Labelling ON….

Hallo lieve bezoekers.

Vannacht werd ik wakker om 00;53 en voelde de automatisch geschrift weer, deze heb ik een lange tijd niet meer gehad. Ik gaf gehoor aan mijn gevoel, liet me uit bed rollen en ging aan de keuken tafel zitten glas water, een sigaretje, pen en papier. De Minoeze-poes kwam van boven af gerend en vleide zich lekker op mijn schoot neer en knorde van te vredenheid.

Oké daar gaan we dan zei ik tegen mezelf ;

Hoog gevoeligheid = Hoogbegaafde = ADHD = KLEUR BEWAKERS.

Je kent er een ETIKET op plakken welke je graag wil, want dan weten we wat er in zit ???

Een levend wezen kan geen etiket krijgen, iederwezen is UNIQUE AND ONE OFF A BEING PERSON/ ANIMAL levend en ademend wezen. Ieder staat op zich, je kunt wel een look a like hebben maar er zijn VERBORGEN verschillen.

Jammer genoeg wordt er veel  en vaak een fout OORDEEL gegeven of de bewoording is compleet de mist in gegaan. Zo ontstaan, communicatie problemen of NIET BEGREPEN worden, van jong tot oud. Hier begint al een hele andere weg te komen dan dat de bedoeling was of misschien ook NET weer niet; waar het leerpad begonnen is?! dat is mooier hier voor.

Door deze mis inschatting van je omgeving kom je wel op een uitdagende plek terecht, een die vol leer momenten zit.

SAM_0286

Er gebeurt niks zonder een rede, ook niet in de kind-fase of opgroei-fase. Je blijft namelijk leren tot je de laatste adem uit geblazen hebt.

Deze groep wordt vaak mis begrepen of helemaal niet begrepen, of een of andere rare koppeling van een etiket opgeplakt krijgt. Dit zie je geregeld gebeuren,

Hun EIGENWAARDE wordt niet gezien, door zich zelf of de omgeving, ouders, op school enz. ( Wat ook een mogelijkheid is dat het al aangegeven wordt door iemand, maar dat je als ouder de ver van mijn bedshow vind ??!!  Deze mogelijkheid is er ook, maar blijft toch stilzwijgend, misschien in het achterhoofd rond zweven, of je bent alleen staande ouder en je ex vind het maar verhalencolder/heksdoenerrij. Oeps, dan heb je als ouder een probleem je loopt als het ware 2 baans!! . je gelooft je Innerlijke en bent jezelf niet geheel trouw in je bevindingen en om de vrede te bewaren doe je de rits op je mond. Wat weer een positie geeft van ; ONRUST  bij de ouder van hoe kan ik mijn kind helpen en ondersteunen vooral als het dan nog niet eens bij je woont. ja, wat dan ?? ( deze padden zijn er ook te bewandelen dus NIKS IS VOOR NIKS.)  het is een weerspiegeling van de ouder, helaas is dit te CONFRONTEREND en wordt dus geheel niet aan-schouwd.

Wat toch heel belangrijk is, dit voorkomt vele onrusten en ruzies die geheel niet nodig zijn.

Het niet om kunnen gaan met de prikkels van buiten af worden gepakkerd en staan in de rij voor …………………

De woorden krijgen een hele andere belading en zo krijg je/ontstaat ; onbegrip. HUN INZICHT IS VEEL INZICHTELIJKER DAN VAN DE ANDER.

Een explosie van gevoelens en emotie lopen vast of gaan vast zitten.Geen controle meer hebben over zich zelf en zo ZICH ZELF ERIN VERLIEZEN. Het Helderweten ontwikkeld maar kunnen het niet uiten of de behoeften eraan kan zich niet plaats vinden .Ze gaan een totaal ander gedrag laten zien dan dat ze in feiten zelf willen/zelf. Door de druk van buiten af die OPGELEGD wordt, is veel te HOOG, deze kunnen ze niet meer filteren en waar maken omdat het tegen hun Innerlijke is Zo verliezen ze zich zelf nog meer en drijven af van hun ware IK.

