Open Space Onderwijs.

Hallo Lieve mensen en een goedemorgen,

Ja er is veel beweging in het onderwijs, en het is niet tegen te houden ook al willen er dat toch nog vele.

De nieuwe Toekomst kondigt zich aan voor ieder die mee wil mag mee. En jij?! en je kind , kom je thuis van je werk en je vraagt hoe was school schatje?  Nu wat een oude info geven ze om te leren zeg ik er iets van dan heb ik een grote mond of ik moet me stil houden en ik heb een 5 gekregen en de gene die het niet af hadden een 5,5 ja wat is dat nu voor iets. Zo is het toch niet leuk. O, O nog eens en dan met rust ; Een onvoldoende gekregen een 5 omdat ik een werkstuk gemaakt heb dat mijn inzicht weergeeft van Christus over de persoon en hoe de persoon nu zou zijn, en dat heb ik een modern jasje gedaan zoals Hans Teeuwen . ( oké dat vind niet iedereen leuk maar ja eigen manier van overbrengen ) En het was een stagére en ik moest de bijbel lezen .Ik zie dat we die inderdaad thuis hadden.Ik heb me mond maar verder gehouden . Dat leek me beter.

Ja , dit soort onrust krijg je dan , de klas in rep en roer zij heeft een punt van waarom wel af en zo laag punt en de andere die het niet af hadden een hoger punt krijgen wat onterecht is dat . Dan krijg je deze botsingen die kunnen grote gevolgen hebben. Voor zowel leerling als leerkracht en wat dacht je thuis?! ,ik hoor vaak als ik met schoolkids praat dat het onderwijs saai is wel heb ik je nou zeg.?! Vandaar die onrust in de klas. De klassen zijn te groot voor de leerkracht alleen , hulp zou gepast zijn,maar mag alleen gediplomeerd met een groot ?? Van het kabinet wat willen die nu eigenlijk dat wij als NEDERLANDER laag blijven!!!

De vele culturen door elkaar wat op zich geweldig is maar kan ook kleine energie-stootjes geven en prikkels. We zijn er een weg in aan het zoeken dat is heel duidelijk zichtbaar op vele vlakken en als die er zijn dan worden ze de kop in gedrukt of krijgen ze wel zoveel weerstand dat het vaak een overdonderende weergaven heeft of krijgt. Geheel uit de context wordt getrokken door de media.

Maar je hebt hier gelukkig patriotten in en die voorwaarts gaan zoals Willem een van de vele ;

Willem Wind vertelt en tevens een oproep doet ;

Open Space Onderwijs, een uniek concept en een basisopleiding vanaf PO t/m Bachelor. Bijgevoegd een deel van de startupbrief die we stuurden naar vele instanties en ministeries.

In de afgelopen jaren heeft onze stichting (i.o.) zich intensief gericht op de ontwikkeling van een revolutionair onderwijsconcept dat zeer geschikt blijkt voor hoogbegaafden, maar ook voor grote groepen “andere” leerlingen in de samenleving. Deze laatstgenoemde leerlingen hebben vaak al een label opgeplakt gekregen en momenteel “zitten” er daarvan maar liefst minimaal 16.000 thuis.
Dit onderwijsconcept, Open Space Onderwijs, is een unieke vorm van onderwijs waarmee elke leerling in staat is om het beste uit zichzelf te halen.

We geven u graag, in een notedop, alvast enkele highlights:
Open Space Onderwijs kenmerkt zich door individueel leren en sámen opgroeien. Het biedt een uitstekende basisopleiding vanaf het basisonderwijs, via voortgezet onderwijs tot aan Bachelor, die (deels online) kan worden toegepast ongeacht de situatie waarin de leerling zich bevindt. Talentontwikkeling en zelfstandigheid staan daarbij voorop.
De zelfstandige ontwikkeling van de leerling wordt gestimuleerd door de multimethodische aanpak die tevens de meeste labels (autisme, adhd, pdd/nos, asperger etc.) overbodig maakt. Elke leerling leert op zijn eigen tempo en op de eigen manier die het best past bij zijn persoonlijkheid.

Open Space Onderwijs biedt daarmee uitstekende oplossingen voor passend onderwijs voor élke leerling. Bovendien draagt het bij aan de voorbereiding van leerlingen in toekomstige tijden waarin grote hoeveelheden informatie moeten worden verwerkt en de noodzaak om steeds zelfstandiger te kunnen functioneren, groeit.
Op www.openspaceonderwijs.nl vindt u alle verdere informatie over deze revolutionaire onderwijsvorm.

Open Space Onderwijs is nu in een fase terechtgekomen, waarin we ondersteuning nodig hebben. We krijgen van verschillende kanten zeer positieve signalen over het concept en willen het nu gereedmaken voor de praktijk. Maar om dat te kunnen realiseren zijn er (in aanloop beperkte) financiële middelen nodig voor de noodzakelijke eerste stappen om een draagvlak te creëren.
Met een bijdrage van € 10.000,- zijn we in staat om een doorbraak te realiseren. We kunnen dan 1. een film maken die duidelijk overbrengt hoe Open Space Onderwijs er in de praktijk uit komt te zien én 2. het “hart” van dit onderwijsconcept, de database waarop alle leerlingen straks inloggen in hun eigen leeromgeving, verder vormgeven.
En daarmee zijn we in staat om draagvlak kunnen creëren richting het Ministerie van Onderwijs, de onderwijsinspectie, scholen en verschillende belangenorganisaties.

http://www.openspaceonderwijs.nl/?goback=%2Egde_5043452_member_5798434568767823872#/error

Een mooie open overzichtelijke site en inderdaad haal de kwaliteit van de kids naar boven het houd ons volwassenen ook jong en creatief . 

En zeg nu zelf wat een fijn thuis komen is dat als je kind een te gekke coole dag heeft gehad en zijn eigenwijsheid weer heeft aan kunnen vullen. En dat in kleuren en geuren met blos van opwinding op de wangen de ervaring en de belevenis van die da school dag verteld wauw wat een energie overdracht van positiviteit en vreugde stroomt dan in huis en de sfeer is in overvloed van Happynis .

Dat is toch geweldig , hoe beleef jij dit en bekijk jij deze ontwikkeling.

Laat je mening horen en deel het met ons.

Vandaar dat wij ook  behartigen als er problemen zijn op school en dat er een neutrale ondersteuning nodig is.

Een goede Vriendin Van Ons Anna  die hart werkt en zo ijverig is als een mier  ; http://www.uvrm.wenst.nl/  en nog een waar ze haar hart en Ziel in legt is ;

http://www.oorvooru.wenst.nl/

Ook wij staan erop en ondersteunen haar in haar werk, geheel uit Eigenkracht en vele lieve krachtige mensen die met elkaar een mooie flower off live vormen.

450px-Flower_of_life_Crop_Art_2003

sacredgeometrysirgalahad.blogspot.com