘We the Sheeple’ wordt niet alleen met de pap-TV-lepel naar binnen gegoten.. Inmiddels gebeurt dit ook, op gepatenteerde wijze, met de elektronische paplepel..!!

Het is allemaal marketing en branding en via subliminale boodschappen kan de boodschap in je hersenen worden ‘ingeprent’ zonder dat je deze dus bewust hebt gezien. En het werkt. Er bestaat een miljoenen-dollars-industrie van zelfhulptapes en cd’s die kunnen worden afgespeeld terwijl je slaapt om een ​​aspect van je leven te verbeteren (HIER). Experimenten met een subliminale boodschap over snacks in een film direct voor de pauze verhoogde de snackverkoop tijdens de pauze (HIER). Onnodig te melden dat deze -overigens wettelijk verboden!!- techniek, veel gebruikt wordt door bedrijven om de verkoop van producten op te drijven  (HIER).

En het wordt allemaal zó ongelooflijk subtiel ‘ingeweven’ in onze dagelijkse maatschappelijke wereld, dat je, alléén als je zelf de opdracht hebt gegeven om deze berichten daar te plaatsen, je kunt weten of je aan dergelijke subliminale boodschappen wordt onderworpen.

En reclame is dan natuurlijk nog maar kinderspel…!
Want wat gebeurt er als de boodschappen die we ‘ontvangen’ hebben, niet gaan over het kopen van frisdrank en popcorn? Wat, als ze veel verraderlijker zijn? Wat, als we steeds worden gemanipuleerd, elke keer dat we tv of een film bekijken of zelfs onze computers aanzetten?

Gat in de markt..? Propaganda voor ‘Sheeple’..?

Sommigen van ons zijn zich bewust van het ‘dumbing down’, of in goed Nederlands, het ‘dommer maken” van de jeugd. Kijk eens naar hun totale verslaving aan hun smartphones, tablets en laptops, de uren en uren dat ze Tv kijken. Kinderen zijn volledig verslaafd aan hun schermen. Realiteit is een fenomeen dat zij VOLLEDIG anders zullen definiëren, dan hun ouders.. Als ‘iemand’ schermen gebruikt als mind-control methode, dan heeft het zin om kinderen afhankelijk te maken van die schermen terwijl ze jong zijn.

Zeker wanneer er -zoals hierboven keihard wordt getoond- manieren zijn, om hen VOLLEDIG onder controle te zetten via elektronische middelen. Mentaal maar ook fysiek.. Zo kunnen zij vanaf het  begin van hun leven worden geprogrammeerd om ‘goede’, gehoorzame consumenten te zijn en daarvoor te betalen, door loonslaaf te worden. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smarttelefoon, we lopen allemaal rond met mind-control-apparaat in onze zak of tas. Gaat dit té ver voor je?

Waarom werkt het niet bij iedereen?
We gaan nu nog een stapje verder. Wat, als sommige mensen genetisch meer vatbaar zijn voor manipulatie dan anderen? Wat, als sommigen van ons immuun zijn voor het constante bombardement aan beelden, woorden en ideeën, terwijl de meeste mensen dit zonder vragen te stellen aanvaarden? Zou dit het verschil kunnen zijn tussen de overgrote meerderheid van de mensheid en diegenen onder ons die wakker en bewust zijn? Zijn wij mutanten? Is dit de reden waarom ik deze dingen kan uitleggen aan anderen tot ik hees ben geworden en alleen een starende blik terugkrijg van mensen die denken dat ik degene ben die gek is?

De overgrote meerderheid  van de mensen in de VS accepteren deze boodschappen:

 • Ze geloven dat de regering hen zal redden in alle omstandigheden
 • Ze stellen geen vragen, accepteren wat hen wordt verteld
 • Ze geloven niet dat er iets vervelends in het verschiet ligt
 • Ze leven in hun bubbel en kijken niet naar het geheel
 • Ze weigeren zich te prepareren voor slechtere tijden omdat ze niet geloven dat hen zoiets zou kunnen overkomen

De meeste bewuste, wakkere mensen kijken minder televisie. Sommigen onder ons kijken helemaal geen televisie meer. Ik kijk naar een paar series op Netflix of Amazon Prime, maar wij hebben geen kabel met alle sterreclames en (zogenaamd) nieuws. We hebben wel betere dingen te doen. Dingen die ons zullen helpen als de soldaten in onze straten zullen verschijnen om ons te beschermen. Dingen die onze kinderen zullen helpen te overleven wanneer de planken in de supermarkt leeg zijn, en de meerderheid op de regering rekent voor voedselrantsoenen.

Zelfs als je er gevoelig voor bent om gemindcontrolled te worden, is het mogelijk om er aan te ontsnappen. Ik was niet altijd de blogger met het aluminium hoedje die je nu ziet. Toen ik in mijn twintiger jaren was geloofde ik echt dat overheidsorganisaties als de EPA (HIER) en de FDA (HIER) het beste met ons voorhadden. Voedsel en medicijnen zouden niet verkocht worden als ze schadelijk konden zijn. Ik geloofde ook dat scholen in het leven waren geroepen om onze kinderen wijzer te maken. De meesten onder ons moeten datgene wat we vroeg geleerd hebben in het onderwijssysteem en televisie kwijtraken.

En net als in The Matrix, als je iemand zover krijgt om de rode pil te slikken, zijn ze veel minder bereid om datgene wat ze voorgeschoteld krijgen voor zoete koek te slikken (HIER). Subliminale boodschappen kunnen de blik van mensen veranderen, de wijze waarop ze denken veranderen, wat men wil eten, welke auto men wil kopen, misschien zelfs op wie men gaat stemmen. Alles wat men nodig heeft is het geld om de boodschap naar buiten te brengen en enkele fracties van seconden zendtijd.

Het kan de zaadjes zaaien om abnormale en gevaarlijke situaties geaccepteerd te krijgen. Het kan mensen leren geen vragen te stellen en makke schapen te worden. Uren voor de televisie zitten kijken en als een zombie al deze onzin aanzien? Geloof me, ‘entertainment’, is een vorm van hersenspoeling die mensen verandert in idioten. Het beste voorbeeld van het voorspellend programmeren is te zien in de film ‘Idiocracy’ (HIER). Het enige wat je hoeft te doen is om je heen kijken. Je zult zien dat het al zover is.

Tot slot, de brug tussen subliminale beïnvloeding en Mind Control..
De meester-illusionist Derren Brown is een groot voorbeeld voor Victor Mids van MindF*ck. En terecht, want wat deze man presteert, ligt vér van googelen of hoe je de ‘trucs’ ook wilt noemen; zijn expertise en ervaring staat borg voor uiterst indrukwekkende staaltjes van totale, verstand-verbijsterende optredens. Kijk naar het volgende filmpje, waarin Derren Brown 2 reclamemakers van het beroemde Engelse reclamebureau MBA, volstrekt heeft ge-Mind-Controled. Ze weten hoe deze technieken werken, waarmee reclamemakers worden geschoold, maar dat ze ZELF op deze wijze in de maling zouden worden genomen..!  Ze denken dat ze met EIGEN, origineel materiaal op de proppen komen, maar alles was al ‘uitgemaakte zaak’…

via