Een drijvende Reactor ?

Hallo Lieve mensen,

Jee, ik kwam dit artikel tegen, dit mag niet aan jullie onthouden worden dus ik laat je er kennis mee maken zo dat je weet dat het er wel degelijk is en dat het niet aan onze aandacht ontsnapt en ontsnappen mag.( of ik loop achetr dat kan ook hoor ) Wij als Burgers, als volk dat op Moeder Aarde leven willen wel graag weten wat de hogere Hoofden bestokstoven en van alles doen van het belasting geld wat het gewone volk betaald en moet op hoesten waar geld aan uit geven wordt ( ook al weten we dat geld een gecreeért ding is ) maar zijn we het er mee eens dat dat gebeurt ?? en is dit de reden waarom Greenpace aan gepakt werdt in Russise wateren ?!

proloog_achter

foto is van ; www.laka.org

Als ik weet dat ze Fukusima nog niet eens onder controle kunnen houden wat willen ze in GODS NAAM met dit ding ??!!

Citeer een stuk uit Gizmodo ( zie bron vermelding onder aan het artikel)

Wetenschap

Drijvende kernreactoren misschien meer zin dan je zou denken

Drijvende kernreactoren misschien meer zin dan je zou denken

Op een symposium van de American Society of Mechanical Engineers deze week, zal een team van MIT-ingenieurs een idee dat lijkt te verleiden lot presenteren: een drijvende kernreactor, verankerd op zee, zou die immuun zijn voor tsunami’s en aardbevingen zijn. Is het echt zo gek van een plan?

De eerste, hier is wat ze voorstellen. MIT professoren Jacopo Buongiorno, Michael Golay, en Neil Todreas zijn de auteurs van een paper dat een enorme reactor die is ingebouwd in een scheepswerf beschrijft , vervolgens gesleept naar zee als een olieplatform. Een paar mijl uit de kust, zou de reactor worden verankerd in een enkele plek, het voeden van de macht die het produceert terug naar de steden aan de kust.

Rusland is al druk bezig met een zwevende reactor , en als Paleofuture eerder heeft opgemerkt, dit idee is niet echt nieuw helemaal: Drijvende planten werden al in de jaren 1970 voor ogen had. Maar Buongiorno wijst erop, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de Russische plan en MIT, die hij zegt geeft hun plan “cruciale voordelen.” Ten eerste, MIT’s ontwerp is niet zozeer een schip dat rond beweegt maar een verankerd platform, dat middelen het is nooit in een situatie waarin een tsunami of een aardbeving zou kunnen beïnvloeden.

Dit meld is gemeld door en dan wel al op maandag 19 augustus 2013 ; “Een Russische scheepswerf bouwt de eerste drijvende kerncentrale, die naar verwachting in 2016 klaar zal zijn. Het is een slimme oplossing om zeer lastig toegankelijke plekken van elektriciteit te voorzien, maar brengt ook een hoger veiligheidsrisico met zich mee.” Het grote voordeel is dat ontoegankelijke gebieden op deze manier toch elektriciteit krijgen. Het gaat om plekken waar het bijvoorbeeld vrijwel onmogelijk is om kerncentrales te bouwen, omdat het bijzonder lastig is de onderdelen voor een centrale aan te voeren. Ik vind het daarom een slimme oplossing om die gebieden toch van elektriciteit te voorzien. Ook is het een voordeel dat de reactor gebouwd wordt onder betere omstandigheden. Op een werf heb je minder last van variërende weersomstandigheden dan in de open lucht op het vaste land”, zegt Jan Leen Kloosterman [2] van het Reactor Instituut Delft [3] van de TU Delft [4]. Op verzoek van Kennislink neemt hij de Akademik Lomonosov onder de loep.

Een intersante site met vel weetjes,zie hieronder artikel voor de verder info over dit artikel.

Dat is over 2 jaar zowat ? dus denk je echt dat Russland met Olie en Gas zit hahha ik dacht het niet, dus Poetin weet heel goed wat HIJ doet.( en de andere TOP GASTEN ook ) Veranderingen zijn volop bezig ,maar houd dat in dat wij voor de gek gehouden dienen te worden en voor al dom ?! Nee, weet wat er om je heen gebeurt, dat is BEWUST WORDING- IN WORDING de fase is voor bij van het inslaap houden.

 Zoals Gewoonnieuws al meld ; Recht om te weten.

Citeer van gewoonnieuws van Jan.27, 2014 door ; Irma sciffers.

Iedereen heeft het recht om te weten wat er gaande is, omdat het ieders toekomst betreft. Die van ons, onze kinderen en kleinkinderen. De media lopen als kippen zonder kop in de rondte zonder ook maar enig idee en het is absoluut noodzakelijk dat we de echte waarheid, en niets dan de waarheid kennen. Samen kunnen we dan proberen om nog meer schade aan moeder aarde en haar levende wezens, die momenteel dag na dag sterven, te voorkomen.

Maar is dat ook wel veilig; veilig voor het ZEELEVEN, de MENSHEID en al wat leeft eigenlijk.Ik zal me hier eens in gaan verdiepen. Jee wat een nieuwe leer zal ik mogen ontvangen.

Zo dit is genoeg leerstof voorlopig mocht je hier meer van weten dan zien we je bericht graag.

Fijne dag toegewenst

 

Leer en info bronnen;

http://www.gizmodo.com.au/2014/04/floating-nuclear-reactors-might-make-more-sense-than-youd-think/

http://www.bootjesgek.nl/2014/04/kerncentrale-op-zee/#comment-23005

http://www.kennislink.nl/publicaties/drijvende-kerncentrale-voor-afgelegen-gebieden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Drijvende_kerncentrale

http://nl.wikipedia.org/wiki/Natuurbeschermingsorganisatie

http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/nuclear/safety/accidents/Fukushima-nuclear-disaster/