Big Pharma: Van cholesterolmythe naar ‘statine’-schade..

Het is werkelijk ongelooflijk hoe de wereld vanuit het medische perspectief wordt bekeken en gemanipuleerd. En wij? Kennelijk vinden we het allemaal best, want we luisteren naar de artsen, we luisteren naar de farmaceutische industrie. Want die hebben ‘ervoor doorgeleerd’ en ‘zullen het toch wel beter weten dan ik’… Maar júist door deze houding, gaat het misbruik van goed vertrouwen maar door. Door dit misbruik en onze houding van het uit handen geven van onze macht, gaat de kracht van onze macht nog verder teloor..

Neem nou cholesterol..
We plaatsten HIER op de site al in 2011 het artikel (2006) van Melchiot Meijer over de waanzin achter de cholesterol-bedreiging.. Het is een vreselijk uit zijn verband getrokken mythe, dat mensen sterven aan overmatig cholesterol.. Maar het is wel een mythe waar medicijnen voor zijn gemaakt. Weet je dat volgens de hartstichting al meer dan 1 miljoen Nederlanders medicijnen gebruiken tegen cholesterol.. En dat dat vooral statines zijn, omdat die ‘zo heel effectief helpen’…? Wist je overigens dat cholesterol een natuurlijk product is van het lichaam en er feitelijk zit om onze aderen soepel (buigen) en elastisch (rekken) te houden..? Kortom, er is wel wat aan de hand maar geen reden tot het zwaar overdrijven van de risico’s.. En toch is dát wat er op grote schaal is gebeurd.

En toch gaat het maar door.. De cholesterol-verlagende medicijnen zijn natuurlijk ook een ‘cash cow’ voor de farmaceutische industrie. Maar wellicht wordt het tijd dat het een ‘crash cow’ gaat worden, want de schade die vooral die statines aanrichten komen steeds verder boven water. Kijk naar onderstaande bevindingen en de TOEGEGEVEN schade die statines kunnen aanrichten als bijwerkingen.. Is het nu de bedoeling dat mensen door het nemen van statines, diabetes krijgen en dáár weer medicijnen voor gaan nemen..? Is dit niet de idiotie ten top..?

We zouden je willen aanraden het artikel uit 2011 HIER op de site te lezen en jezelf te informeren over het gebruik van cholesterol-verlagende medicijnen. Wij vragen ons af, waar een ‘bijwerking’ eindigt en de ‘hoofdwerking’ van een medicijn begint.. Snap je wat we bedoelen? Is een bijwerking alleen een bijwerking omdat ie zo wordt genoemd? Omdat ie op de achterkant van de bijsluiter staat..?

Ken je het verhaal van Viagra, dat feitelijk ontstaan is als bijwerking.. Er werd een haargroeimiddel getest en de mannen die in de testgroep zaten, dienden ook alle andere lichamelijke ervaringen op te schrijven die zij fysiek en mentaal hadden, tijdens het gebruik van het nieuwe ‘haargroeimiddel’..! Nou de rest is ‘history’… Van ‘bijwerking’ naar ‘hoofd’-werking..

* * *

Van cholesterolmythe naar schade door statines..!

2013 © WantToKnow.nl/.be

Hoewel het cholesterol-fabeltje eigenlijk al lang de wereld uit zou moeten zijn, blijven hele volksstammen nog steeds deze melkkoe van de farmaceutische industrie voeden, door de cholesterolverlagers te slikken die hun dokter hen voorschrijft. Wist jij dat cholesterol-verlagende medicijnen de meest voorgeschreven medicijnen in de wereld zijn..? Maar ze zouden weleens een belangrijke reden kunnen zijn voor verschillende ziekten, die verband houden met ouderdom. Was het afgelopen decennium al bekend geworden, dat deze middelen (statines) verantwoordelijk zijn voor een toename van dementiegevallen en de achteruitgang van intellectuele vermogens bij ouderen, nu blijkt daar ook nog eens suikerziekte (diabetes) aan te kunnen worden toegevoegd..!

Dr. George Mann: “De industrie had alle fisches ingezet op cholesterolverlaging door middel van medicijnen. Dit is een beschamend voorbeeld van te lang volgehouden ‘wishful science’. De vethysterie is de grootste miskleun in de geschiedenis van de medische wetenschap.”

Met name mensen die hoge doses cholesterol-verlagende middelen gebruiken, behoren tot de risicogroep, maar ook lage doses van deze middelen vormen wel degelijk een risico. Dit bleek al eerder uit onderzoek van de Universiteit van Glasgow, in een studie waarin maar liefst 32.752 mensen betrokken waren die deze middelen gebruikten. Hiervan ontwikkelde maar liefst 8,4%, 2,749 personen, diabetes..!

