Dit kan niet en mag niet.

Hallo Mensen.

Dit is naar ons toe gestuurd, anoniem.

De persoon in kwestie voelt zich er vreselijk onder dat het gebeurt en door dit te melden op deze manier om er aandacht aan te geven een stuk gemakkelijker maakt om het los te laten en niet op de schouders of op te zadelen. Wij weten dat dit vaak gebeurd als mensen er getuigen van zijn als dit gebeurt en rond lopen van hoe om te gaan met…..

Helaas weten wij allen dat het gebeurt en iedere dag meerdere malen, dat dieren het huis uit gezet worden op wat voor manier dan ook.

www.dier.nu  is de foto van .

header_fotos

Ingezonden artikel :: ** Er worden veel huisdieren vrijgelaten in de natuur zoals konijnen, knaagdieren, reptielen en vogelsoorten. Veel mensen denken waarschijnlijk dat zij daar overleven. Maar huisdieren zijn geen wilde dieren!

Die overleven bijna niet in het wild! Bijvoorbeeld een tam konijntje is voor een roofvogel een makkelijke vangst..Ook worden er vaker bij de Heldense Bossen dieren over de poort gegooid in de hoop dat ze daar opgevangen kunnen worden. Daar zijn ze niet zo blij mee. Vaak zijn dit kippen of hanen. Ze hebben daar zelf al een haan en meerdere hanen gaat dikwijls niet goed! Maar het mag daar altijd gevraagd worden of ze de dieren willen, hennen zullen ze misschien wel aannemen.Maar kleine dieren zoals konijnen en knaagdieren kunnen altijd wel terecht bij een kinderboerderij.

Neem dan contact op met een kinderboerderij in de buurt. Dan weet je zeker dat de dieren goed terecht komen.

En voor katten is Stichting Katimo een goed adres.Ik hoop hiermee veel mensen te bereiken. Het mag ook verder verspreid worden. **

Met dank aan de persoon die ons in vertrouwen heeft genomen we zullen het ook op het forum plaatsen zodat er gereageerd kan worden.

Hier volgen een paar meldpunten (Mocht 144 om technische redenen niet bereikbaar zijn, bel dan het politienummer 0900-8844, of voor spoed 1-1-2.  kijk of er ook een bij jouw in de buurt is). Bellen kun je ze altijd en geven je graag antwoord op je vraag .

Meldpunt dieren mishandeling ;  dier.nudierenbescherming , wwar.nu 

http://www.dier.nu/

sddefault

 

Sorry voor het ongemak maar ik krijg het niet goed geplaatst . We werken eraan om het artikel goed weer te geven. We worden wel eens  geblokkeerd vandaar.

 

Warme Hart Groet