Ouders geven les op Brabantse school.

Hallo en een hele goede morgen lieve mensen en trouwe lezers.

Ik wil jullie graag een aanvulling geven op Onderwijs=wijs ten onder

Er is volop beweging in het Onderwijs,en waarom kunnen ouders geen ondersteuning geven zeker als ze een rugzak aan levens ervaring en .kunde hebben waar ze uit kunnen putten het geeft alleen maar een meerwaarde aan de school de kids vinden het super coolvet.

De concentratie is optimaal en er is respect en acceptatie wat er dan heerst krijgt dat ook nog een BOOST mee !! Dat extra hebben de teachers nog niet in huis,Sommige dan hé. Zo is het ook nog eens Sociaal en Maatschappelijke betrokkenheid.De vernieuwing staat hier ook in de deuropening. Nu wij nog. En het kabinet ja die zwemmen ook nog ergens rond maar waar ???  Ja zij weten het wel maar of zij het tot zich nemen en mee veranderen en de vernieuwing in gaan ??!! WACHTEN WIJ DAAR OP, NEE ZEKER NIET ,HET WORDT OVERAL TOCH TOE GEPAST .

Laat het eens in je rond zwemmen ,geen gek idee toch maar goed. Ik heb het zelf ervaren wat het geeft; toen ik jaren terug toen ik de Honden trimsalon had gaf ik ook in 3 a 4 keer van een uur/anderhalf uur les.Ik kwam om het vak te vertalen wat het inhoud en omgaan met honden ,zodat daar begrip kwam en de ANGST ook weg viel als ze bang waren voor honden ,en die zijn er veel honden ,maar goed.waar of waar..Het werd razend positief te gek cool vet ontvangen en geïntrigeerd door de kids maar ook de leerkracht. Ik zelf ook als ik eraan terug denk krijg ik nog kippenvel op  mijn lijf omdat het zo positief was geweldig . Zo is See You 2 ontstaan en geboren en verder uitgewerkt tot een mooi aanvullend project wat op scholen gegeven kan worden maar ook los als workshop. En daar gaat het toch om , In respect naar elkaar toe , ook als je uit een cultuur komt kan dat een nieuw begrip krijgen om dat te vertellen wat het in jou cultuur is en betekenis heeft ,omgaan met . Zo krijg je begrip en ondersteuning.

uitdragen + bijdragen = overdragen

Even terug met de aandacht ,en deze is onder mijn aandacht gekomen via Anna de Geus van OOR.

link en bron ; http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3521548/2013/10/04/Op-Brabantse-basisschool-geven-de-ouders-les.dhtml?goback=.gde_5043452_member_5792602

Op Brabantse basisschool geven de ouders les

04/10/13, 18:41  − bron: ANP
© ANP.

Leerlingen op een basisschool in Drunen (Brabant) krijgen vanaf november een paar ochtenden in de week les van hun ouders. Volgens de school zijn de individuele lessen bevordelijk voor de leerprestaties.

Dat heeft de school vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad. Volgens leerkracht Joris Spekle die het ouderproject gaat uitvoeren, zullen de ouders met hun eigen kind aan de slag gaan met vakken als rekenen, lezen en schrijven.

Spekle begeleidt op zijn beurt de ouders. Volgens Spekle hebben ouders meer oog voor het niveau van het kind. ‘Op die manier wordt een kind nooit meer iets gevraagd wat hij niet kan’, zegt de leerkracht.

Betrokkenheid belangrijk
De PO-raad, sectororganisatie voor primair onderwijs, laat weten betrokkenheid van ouders bij het onderwijs van hun kinderen erg belangrijk te vinden.

Wel ziet een woordvoerder van de PO-raad enkele gevaren en valkuilen bij het project. Een nadrukkelijke voorwaarde is volgens hem dat de manier van lesgeven past bij de ouders, de kinderen en de leraren.

‘We hebben het nieuwe voorstel van de school ontvangen’, zo zegt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. ‘De Onderwijsinspectie verdiept zich er momenteel in. Die laat de school op korte termijn weten of hun voorstel voldoet aan de geldende kwaliteitseisen.’

Bron; volkskrant.nl

Mooi bericht is dat en TOPPIE  dat ze het doen, geweldig.

Als je deel wilt nemen geef dan een reactie hieronder of kijk op het forum die zijn we  een nieuw jasje aan het aantrekken, Wij zijn nog met het welkoms ontvangst aan het stoeien dus excuus ervoor maar het is weer in de lucht nu en dat is belangrijk er waren vele lezers VOEL JE WELKOM.

Warme Hart Groet