De Hartstichting geldt in Nederland als autoriteit van ‘ons hart’.. Is dat terecht..? We geven als Nederlanders veel geld aan dit ‘goede doel’, want hartziekten zijn een ernstige kwaal en je bent natuurlijk niet echt gezegend, wanneer ‘iets aan je hart’ zou krijgen.. Wanneer we echter kijken naar de ‘voorlichting’ die de Hartstichting geeft aan ons Nederlanders, inzake de behandeling van mensen met cholesterol, ‘gevaarlijk voor hart en bloedvaten’.., dan lezen wij wenkbrauw-fronzend, het volgende:

‘Artsen schrijven statines voor aan alle hart- en vaatpatiënten met vernauwingen in de slagaders en aan iedereen met  een hoog risico op hart- en vaatziekten. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met angina pectoris, met vernauwingen in de slagaders van de benen of hals, diabetes of mensen die een hartinfarct of beroerte hebben gehad. Ook mensen die een dotterbehandeling of bypassoperatie hebben gehad en/of een totaal cholesterolgehalte boven de 8 mmol/l hebben. En preventief voor mensen met meerdere risicofactoren voor hart- en vaatziekten.’

De Hartstichting beweert vervolgens keihard: 

‘Statines zijn veilig en effectief’..

Maar hoe bizar.. Lezen we gewoon wat erboven staat (we hebben het hier voor het gemak maar even omgedraaid..!), dan blijkt dat die statines, zoals ook uit de onderstaande onderzoeken, helemaal niet zo ‘veilig en effectief’.. Ze zijn gewoon regelrecht een bedreiging voor je gezondheid. Wetenschappelijk bewezen..! Hoe durf je als Hartstichting een dergelijke tekst in je voorlichting te zetten.. Is dit ‘Big Pharma’ ingefluisterd.. Wellicht door de Unilevers van deze wereld, die met hun cholesterolverlagende margarines miljoenen winst maken, op basis van ‘cholesterolangst zaaien’.. We weten het niet, maar vinden de teksten van de Hartstichting nauwelijks objectief te noemen..

Dit is wat je elders op deze pagina van de Hartstichting-website kunt lezen:

boek statin medicijnen

(Klik voor website met meer info over statines..) De auteurs raden lezers aan om het boek aan hun advocaat te geven, wanneer zij het gevoel hebben beschadigd te zijn door statines..

Er zijn verschillende soorten medicijnen om het cholesterol-gehalte in het bloed te verlagen. Statines hebben de meest krachtige werking en worden het meest voorgeschreven. Als statines niet voldoende werken of teveel bijwerkingen geven, krijgt u mogelijk andere cholesterolverlagende medicijnen.’

Wanneer je goed kunt lezen, zal het je opvallen, dat de volledige verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze ‘meest krachtige en meest voorgeschreven’ cholesterolverlagers bij huisartsen is komen te liggen.. En is dat nou niet werkelijk schandalig..? Hoe moet deze man of vrouw nou weten, aan de hand van opkomende klachten/verschijnselen, dat er sprake is van ‘bijwerkingen’ van cholesterolverlagers.. Ja natuurlijk is het het vak van een huisarts om rekening te houden met zoveel mogelijkheden als hij kan bedenken. Maar waar het om gaat, is dat de schade van de bijwerking van deze statines zódanig sluipend is, dat nooit preciés kan worden gedetermineerd óf de schade inderdaad van de cholesterolverlagers komt, of een andere oorzaak heeft.. Onderzoek, onderzoek en onderzoek dan maar weer.. Terwijl de patient vaak gewoon doorgaat met slikken van de cholesterolverlagers..

Het lijkt ook wel of alle wetenschappelijke waarschuwingen over statines in de wind geslagen worden. Het lijkt wel of huisartsen niet DURVEN twijfelen aan de statine-medicijnen.. Is het niet logisch als het middel zoveel ‘voordelen’ heeft die ‘krachtig’ zijn, dat er dan minstens, aan de andere kant van het spectrum een waarschuwing zou moeten zijn voor de ‘bijwerkingen’ van deze chemische verbindingen..? Kijk naar dit artikel dat begin dit jaar verscheen in de ‘Gazet van Antwerpen’.:

 

gva_cholesterol

Nieuw onderzoek bevestigd het gevaar van statines..

Hierboven haalden we het onderzoek aan van de Universiteit van Glasgow, inmiddels ligt er veel meer wetenschappelijk bewijs rondom de schade door statines.. Nieuw onderzoek toont zelfs aan dat statines meer kwaad doen dan goed..!

Cholesterol-verlagende statine-medicijnen zouden direct moeten worden afgeschaft als primaire therapie voor de preventie van hartziekten. Dat is wat feitelijk een nieuwe studie aantoont… In plaats daarvan zou de toepassing van het co-enzym ‘Q10′, een antioxidant, veel effectiever zijn en bijna geen, of helemaal geen ‘bijwerkingen’.. Dit blijkt uit onderzoek gedaan door wetenschappers aan het ‘University College Hospital’ in Galway.

