Ook zij zijn de toekomst.

Hallo Trouwe lezers,

Ja dit is belangrijk het gaat ons allen aan, en ook voor de gene die er gebruik van maken ,in de Toekomst maar ook de werk-uitvoerende.

Wat biedt UWV als u een Wajong-uitkering heeft?

Wajong is de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten. Met deze wet krijgen jonggehandicapten ondersteuning om makkelijker werk te vinden of te behouden. MAAR IS DAT OOK ZO ?!  zullen we eens een ander licht erop gaan werpen .En hoe gaat het dadelijk verlopen met al die veranderingen die opkomst zijn ??????

Dit is wat onder mijn ogen kwam ;

Wat men moet weten over jongeren die in de Wajong terecht komen, momenteel veel door depressies, zien de toekomst helemaal niet meer zitten. Ik krijg verhalen te horen daar draaid je maag van om.
Geen arbeidsperspectief, MBO’ers zien baantjes voor hen weggegeven worden aan HBO’ers die het ook heel moeilijk hebben om aan werk te komen.

En ik vraag me af waarom er is werk genoeg , Maar doe het menselijk en niet op een beestachtige manier ,wat helaas gebeurt soms, ze worden behandelt als een beest zo wil je toch niet behandeld worden of je zit bij je UWV-coach en die begint te huilen wie coacht wie ?! Je dient je stil te houden want hun kunnen druk uitoefenen dat is hun machtspositie jammer genoeg. Zelf loop ik al jaartjes mee en weet wat er te koop is.

Mensen dienen met respect en menselijk behandelt te worden .

Dan kan het zijn dat je in de Wajong terecht komt, maar wat dan?

Dienstverlening UWV
Wat biedt UWV als u een Wajong-uitkering heeft?

Wajong is de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten. (( New Generation kids  HSP) , ADHD, PDD- NOS, Downsyndroom in lichte mate.
Met deze wet krijgen jonggehandicapten ondersteuning om makkelijker werk te vinden of te behouden. (Maar ik vraag me af of dat wel werkelijk zo is ,ik hoor namelijk schrijnende verhalen maar goed laten we verder gaan)

Ondersteuning bij werk
Wie op jonge leeftijd ziek of gehandicapt is geworden, komt onder voorwaarden in aanmerking voor een Wajong-status. Iemand met een Wajong-status is een Wajonger. Een Wajonger kan ondersteuning krijgen bij het zoeken en behouden van passend werk. Bijvoorbeeld deskundige begeleiding, werkhulpmiddelen of tijdelijk inkomen. Meer informatie over Wajong vindt u op Wajongwerkt.nl. (deze ondersteuning = werk-trajectbegeleider !! genoemd ,wordt ook vaak zo omgebogen dat het het daglicht niet verdagen kan helaas)

Heeft u een Wajong-uitkering? Dan is uw arbeidsdeskundige uw vaste contactpersoon bij UWV. Hij of zij maakt met u een participatieplan om werk te vinden. Ook krijgt u advies en hulp tijdens het uitvoeren van dit participatieplan. Afhankelijk van de afspraken die u maakt met uw arbeidsdeskundige krijgt u ook toegang tot een persoonlijke Werkmap.
Diensten op Wajongwerkt.nl

Op de website Wajongwerkt.nl vindt u alle informatie over werk en Wajong.
Op deze website kunt u onder andere:

Vacatures zoeken en direct solliciteren;
Op wajongwerkt.nl staan veel vacatures. Ziet u een leuke vacature? Dan kunt u direct reageren.

Een Wajong-beroepentest doen;
Welke sectoren vindt u leuk en interessant? Wat vindt u belangrijk in uw werk? De Wajong-beroepentest helpt u bij het vinden van uw interesses.