Het inzien van de ontstane problemen ( die eigenlijk geen probleem zijn, maar de opleging hiervan een impact heeft ) Weten ze vaak geen uitweg meer met grote gevolgen van dien. Of ze nodig waren is een blijvend ??? omdat de 2 of 3 persoon daar mee in verbinding staat, het is een weerspiegeling van ; om te gaan met de situatie die zich voordoet zonder oordeel en veroordeel mag bevatten en of zijn /gevuld.  Ze laten als het ware een gedrag zien dat haaks staat op WIE ZE WERKELIJK ZIJN. Ze zijn Gevoelig op vele niveaus en door onbegrip van ouder/school/omgeving worden ze daardoor verkeerd behandeld, ten nadelen van hun.De structuur die ze dienen te krijgen en de begeleiding ontbreekt aan vele kanten.Vaak is het een principe kwestie van de ouders of persoon. Het doorbreken van hun eigen patronen die ze o  zo koesteren en claime. Het is een weerspiegeling van tenslotte. Vandaar dat het geheel haaks staat op..?!!

Doordat ze vaak hun KIND niet begrijpen of willen begrijpen ( dat is ook een mogelijkheid ) Trekken ze zich terug in hun eigen denkwereld/fantasie wereld. De waarnemingen die zo’n kind mee maakt en vaak heel anders ervaren als dat de ouders of omgeving dat ervaart.

Als ze dan ook nog eens van die Power-energie drankjes drinken worden ze zo ook vergiftigt, hun hersenen maken andere stoffen aan. Zo krijgen een totaal ander karakter dan wie ze in  werkelijk zijn. Ze herkennen hun eigen-kleurwaarde niet meer. Vandaar dat het KLEUR BEWAARDERS zijn om te spiegelen naar de ander van hun gedrag en inzichten wat de uitwerking hiervan is en de gevolgen van de verantwoording hierover die NIET gemaakt wordt of in de wind geslagen is. Onverschillig zijn ze dan op dat moment.

Te veel suiker is niet gezond en vooral de SUIKERS  . brengen meer schade dan lief is. Omdat er vaak een overvloed van wordt in genomen. Ze voelen zich van binnen al opgefokt ,net een pingpongbal die alle kante uit-stuiterd. Ook hierin heb je 2 Categorieën ; de 1 maakt een hoop kabbel en slaat wild om zich heen – de 1 valt in stilzwijgen. Ze sluiten zich af en trekken zich terug in hun wereldje ( dit kan tot veel frustratie oplopen bij de ouder/docent /omgeving ), daar zijn ze veilig dat is hun veiligheidszone.. Zo kun je ze niet bereiken en heb je de CONTROLE volledig verloren op de persoon, wat je ook zegt de woorden kaatsen terug hebben geen pak wordt ook wel eens gezegd ?  Of ; Ze weerspiegelen je gedrag die JIJ uit, en door sluwigheid verdraaien ze het of gaan een leugentje voor Eigenbelang weg geven. Dat kennen we allemaal dat heb je vast wel eens zelf ook gedaan.

Hun zien het in het belang van zich zelf = Eigenbelang .

De slimme omzeilingen van de plichten die ze hebben /hadden( spijbelen-sport- taken uitvoeren enz.)

Een teken van dat ze rust willen en daar als ware om schreeuwen in welke vorm dan ook.  Het zijn vaak Slimme personen, die een Eigen Inzicht bezitten die totaal niet of heel anders nauwelijks begrepen wordt. Vaak hebben ze KWALITEITEN waar ze in uitblinken, en dat eigenlijk niet willen, ze willen uitbouwen en leren en bijdragen leveren. Al dat andere doet er dan niet meer toe en vinden het vaak onbelangrijk. Zo onbelangrijk dat ze het gewoon niet doen ; de EIGEN VERANTWOORDING dragen. Dat kan ook niet want die zijn ze KWIJT. Dus ze omzeilen het gewoon door een slimme sluwe manier in hun gedrag te doen plaatsen en de gedrag verandering is in volle gang bezig om uiting aan het WAT WIJ NOEMEN ; ONTSPORIG GEDRAG.

In onze maatschappij heden ten dagen is daar geen RUIMTE en TIJD meer voor. Door deze blindheid heeft het een grote impact op de persoon in kwestie, hun EIGENWAARDE wordt niet geaccepteerd door hun omgeving en later ook niet meer DOOR ZICHZELF.

Werkelijk zijn ze hun eigenwaarde kwijt en dat wordt niet gezien door omgeving of gezinsleden /ouders. het antwoordt zal dan ook zijn van : ” Dat is onzin, dat is belachelijk,ze zijn zelf niet te vertrouwen, ik laat me niet manipuleren, ik verlaag me niet tot hun nieveau, ik laat niet met me sollen” Zit er iets herkenbaars voor je bij wat je zelf zegt of misschien wel hoort.?!

