Heilige Basilicum kan fluoride uit drinkwater verwijderen

Heilige basilicum kan fluoride uit drinkwater verwijderenVanaf nu kan fluoride op een goedkope manier uit het drinkwater van de allerarmsten op aarde worden verwijderd.

Onderzoekers van de Universiteit van Rajasthan in India hebben ontdekt dat Tulasi, of Heilige Basilicum kan worden gebruikt om de hoeveelheid fluoride in drinkwater aanzienlijk te verminderen.

De meest betrouwbare methoden om overtollig fluoride uit drinkwater te halen zijn vaak te duur of niet geschikt voor gebieden waar ze het hardst nodig zijn.

Goedkoop

De methode die is ontdekt door de onderzoekers van de Universiteit van Rajasthan is veilig, goedkoop en overal voorhanden. Tijdens het experiment werd 75 milligram Heilige Basilicum in 100 milliliter water met 7,4 ppm (delen per miljoen) fluoride gedoopt.

Na acht uur weken kwamen de onderzoekers tot de ontdekking dat het fluoridegehalte was gedaald van 7,4 naar 1,1 ppm. De waarden die worden aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liggen tussen de 0,5 en 1 ppm.

Het drinken van gefluorideerd water kan gepaard gaan met fluorose, daling van het IQ en beschadiging van het zenuwstelsel.

Revolutie

Meer onderzoek is nodig om de doeltreffendheid van Heilige Basilicum te bevestigen. Als blijkt dat het kruid fluoride op een effectieve manier uit het drinkwater kan verwijderen, kunnen we gerust spreken van een revolutie op het gebied van waterzuivering.

Heilige Basilicum wordt in de Ayurvedische gezondheidsleer onder meer gebruikt bij de behandeling van nierstenen, maagproblemen, verkoudheid, ontsteking, malaria, hartziekten, hoofdpijn en vele andere aandoeningen. In de Thaise keuken wordt het kruid Thaise heilige basilicum genoemd, niet te verwarren met Thaise basilicum.

In arme gebieden met fluoriderijk drinkwater wordt daarnaast de teelt van guave, papaja, kerriebladeren en de citrusvrucht gestimuleerd. Ook wordt voedsel met een hoge voedingswaarde uitgedeeld aan zwangere vrouwen en kinderen.

Bron: Newindiaexpress.com

Bron:Niburu.nl