11-8-2013. Tipi dag.

Hallo Lieve trouwe vrienden en bezoekers,

Gister was een bijzondere dag net zoals iedere dag wel is ,maar NU/Toen was speciaal.

Waarom vraag je dan ,Nu wij hebben de Tipi mogen omarmen en mogen plaatsen bij/op de locatie van Take Care 4 .Waar we activiteiten organiseren en bijeenkomsten geven,workshops aanbieden en nog veel meer. Ik zal je mee nemen op avontuur ,een dag Reis maken we, Ga je mee ?

Gister was de pelikaan aangekomen dat kunnen we allemaal lezen en zien de quote die erbij staat,deze quote heeft wel betrekking op het verloop van de gehele dag zullen eens kijken wat er ook weer stond.kleine-pelikaan-pink-backed-pelican-09

Fris de nieuwe dag in is effectief, en is heel nobel  sta je daar wel eens bij stil,!! Fruitig : heb je vitamines genomen,zodat je de energie van die nieuwe dag volop benutten kan en mag? Plooi en gestreken : nieuw in de dag zonder oordeel,veroordeel,eigenbelang  en VERWACHTING. Het NU is in ieder moment zonder gedachten en zien wat naar je toe komt en komen mag. Zo ontvouwd de nieuwe dag zich aan je in ieder moment van geen tijd ,tijdloze dag ,die iedere keer weer opnieuw voor je staat.

Dus met de Kracht van de Pelikaan die voor deze kracht staat: Her/Vernieuwing en Hebzuchtloos.

Je weet dat de Pelikaan een huidzak heeft in zijn onder-snavel,daar vangt hij vissen mee. En niet wat veel mensen denken om te bewaren, NEE, een beeld van zelfopoffering hebben ze ,namelijk dat ze hun borst open prikken om hun jongen te voeden zodoende in de religie ook bekent staan met Jezus de zelfopoffering. 

En geen concurrentie aan te gaan met hun buren voor nestplaats, maar net ruimte scheppend zijn voor elkaar

Daar kunnen we nog wat van leren of niet soms ??!! Dit laat zien dat er geen HEBZUCHT is onderling, Samen ,Veerkrachtig leven naast elkaar ieder voor zich en toch samen ? JA dat is nog eens een uitdaging hé lief mensen kind.Daardoor overleef je de levensbeproevingen die ieder van ons heeft en heel zeker kent. Water staat voor emoties dat weten we Nu ,en dat ze moeilijk opstijgen dat kunnen we nakijken op internet, dat geeft ook weer dat de zwaartekracht ons neerdrukt en aan de grond houd maar ons toch opnieuw laat zien dat het ons bevrijden kan, want uiteindelijk kunnen ze toch vliegen??!!!!

Dus wat “verteer jij niet”, Heb je iets waar je geen gebruik van maakt ?, of misschien probeer je iets op te slaan wat geheel niet van toepassing is in dit moment?!

Mooi dat we dit bijzonder bezoek mogen ontvangen voor die speciale dag dat de TIPI komt.( maar de quote heel toepasselijk)

Zo de dag verliep met de Heling Drum, Ramratel, Kikkerblokje, Djembé, Sánto Paulohout, Witte Salie, Vlierbloesem, Smalle weegbree,  Ik zelf en moeder nog ophalend naar het verblijf van en de locatie waar het plaats ging vinden.

Ze waren mooi op tijd een 3 tal Vader Leo Moeder Agnes en zoon ….. de koffie was uitgeprutteld en de kruidenthee was klaar voor gedronken te worden. Uit Twente kwam deze mooie lieve familie, dus ze hadden al een ritje achter de boeg en was een heerlijk koffie met stukje vlaai als welkom. Het weer was geweldig, de zon scheen dat beloofde ons een droge periode tijdens het opzetten. Zo we gingen uitladen, had een nieuwe uitdaging hij was de fotograaf voor vandaag en straks als Vuur-jong-meester dus hij popelde van vreugde-energie.( en zeg zelf als je de foto’s bekijkt dat hij nog nooit een camera vast heeft  gehad is niet te zien).

Met veel uitleg in Liefde gehuld en de wijsheid van mij zelf wil ik graag de TIPI kracht geven met jullie delen;

TIPI:is een vrouwelijke energie,

Tipi = een thuis, geborgenheid, het geeft geboorte, warmte en verbondenheid is vertrouwd. Je verplaats het maar blijft hetzelfde in materiaal alleen de energie is anders omdat de plaats anders is,daardoor is het flexibel ondanks de verandering. Vroeger werden ze van huiden gemaakt maar nu van een prachtig linnenachtige stof dat tegen elke weesomstandigheid kan. Je betreed het ook met eerbied en respect. Door de kracht van het Vuur-element dat aanwezig is maar het Lucht -element je werkt met de openingen voor de luchtkoker, maar ook de deur die voor ieder open is alleen als de stok op een speciaal manier staat wat betekend geen toegang NU. Door dat je Respect ervoor hebt is het een mooi gegeven dat je later terug komt zonder oordeel of veroordeel of wat dan ook voor een bedenksel wat er in het hoofd af speelt. Het Aarde -element is onder je aanwezig dus je bent goed geaard en maakt zo met alle 4 de element verbinding.

