‘Dus het was een hoax?’ Amerikaanse journalist geschokt door echte corona cijfers Californië

Posted on

In de VS heeft de lockdown een ware economische slachting aangericht: in 5 weken tijd kwamen er maar liefst 22 miljoen werklozen bij. Daarmee is een crisis uitgebroken die de Grote Depressie van de jaren ’30 verre kan gaan overtreffen. Wat zullen deze cijfers voor gevolgen hebben voor ons land?

————————————————————————————————————

Nederland nog minimaal 4 weken grotendeels op slot, scholen vanaf 11 mei (basis) en 2 juni (voortgezet) weer voorzichtig open

————————————————————————————————————

Uit een nieuw onderzoek van de gezondheidsautoriteiten in Los Angeles blijkt dat tussen de 221.000 en 442.000 mensen in Californië het coronavirus al hebben gehad. Met 1072 (veronderstelde) coronadoden komt het sterftepercentage uit op slechts 0,24% tot 0,48%, waarmee Covid-19 niet dodelijker is dan een gemiddelde griep. In een ‘hot mic’ gesprek (een microfoon die tijdens een persconferentie per ongeluk (?) nog aanstaat) met Fox News journalist John Roberts reageerde een van zijn collega’s verbijsterd: ‘Dus het was een hoax?!’

Het opgenomen gesprek is duidelijk hoorbaar: ‘L.A. County Public Health kwam met een studie, en ontdekte 7000 gevallen in Californië?’, vroeg Roberts.

Een andere journalist reageert: ‘Ze geloven echt dat het er in feite ergens tussen de 221.000 en 442.000 waren…’ (Dit is 28 tot 55 keer hoger dan de geschatte 7994 in het begin van april.)

‘Echt??’

‘Ja.’

‘Dus dan is het (sterftepercentage) 0,1% tot 0,3?’

‘Is dat een onderzoek waar ze mee naar buiten zijn gekomen, of…’

‘Ja, kijk maar wat de…’

‘President Trump zal dit wel begrijpen.’

‘Dus het wijst erop dat het sterftepercentage naar…’ (onverstaanbaar)

‘Nee zeg!’

‘Dat lijkt totaal anders te zijn.’

‘Komt precies overeen met de griep.’

‘Ja, precies. Dat is wat het is.’

‘Dus het was een hoax?!’

‘Ik ben het er niet mee eens dat het een hoax was…’ (gelach)

(De in het filmpje genoemde percentages kloppen niet, en zijn in dit artikel gecorrigeerd.)

Nederland nog minstens 4 weken grotendeels op slot

Premier Rutte kondigde vanavond aan dat de lockdown van ons land nog minimaal 4 weken (tot 20 mei) gehandhaafd blijft. Wel gaan de basisscholen vanaf 11 mei weer voorzichtig open met ‘halve’ lesuren. Het voorgezet onderwijs moet zeker nog tot 2 juni wachten. De voetbalcompetitie wordt nu definitief niet afgemaakt, omdat evenementen tot 1 september verboden blijven.

In de week voor 20 mei wordt bekeken of cafés en restaurant weer (gedeeltelijk) open kunnen gaan. Naar de kapper en schoonheidsspecialist blijft verboden, maar naar de tandarts en mondhygiënist mag nog steeds wel.

Met 3916 aan corona overleden Nederlanders verloopt de epidemie tot nu toe inderdaad als een griep, al is het aantal griepdoden van circa 2 jaar geleden (9500+) gelukkig nog lang niet in zicht. Steeds meer Nederlanders vragen zich daarom af wat de zin –of de achterliggende doelstelling- van deze lockdown is, die nu al tot een golf ontslagen heeft geleid, en een schatting dat minimaal 70.000 bedrijven failliet zullen gaan.

Misschien volgt onze regering wel het voorgeschreven script van Bill Gates en zijn internationale klimaat- en vaccinsekte?