10 Spiritually Transmitted Diseases

Hallo Bezoekers van onze site,

Ik kwam dit artikel tegen en wil dit graag met jullie delen.

 

2013-10-16 12

 

Het is een jungle die er zijn, en het is niet minder waar over het geestelijke leven dan enig ander aspect van het leven. Hebben we echt denken dat alleen maar omdat iemand is mediteren voor vijf jaar, of het doen van 10 jaar van yoga, dat ze minder neurotisch dan de volgende persoon zal zijn? In het beste geval zullen ze misschien een beetje meer bewust van te zijn. Een beetje.

Het is om deze reden dat ik bracht de laatste 15 jaar van mijn leven het onderzoeken en schrijven van boeken op het cultiveren onderscheiding op het spirituele pad in de zanderige gebieden – macht, seks, verlichting, goeroes, schandalen, psychologie, neurose – evenals als ernstig, maar gewoon in de war en onbewuste, drijfveren op het pad. Mijn partner (auteur en docent Marc Gafni) en ik zijn het ontwikkelen van een nieuwe reeks van boeken, cursussen en praktijken om verdere verduidelijking om deze problemen te brengen.

Enkele jaren geleden bracht ik een zomer wonen en werken in Zuid-Afrika. Bij mijn aankomst werd ik meteen geconfronteerd met de viscerale realiteit dat ik in het land met het hoogste aantal moorden in de wereld, waar verkrachting was het gebruikelijk en meer dan de helft van de bevolking hiv-positief was – mannen en vrouwen, homo’s en hetero’s gelijk .

Zoals ik ben gekomen om honderden spirituele leraren en duizenden spirituele beoefenaars door mijn werk en reizen weet, heb ik getroffen door de manier waarop onze spirituele opvattingen, perspectieven en ervaringen worden zo ook “besmet” door “conceptuele verontreinigingen” – bestaande uit een verwarde en onvolwassen relatie tot complexe spirituele principes kan lijken als onzichtbaar en verraderlijk als een seksueel overdraagbare aandoening.

De volgende 10 indelingen zijn niet bedoeld definitief te zijn, maar worden aangeboden als een instrument voor bewustwording van enkele van de meest voorkomende geestelijk overdraagbare aandoeningen.

1 Fast-Food Spiritualiteit:. Meng spiritualiteit met een cultuur die snelheid, multitasking en instant bevrediging viert en het resultaat is waarschijnlijk fast-food spiritualiteit. Fast-food spiritualiteit is een product van de gewone en begrijpelijke fantasie die verlichting van het lijden van onze menselijke conditie snel en makkelijk kan zijn. Een ding is echter duidelijk: spirituele transformatie kan niet worden gehouden in een snelle oplossing.

2 Faux Spiritualiteit:. Faux spiritualiteit is de neiging om te praten, kleden en gedragen als we denken aan een spiritueel persoon zou doen. Het is een soort van imitatie spiritualiteit die spirituele realisatie nabootst op de manier die luipaard-huid stof imiteert de echte huid van een luipaard.

. 3 Confused Motivaties: Hoewel onze wens om te groeien is echt en zuiver, het vaak wordt gemengd met mindere motivaties, waaronder de wens om bemind te worden, het verlangen om te horen, de noodzaak om onze interne leegte te vullen, de overtuiging dat het spirituele pad zal verwijderen ons lijden en spirituele ambitie, de wens speciaal te zijn, beter te zijn dan zijn, om “de een.”

4 Identificatie met spirituele ervaringen:. Bij deze ziekte, het ego identificeert met onze spirituele ervaring en neemt het als zijn eigen, en beginnen we te geloven dat we belichamen inzichten die zijn ontstaan ​​binnen ons op bepaalde tijden. In de meeste gevallen is het niet blijven duren, hoewel het de neiging te verduren voor langere tijd in hen die geloven zelf verlicht te zijn en / of die functioneren als spirituele leraren.