Het blijkt dat statines een dramatische verhoging van het risico op diabetes veroorzaken bij jongere patienten. Maar ook een significante verhoging van zenuwafbrekende ziekten (Alzheimer bijv.) en de kans op typen kanker.. Vandaar hun terechte conclusie dat de ‘voordelen’ van het gebruik van statines, in de verste verten niet opwegen tegen deze risico’s.. Simpel toch. Maar kennelijk niet voor overheden en voor de medische wetenschap die medicijnen keurt en keurde.. Het blijkt dat zelfs voor patienten met gevorderde hartaandoeningen, slechts zorgen voor een levensverlenging van 9 maanden, op een gebruiksduur van statins van maar liefst 30 jaar.. En al die 30 jaar heb je het risico van de bijwerkingen dus voor de kiezen..

“Alle waarheid gaat door 3 fases: allereert wordt deze geridiculiseerd, vervolgens gewelddadig vervolgd, om daarna omarmd te worden als de vanzelfsprekende waarheid..”
~ Arthur Schopenhauer

En opnieuw blijkt dat bepaalde studies over de negatieve effecten van statines nooit zijn gepubliceerd.. In hun analyse van voorgaande studies, ontdekten de onderzoekers dit fenomeen, dat vaak voorkomt bij de controle van onderliggende studies op de effectiviteit van medicijnstudies. Studies die gedaan zijn om de goedkeuring binnen te slepen van overheden, om deze medicijnen op de markt te brengen.. Sommige van die onderzoeken zijn zelfs ‘alarmerend’ te noemen in hun uitkomsten, aldus de wetenschappers  van het genoemde universitair medisch centrum in Galway. Andere onderzoeken bleken de negatieve bijwerkingen te hebben verdoezeld.

Eén studie sprong er echter uit, volgens het onderzoek. Dat was het zogenaamde ‘Illuminate trial’..Hierbij werd een rapport in de lade geschoven, dat aantoonde dat het gebruik van statine-medicijnen verantwoordelijk kan zijn voor kanker en/of plotselinge hartstilstand.. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat dit onderzoek de grote pers haalt.. De markt van statines is maar liefst, wereldwijd gemeten, zo’n € 23 miljard ‘waard’ en nog steeds groeiende..

(Bron: Journal of Endocrine and Metabolic Diseases, 2013; 3: doi: 10.4236/ojemd.2013.33025).

* * *

Een andere expert en een uiterst indringend boek

Dr. Uffe Ravnskov, nierspecialist en biochemicus in het Zweedse Lund.

Dr. Uffe Ravnskov, nierspecialist en biochemicus in het Zweedse Lund.

Uffe Ravnskov werd in 1934 geboren in Denemarken. Hij studeerde in 1961 af aan de Universiteit van Kopenhagen als arts. Werkte daarna clinicus en onderzoeker in Zweden, waar hij zijn PhD behaalde aan de Universiteit van Lund.

Het boek van Ufe (klik voor lead naar uitgever)

Het onthullende boek van Ufe Ravnskov (klik voor lead naar uitgever)

Dr. Uffe Ravnskov vond het na vele jaren studie de hoogste tijd worden om de feiten en fabels over cholesterol naar buiten te brengen. Alleen al het feit dat miljoenen mensen ten onrechte cholesterolverlagers slikken, het nummer één medicijn in de wereld, moet doorbroken worden, vind hij. Dr. Uffe Ravnskov vond uit hoe onderzoeken worden verdraaid ten gunste van de farmaceutische industrie en dat burgers deze feiten NIET weten en dus niet aan hun gezondheid kúnnen denken, in plaats van de kas van ‘Big Pharma’ spekken.

Uffe Ravnskov was de man die feitelijk de bedenker van de cholesterol-mythe ontmaskerde.. Hij had een gesprek met Dr. Ancel Keys (zie bovenaan het artikel) en vertelt hierover: “Dr. Ancel Keys vertelde er niet bij dat hij zeven landen zorgvuldig had geselecteerd voor zijn onderzoek naar de invloed van vet op hart en bloedvaten”.

Ravnskov is auteur van het boek ‘De cholesterolmythe’ (zie hiernaast), een stevig onderbouwde en ontluisterende analyse van het wetenschappelijke dogma dat verzadigd vet en cholesterol hart- en vaatziekten veroorzaken. Deze theorie luidt als volgt: verzadigd vet verhoogt het cholesterol. Een verhoogd cholesterol is een risicofactor voor hart en vaatziekten. Verzadigd vet veroorzaakt dus hart- en vaatziekten.

