Een gewoon gesprek,

Hallo en Goedemorgen lieve mensen,

Ik wil graag deze boodschap onder de aandacht brengen.

Even een stukje van iemand van Humaan Asielbeleid waar we toch eens even goed bij na moeten denken……

©Alexy Baan

Ik stel me alleen even voor, dan weten jullie waar ik vandaan kom, en dus ook mijn commentaar. 
Ik ben begonnen bij defensie op schiphol, en daar heb ik menig mens helaas soms, moeten arresteren, er zaten ook veel criminelen bij, en daar heb ik geen moeite dus mee. 
Daarna ben ik bij Justitie gaan werken in de vreemdelingen dienst, en heb daar met mijn collega’s alles gedaan om echte vluchtelingen zo snel mogelijk een asielzoekerscentra in te krijgen, de criminelen weer retour te sturen, en een hele leuke gezellige tijd voor de mensen te creëren. 
We vierden Chanouka, Kerst en Offerfeest, wat maakt het uit, iedere smoes om een feestje te houden en mensen even gelukkig te maken, gezien de situatie, werd aangegrepen. We hadden zelfs een heuze konininnedagmarkt, waarbij het gooien met waterballonnen naar het personeel heel gewoon was. 
Zelfs hogere afdelingshoofden deden hier aan mee. 
We voerden de wet uit, zoals deze telde in de tijd van Ijzeren Rita, met Job Cohen als haar staatssecretaris. 
De ohh, zo schijnheilige Job. 
Zogenaamd preken in de kamer, maar ondertussen een keihard beleid voeren, dat wij mensen zelf die het moesten uitvoeren ons rot schaamden. 
Gelukkig was er enige ruimte voor persoonlijke invulling van de wet, en we zijn maar mensen, die andere mensen heel graag willen helpen. 
Etters waren niet welkom, noch achter de deur, noch voor de deur (personeel). 
Ik heb intrieste maar ook hele leuke herinneringen aan mijn werktijd in de vreemdelingendienst. 

“En vraag ook aan alle demonstranten om voortaan niet zo een herrie te maken buiten een asielzoekerscentrum of een vreemdelingen gevangenis, je maakt de mensen namelijk doodsbang, ze verstaan je niet, ze begrijpen je niet, maar ze voelen wel de sfeer, en ze zijn al getraumatiseerd”.

Wij hielden altijd een leuke filmmiddag en avond in de gymzaal, het gooien van tennisballen, die meer tegen de ramen van de “kamers” komen dan dat ze hun doel raken, geeft de vreemdeling het gevoel dat de agressie tegen hem zelf is gericht. 

Ga eerst eens zelf zitten en begrijp dat mensen niet jouw taal, noch het Engels, Frans of Duits Spaans of Italiaans begrijpen. 
Dat wilde ik even in het licht brengen, verder ben ik natuurlijk heel blij met de opstand tegen het vreemdelingenbeleid zoals deze heden ten dage wordt uitgevoerd, maar kijk ook naar de eigenaren van lege panden en fabrieken, die deze niet gratis willen geven, om mensen in te huisvesten. 
Ga eens lekker schreeuwen bij de banken en de grootgrutters, en fabrikanten, zij hebben veel meer macht, dan de politiek, maak het hun luxe leventje maar zuur, zij zijn ook verantwoordelijk voor de problemen in Afrika en China, waar de producten gemaakt en gedumpt worden. Dank voor het lezen………

Als ik dit lees dan komt het weer voor mijn Geestesoog . HOE BLIJ VERWONDERDEN VERBAASDE MAAR OOK ANGST in de kinderoogjes aanwezig was.

 

Hier komt onze beleving die we graag hierbij willen aanvullen en heel belangrijk is.

We zijn naar een Asielzoekers centrum geweest en hebben van ons 1 ste verdiende geld van het geven van een 2 daagse Wanji-Energie workshop een Bolderkar met kap geschonken aan de kindercrash daar. Die hadden ze nog niet ze hadden wel veel ander speelgoed veel 2 hands wat rijkelijk gebruikt werd met liefde van de spelende kids.

asielcentrum

Ook de medewerkers daar die uit Vrijwilligers bestaat grotendeels waren zo liefdevol met de kids begaan, ruimte en rust dat was hun motto; dat heb je nodig als je met getraumatiseerde mensen,maar ook dieren omgaat. En dat waren ze die oogjes.

Ja ze doen alles op lichaamstaal en gevoel. daar kan het Basis-onderwijs

nog iets van leren lieve mensen.

En dat meen ik , die kinderen komen uit een gebied van geweld en oorlog en weet in wat zij beleeft hebben we houden hier zelf de oorlog in stand met herdenkingen van onze Grootouders dus???moet ik hier nog meer woorden aan geven ik dacht het niet ?!!!! maar over hun walsen we heen .

Maar goed.

De Vrijwilligers doen Goed en Waardevol werk ook al zit het UWV erboven op met hun regels om deze mensen die vanuit hun Hart werken te blokkeren en te dreigen met de uitkering in te houden . Wie zijn zij omdat te doen dat ze zelf maar eens daar een maand of 3 werken dan weten ze precies wat er daar gebeurt en dat het een betaalde baan is wat zij doen wat zij via hun Eigen Zijn een Hartelijke hulp geven en ondersteuning.

Zo gebeurt het ,het is verschrikkelijk hogere geplaatste mensen en instanties die over gaan hebben geld genoeg en nog knijpen ze de kraan dicht en graaien ze voor zichzelf de zakken vol . Ja lieve mensen het gebeurt mijn keel wordt weer dicht geknepen als ik er aan terug denk, wat daar gebeurt maar goed dat zij er zijn om deze mensen en kinderen een liefde volle opvang te geven.

Dus ik kan me inleven en meedenken ook wat hier boven door Alexy geschreven is;  het is zo.

Ik weet dat mensen er geen rekening mee houden of zich er van Bewust zijn als zij zich sterk maken voor hun en voor hun willen strijden aan vluchtingen beleid maar op deze manier het belichten geeft inzichten voor ieder van ons.

Dit is delen en uitwisselen geweldig o hoort het en zal het altijd zijn gevoelens en behoeftes delen respect en acceptatie zijn de hoofd drive hierin in welke vorm en op welk niveau dan ook.

geschenk

Ik ben zo dankbaar dat wij dit als organisatie hebben mogen doen en geven .  en als ik deze tekening zie dan krijg ik een warm gevoel en groet ze vanuit mijn Hart.


OF

Wil je ons op een ander manier ondersteunen voel je Welkom van Harte vanuit ons Hart naar jouw toe.

 

Zo wil ik afsluiten , de foto die we hebben geplaatst is onherkenbaar je weet zelf wel waarom dat behoeft geen woorden meer.

Warme Hart Groet