De Spiritualized Ego 5:. Deze ziekte treedt op wanneer de structuur van de ego-persoonlijkheid raakt diep verankerd met spirituele concepten en ideeën. Het resultaat is een ego-structuur die ‘bullet-proof. “ Wanneer het ego wordt vergeestelijkt, we zijn onkwetsbaar te helpen, nieuwe input, of constructieve feedback. We worden ondoordringbare mens en onvolgroeid in onze geestelijke groei, alles in de naam van de spiritualiteit.

6 massaproductie van spirituele leraren:. Er zijn een aantal van de huidige trendy spirituele tradities die mensen die geloven zich op een niveau van spirituele verlichting of meesterschap produceren, dat is ver boven hun werkelijke niveau. Deze ziekte functioneert als een spirituele transportband: zet op deze gloed, krijgen dat inzicht, en – bam! – Je bent verlicht en klaar om anderen op dezelfde manier te verlichten. Het probleem is niet dat zulke docenten instrueren, maar dat zij zich vertegenwoordigen als spiritueel meesterschap hebben bereikt.

. 7 Spirituele Pride: Geestelijke trots ontstaat wanneer de beoefenaar, door jaren van moeizame inspanning, daadwerkelijk bereikt een bepaald niveau van wijsheid en gebruikt die verwezenlijking te rechtvaardigen af te sluiten om meer ervaring. Een gevoel van “geestelijke superioriteit” is een ander symptoom van deze geestelijk overdraagbare aandoening. Het manifesteert zich als een subtiele gevoel dat “ik ben beter, wijzer en boven anderen, want ik ben spiritueel.”

8 Groep Mind:. Ook beschreven als groepsdenken, cultische mentaliteit of ashram ziekte, groepsgeest is een verraderlijke virus dat veel elementen van de traditionele co-afhankelijkheid bevat. Een spirituele groep maakt subtiele en onbewuste afspraken over de juiste manieren om na te denken, praten, kleding, en handelen. Individuen en groepen die besmet zijn met “groepsgeest” verwerpen individuen, houdingen en omstandigheden die niet voldoen aan de vaak ongeschreven regels van de groep.

9 The Chosen People-Complex:. Het uitverkoren volk complex is niet beperkt tot de Joden. Het is het geloof dat “Onze groep is meer spiritueel ontwikkelde, krachtige, verlicht en, simpel gezegd, beter dan enige andere groep.” Er is een belangrijk onderscheid tussen de erkenning dat men het juiste pad, leraar of gemeenschap heeft gevonden voor zichzelf, en na te hebben vastgesteld The One.

10 The Deadly Virus:. “Ik ben aangekomen”: Deze ziekte is zo krachtig dat het de capaciteit terminal en dodelijk voor onze spirituele evolutie te zijn. Dit is het geloof dat “Ik ben aangekomen” aan het uiteindelijke doel van het spirituele pad. Onze geestelijke vooruitgang eindigt op het punt waar dit geloof wordt gekristalliseerd in onze psyche, voor het moment beginnen we te geloven dat we het einde van het pad hebben bereikt, verdere groei ophoudt.

“De essentie van liefde is perceptie,” volgens de leer van Marc Gafni, “Daarom is de essentie van de zelfliefde is zelfperceptie U kunt alleen verliefd worden op iemand die je duidelijk kunt zien -.. Inclusief uzelf Liefhebben is om te hebben ogen om te zien. Het is pas als je jezelf ziet duidelijk dat je kunt beginnen om jezelf te houden. “

Het is in de geest van Marc’s leer dat ik denk dat een belangrijk onderdeel van het leren onderscheiding op het spirituele pad is het ontdekken van de doordringende ziekten van ego en zelfbedrog die in ieder van ons. Dat is wanneer we een gevoel voor humor en de steun van echte spirituele vrienden nodig. Kunnen als we obstakels voor spirituele groei, er zijn momenten waarop het is makkelijk te vallen in een gevoel van wanhoop en zelf-achteruitgang en ons vertrouwen op de weg te verliezen. We moeten het geloof, om echt een verschil te maken in deze wereld te houden in onszelf en in anderen,.

Bron info ; huffingtonpost

Fijne avond Take Care 4.