Wat we vaak zien we in de maatschappij wel ; Manipulatie door OUDERS – DOCENTEN- VRIENDEN-OMGEVING. Ze zijn niet eerlijk tegenover zich zelf en hun buitenwereld ??!!!  Zo Ervaren De Kleurbewaarders het, bekent onder het etiket van : ADHD – LICHT AUTISME – HOOGGEVOELIGHEID/HSP.

In feite hebben zij ook al lang geleden hun EIGENWAARDE VERLOREN, om te zijn zoals anderen dat wilden dat ze waren, hun comfortzone is verdrongen al een tijd geleden toen hun klein ware. Dat speelt nog wel mee ONBEWUST.  OOk kennen ze de druk niet aan die hun opgelegd wordt, school, werk, sport, enz. teveel willen doen navenhand het dag is om het uit te voeren zo krijgt een labelkind een BURN-OUT. Ze zijn als het ware zo moe dat ze niks meer doen. Ze kunnen het ook niet het is teveel voor ze. Ze weten geen kant meer op te gaan. Ze kunnen de weg terug niet vinden ,blijven hangen, gaan hun droomwens niet meer achterna. Doen verslavende dingen die het hoofd op hol doen slaan = alcohol,drugs,powerenergiedrrank enz. Of ze worden Suïcidaal. Een aap doet ook NA APEN toch ??!!

Vandaar dat ook deze momenteel in de peiling van omhoog en score staat.

Omdat ze MOETEN – MOETEN- MOETEN, er niet naar HUN geluisterd wordt door het onbegrip wat heerst.

– ” LUISTEREN NAAR JE SIGNAAL IS HOE BEWUST JE IN JE MOMENT BENT “-

Deze druk bezwijken ze onder, je past niet in hun plaatje meer, het plaatje wat iedereen voor zich heeft een labelzombie. Vandaar een totaal ander GEDRAG zich naar de voorgrond begeeft. BURN-OUT TIENER ??!!

Zo ontstaan ziektes van Geetelijk/psychologisch of Lichamelijke klachten, die zich dan manifesteren.

CONCLUSIE Hooggevoeligheid of HSP -ADHD- LICHT AUTISME zit in ieder van de mensheid. In ieder van ons.

Door dit te door zien en ook eens deze kant te belichten en eens anders gaan benoemen, anders handelen en vooral IN JE EIGENWAARDE BLIJVEN. – Liegen tegen jezelf is wat je dan oproept over jezelf.-Patricia.

Lees dit eens aandachtig door ;

* hoge mate van energie,*sterk in zijn uitvoerende taak bij interesse,* protectionist,*geeft voorkeur aan ouder begeleiding/vrienden,* heeft een breed scala aan interesse of belangen,*heeft een groot gevoel voor humor,*bezig met Rechtvaardigheid en eerlijkheid,* oordeel over volwassenen hun gedrag,*  scherpe waarnemer,* kan een levendige fantasie hebben,* Vrij creatief bij het oplossen van situaties,* in zich zelf gekeerd,*Heeft de neiging om de autoriteiten in twijfel te trekken,* toont het vermogen met tallen,* goed in leg puzzels, * goed in de digitale wereld,* onafhankelijke leerling ( Voor deze zou en is thuisonderwijs van belang) Dit = een HSP = HOOGGEVOELIGE KLEUR BEWAARDER.

Want weet ; over gevoelens praten is een ding en een mooi begin. De gevoelens laten spreken is de aller mooiste.

EN DAT IS EIGENWAARDE bezitten.

En als ik dit nu zo lees beziet ieder van ons dit, de generatie die nu volop aanwezig is, de de kleurbewaarders, zij voeren de verandering door. Speciaal zijn ze niet, ze zijn zoals ieder ander.

Mochten er vragen zijn dan bel of stuur een mail . Ik weet dat dit heel  herkenbaar voor vele zal zijn ik zal ook info achter laten zodat je eens je verrijken kan aan nieuwe informatie die er wel degelijk is.

Het is een spannende face waar we nu in zitten en met hun wijsheid die zij bezitten en wij met onze levenservaring is het een groot avontuur die we samen beleven kunnen. Daar ben ik van overtuigt en heb het volledig vertrouwen in omdat dat een deel van mij is !?

WHITE LOVE FOR YOU ALL.

Info ;

www.gifteddevelopment.com/psychological-needs/are-gifted-children-frequently-misdiagnosed

https://www.youtube.com/watch?v=tiGmMfl6ndE

www.sengifted.org/archives/articles/100-words-of-wisdom-linda-silverman

http://uvrm.wordpress.com/2014/11/09/swaen/

https://www.youtube.com/watch?v=6vxskJWNOco