Informatie en tips vinden over werk;
Op Wajongwerkt.nl staan veel handige tips en informatie over werk.
Bijvoorbeeld over solliciteren en inspirerende verhalen van andere Wajongers

Een uit gesproken gedachten met een vleugel van waarheid , Laten we eens lezen wat de persoon ons wil meedelen ;

O, wat klinkt het allemaal geweldig, maar de werkelijkheid ligt toch vaak even HEEL anders.

Er gaat heel erg veel mis bij het UWV bij werk-trajectbegeleiding!!!!!!!
Je moet maar net een goede begeleider krijgen bij het UWV, er zitten zulke verschrikkelijke machtswellustige mensen bij die jongeren nog verder de grond intrappen door ze bij voorbaat al losers te noemen, zeggen dat ze toch nooit iets zullen bereiken. En áls ze al voor zichzelf durven opkomen zijn ze zeikerd.

De jongeren die in een leer-werk traject zitten, zijn goedkope arbeidskrachten. Laat dat  nu eens duidelijk zijn lieven mensen.
Hen wordt een stage plek aangeboden, vaak met kans op die baan.
Máár, de bedrijven die ter kwade wille zijn, laten ze een 2e termijn stage lopen en vervolgens komen die jongeren er achter dat het bedrijf helemaal geen geld blijkt te hebben voor een nieuwe werknemer. Of wat erger is dat het zo verdraaid wordt dat de jongeren zo depri of een boosheid krijgen dat verschrikkelijke gevolgen heeft ,maar op de een of ander manier doet het niemand wat ze doen er niks mee, Raar vind je ook niet ???!!!

Het UWV die die jongeren begeleidt doet er NIETS aan.

Coaches die geen afspraken nakomen, terwijl men dat vaak de jongeren in de schoenen schuift.
Afspraken vergeten, een datum van een afspraak verkeerd in agenda’s zetten.
Niet bereikbaar voor hulp, ook bewust maandenlang de snor drukken om de “lastige” jongere die wél vragen durft te stellen te ontlopen.

Wat doet dit geestelijk allemaal met jongeren?????
Welk kind is bestand tegen de verleiding om afleiding te zoeken in drugs alcohol of criminaliteit als ze helemaal maar dan ook echt helemaal niets te doen hebben?
Te murw gemaakt om een opleiding te volgen, geen geestelijke begeleiding.
Bang voor de toekomst………………………….

Zeg niet dat dit niet waar is, ik ken het namelijk.

Ik dank de persoon die me de gelegenheid gaf om dit te plaatsen vanuit mijn Hart.

Zelf heb en hoor ik gruwelijke dingen omtrent dit verhaal echt het gebeurt,maar wordt stil gezwegen. Waarom Er gaat Subsidie geld , bonussen voor instantie, PGB geld mee gemoeid .

Ja lieve mensen zo is dat er is zoveel corruptie- macht positie- onderdrukking- mindcontrole  hierin dat je ogen pijn doen en je oren beginnen te fluiten als ze het horen.

En wat gaat de Gemeente doen als zij het weer onder hun vleugels krijgen ?? Wordt deze groep wel serieus genomen Gezien en Gehoord !!

http://www.youtube.com/watch?v=tLolyWnST3w

Dit gebeurt heb je het helemaal gekeken of werd je adem af geknepen dat gevoel ken je dat,  de tranen over je wangen bungelen.

Deze groep steunen wij Take Care 4 met heel ons HART.

Zij zijn ook de toekomst van morgen laat dat duidelijk zijn. 

Steun ons ons ZORG  zonder ZORG project  zodat het mag plaats vinden en zo deel kan maken met de samenleving de verbondenheid tot stand brengen. Voor jong en oud .Samen staan we sterk , maar ja ook wij weten waar de klepel hangt in de klok .  Ook wij worden weg gewimpelt ,  WEET JE WAAROM ?!!  Wij kennen het leven en omarmen het leven zoals het is met een lach en een traan , en dat willen zij ook maar zijn bang, daarom vragen we jullie aandacht voor dit stukje dat stil gehouden wordt in de samenleving.

Wij wensen jullie een fijne dag toe.

Team Take Care 4.