Wij als Take Care 4  maken en mogen gebruik van haar maken in de vorm van ceremonies  (Drumcirkel, Aardeceremonie, Vuurceremonie enz), verschillende aangeboden workshops voor kinderen – volwassen ook hoor hihi die willen net zo graag. Healingen mogen er plaats gaan vinden indien dat van toepassing is tijdens een begeleiding die we geven aan de cliënt. We zullen haar vaak bij onze werkzaam heden betrekken.

Als je de foto’s ziet is het een hele bezigheid om haar opgezet te krijgen Haar geraamte dient goed en evenwichtig te staan zodat ze stevig staat, het hout dat ervoor word gebruikt is is een flexibel hout dat beresterk is een Amerikaanse Denen soort. een Den is een Heilige Boom /levensboom . De berekening is eenvoudig maar toch afgestemd op elkaar. En zo is meteen de vuur plaats ook bepaalt, de Deur opening staat in de richting van de Zon opkomst en wat het gevoel zegt en dat was Noord-Oost iets meer naar het Oosten toe. Het doek van fijn materiaal dat met het weer getij mee kleurt is soepel, stevig en vast, de deuropening is groot genoeg, en de ruimte binnen ook, heerlijk voelde het aan tijdens het opzetten. De foto;s geven het geheel weer van de gebeurtenis.

Er kwam nog een Reiger dicht over vliegen, Duiven, Zwaluwen, Vlinders, Bijeen, Hommels en andere kevertjes die op bezoek kwamen het dierenrijk was goed vertegenwoordigt hahaha. Toen ze was opgezet hebben de Jongens  verse takjes afgeknipt en bladeren, Lavendel, Brandnetel en Kattenkruid verzamelt voor de rook die we maken om de cyling van de binnenkant optimaal te verkrijgen. Wat 2 keer dient gebeuren omdat het een nieuwe Tipi is en voor de duurzaamheid van de tent/huid. zodat ze optimaal bescherming bieden kan.

Zo de rust was weder gekeerd en de inwijdings Ceremonie kon plaats vinden. met aansturing van mij kon zijn Jong-meesterschap weer in gebruik nemen en het Vuur beheersen tijdens de Ceremonie die ik mocht geven. ik had de mensen uit genodigd voor een instrument te nemen en mee te spelen tijdens de ceremonie. Er was de avond van te voren al iets heel bijzonders gebeurt namelijk; de kristal was geplaatst en stond al in het midden van de TIPI, de symbolen werden op het doek gebrand, voor straks de Vuur workshop met HSP kinderen die veel zien, maar niet mogen zien, omdat kracht bij te zetten en ze zo te ondersteunen in hun zijn zoals ze zijn. Wat een eer dat dat al gebeuren mocht daarom stond de TIPI ook zo op haar plaats. Met de 4 hoofd Clans die aanwezig waren, en de Universele Broederschap was het een feestelijke happy-ning. De energie was van hoog Niveau dat was duidelijk te voelen en de Healing drum zong uit volle borst. Het Vuur zwiepte op tijdens het Drum moment, en de benoeming van de Hoofdclans. We hebben het met elkaar gedeeld de gevoelens en wat ieder ervaren had, toen was het tijd om haar te gaan Roken ,dus ieder de Tipi uit met moeite/tegenzin is beter, dat zag ik aan de gezichten, maar wat gedaan dient te worden heeft voorrang. Dus hij en ik zorgde voor de Rook, en het heeft gerookt dat zeg ik je, hahahahahaha.

We hebben de avond afgesloten met vlaai, thee, water en koffie

De terug Reis was een mooie afsluiting het was donker door de bewolking en hij en ik zagen zilvermeeuwen in de lucht vliegen vandaar danken zij hun naam het waren net zilverpapiertjes in de lucht ze vlogen met groepjes ,een groet van opa Jan voor hem  dat was nog een kado voor hem .

Wij hopen jullie eens te mogen begroeten lieve bezoekers ,Thanks dat je de tijd genomen hebt voor de foto’s te bekijken en het avontuur te lezen.

Wij groeten je met een Harte groet

SONY DSC