Ravnskov kreeg voor zijn werk op dit gebied, het ontmaskeren van deze mythe, de prestigieuze Skrabanekprijs van Trinity College in Dublin. “Toen Ancel Keys zijn ingeving kreeg, waren er al 22 landen op precies dezelfde manier onderzocht. In 16 van de 22 landen vonden de onderzoekers geen of zelfs een sterk omgekeerd verband. De Zwitsers zagen hun alsmaar toenemende gebruik van dierlijk vet bijvoorbeeld gepaard gaan met een scherpe afname van het aantal hartinfarcten. Iets dergelijks zie je op het moment in de mediterrane landen en Japan.

Ondanks’ de fors toenemende rol van dierlijk vet in hun cuisine is het met de gezondheid van hun hart momenteel nòg beter gesteld dan veertig jaar geleden. Een opmerkelijke studie die afgelopen mei verscheen, suggereert dat verzadigd vet krachtige bescherming biedt tegen cardiovasculaire aandoeningen. Van Okinawa, de Japanse eilandengroep met het hoogste percentage 100-jarigen ter wereld, wordt vaak beweerd dat het een magere keuken heeft, maar kijk voor de grap eens in hun kookboeken. De mensen die nu kerngezond stokoud zijn, aten dagelijks varkensvlees en kookten met reuzel.

Afgaand op onderzoeksrapporten, lijken veel wetenschappelijk onderzoekers alleen maar besprekingen te hebben gelezen, geschreven door voorstanders van de cholesterol-hypothese. En het lezen van alleen rapporten van voorstanders, zorgt voor een onbetrouwbare ‘kijk-op-de-zaak’, dat weet iedereen. Ik geef veel voorbeelden van het foutief citeren van dergelijke besprekingen. Een van mijn bezwaren tegen de cholesterolhypothese is dat de voorstanders hun gegevens selecteren. Zij leunen op studies die hun idee ondersteunen, of ze zeggen, niet altijd naar waarheid, dat zij het ondersteunen en negeren vervolgens de andere studies.

Eén van de voorstanders beschuldigde me er eens van alleen te verwijzen naar de studies die de cholesterolhypothese niet ondersteunen en zodoende een vergelijkbare techniek te hanteren die de voorstanders gebruiken. Hij had gelijk…! Maar hij vergat alleen dat als een wetenschappelijke hypothese steekhoudend is, deze overeen moet stemmen met alle waarnemingen. Een wetenschappelijke hypothese kan niet geverifieerd worden door erover te stemmen. De voorstanders hebben de last op hun schouders de hypothese te bewijzen.

De tegenstander hoeft geen alternatief idee te presenteren; zijn taak is de zwakke punten van de hypothese te vinden. Als er ook maar één bewijs tegen is, één bewijs dat niet ontkend kan worden en dat op betrouwbare wetenschappelijke waarnemingen gebaseerd is, moet de hypothese verworpen worden. De cholesterolhypothese zit vol denkbeelden waarvan herhaaldelijk bewezen is dat ze fout zijn…!”

Dr. Ravnskov stelt vele ‘wist je dat-vragen’ die voor de consument angstvallig worden weggehouden door de industrie. Zoals:

  • Wist je dat je je geheugen kunt verliezen of agressief kunt worden, of zelfs suïcidaal, als je je cholesterol te veel verlaagt?
  • Wist je dat je, wanneer je tot het mannelijk geslacht behoort, impotent kunt worden wanneer je je cholesterol verlaagt?
  • Wist je dat door lage cholesterol het risico toeneemt dat je kanker krijgt?
  • Wist je dat oudere mensen met hoge cholesterol het langst leven?
  • Wist je dat veel van deze feiten al decennialang gepresenteerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar zelden door de voorstanders van de cholesterolhypothese aan het grote publiek verteld worden?
  • Wist je dat de cholesterolcampagne immense rijkdom creëert voor onderzoekers, artsen, medicijnfabrikanten en de voedingsindustrie?
  • Wist je dat je deze bijwerkingen kunt krijgen als je cholesterolverlagende medicijnen slikt: spierpijn, spierzwakte, koorts, misselijkheid, braken, buikpijn, verstopping, winderigheid, misselijkheid, zuurbranden, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slapeloosheid, een gevoel van zwakte, huiduitslag, jeuk, pijn op de borst, rugpijn, gewichtstoename, geheugenverlies, leverontsteking en tientallen andere aandoeningen?

Kijk tot slot naar deze uitzending van TROS-Radar, van 5 maart 2007, waarin dr. Uffe Ravnskov centraal stond in het bekend maken van de cholesterolmythe. TROS Radar heeft daarna nog verschillende keren aandacht aan dit verhaal besteed.

***

hartstichting veilig en effectief

Bron: WantToKnow