Weten mensen nog wel wat ze DOEN ??!!

Hallo Lieve mensen en bezoekers,

Ja , ik vraag weten mensen /  kinderen nog wel wat ze doen ?

Weet jij het ? weet dat Pesten *****  Respectloos = ,en dat je die ver kunt zoeken . Zowel bij kinderen als bij volwassen.
Het staat ook met VERANTWOORDINGSGEVOEL in verbinding en dat s ook weg , ja ver weg in ieder geval.

Weet dat de pest een ziekte is ,  dat in de tijd van 1347 / 1351 de ZWARTE DOOD  werd genoemd ??!!

De pest komt in vier types voor: de builenpest, longpest, pestsepsis en pestis minor. Tijdens pandemieën kunnen alle vormen naast elkaar voorkomen, maar de meest voorkomende vorm is de builenpest. Uit een onbehandelde builenpest kan een pestsepsis ontstaan. De toxische afbraakproducten van de dode bacteriën zorgen voor een bloedvergiftiging en dit kan tot longpest leiden.

( Wat nu tot pest gedrag leidt ) 

Ik zou daar niet mee geassoneerd worden,maar goed hun wel denk ik dan die  het uitvoeren en provoceren ( Opzettelijk iets doen of zeggen, omdat je een reactie wilt uitlokken. Feitelijk is het ook niets meer of minder, maar het krijgt gevoelsmatig wel een zwaardere lading mee. Alsof provoceren kan een vorm van misleiding zijn. Het gegeven dat provoceren mogelijk zal leiden tot een uitspraak of handeling die de persoon in kwestie eigenlijk niet had willen doen . Waarbij dit veelal gekoppeld wordt aan iets in de negatieve sfeer, maar kan ook in de positieve zin toegepast worden ) Of te wel Stoer doenerij.

Vroeger had je dit gedrag ook hoor alleen niet in zo extreme maten als tegenwoordig dat zelfs tot ZELFMOORD leidt ( hoe triest en ver weg is de mensheid gedreven )

Citeer uit een artikel vandaag uit de ; Mirror door ; Natalie Evans

Een 11-jarige jongen probeerde zichzelf te doden nadat hij werd gepest op school omdat ze fan van My Little Pony.

Michael Morones werd gevonden opknoping in zijn slaapkamer vorige maand.

De schooljongen, uit Raleigh, North Carolina, vecht voor het leven in het ziekenhuis na het lijden van ernstige hersenbeschadiging.

Michael’s ouders zeggen dat hij meedogenloos gepest over zijn liefde voor de tekenfilm My Little Pony.

De jongere, die lijdt aan ADHD, voelde zich verbonden met het karakter Pinkie Pie, een hyper prikkelbaar pony, zijn familie gezegd.

Stiefvader Shannon Suttle zei: “Michael was boos omdat de kinderen waren hem roepen homo voor smaak tv-show een meisjesschool.

“Zijn moeder en ik vertelde hem dat het niet uitmaakte wat andere mensen denken. Het doet alleen wat hij denkt.”

Sprekend tot Chicago Nu, de heer Suttle zei: “Hij zei tegen ons dat de andere kinderen hem vertelden dat hij homo naar liefdevolle Pinkie Pie was en ze probeerden om hem te laten schamen voor homo voelen.

“We hebben gezegd dat we niet schelen of hij homo of hetero was, hij was onze zoon en we zouden hem houden.”

Op donderdag 23 januari, Michael weer thuis van school en probeerde zijn eigen leven te nemen.

Hij werd met spoed naar WakeMed ziekenhuis in Raleigh, maar zijn hersenen was al geen zuurstof.

Zijn familie houden een wake aan zijn bed als artsen beoordelen de schade aan zijn hersenen, het hart en de longen.

Hij was te wijten aan een tracheotomie ondergaan op dinsdag.

Mama Tiffany Morones-Suttle zei: “We zullen niet weten maand hoeveel gaat genezen.

“Het kan nog jaren duren voordat we weten wat potentieel voor genezing hij heeft.”

Ongelooflijk, Michael’s ouders weigeren om vermeende pestkoppen van hun zoon de schuld, in plaats daarvan richten op de waarden My Little Pony is bedoeld om kinderen te leren.

Tiffany vertelde ABC News: “Ik heb gehoord dat veel mensen zeggen dat je nodig hebt om te gaan na pestkoppen en hen verantwoordelijk stellen.

“Maar weet je, ik denk niet dat dat is wat Mike zou willen. Ik zou liever leren mensen hoe ze rechts dan draai je om dan te straffen, want straffen werkt niet altijd.

Moedig en heel Bewust wat de ouders zeggen neem dat in je op , want doordat kinderen zulk gedrag vertonen schuilt vaak achter dat masker wat ze dragen een heel ander gezicht en dat is ook zo bij volwassenen.

Je hebt verschillende rangorde in een Pest gedrag bijv ;

Slachtoffer ;  iemand die verlegen ,bang, onzeker, stil / druk ,een persoon die opvalt of eruit springt in de groep. Dat kan ook een chronische ziekte zijn  , ze deinzen daar tegenwoordig echt niet meer van terug.

Klager ; De klager is die continu van het negatieve uit gaat . Vaak is het verkrijgen van aandacht het belangrijkste waar het om gaat.

Doemdenker ; De benadeelde heeft een negatieve zweem om zich hangen en hij of zij staat altijd in de verkeerde rij bij de supermarkt, vindt nooit een plaatsje voor de auto, staat altijd in de file en vindt nooit een leuke aanbieding. Het zit hem of haar vooral niet mee… min of meer de doemdenker.

Laf opstelling : Deze  ziet wat het probleem is, maar handelt niet.Vindt iedere keer weer een reden om niet te hoeven of kunnen handelen. Goede praters die meesters zijn in het bedenken van redenen waarom zij vooral geen actie kunnen nemen.

Het gaat vaak over de VERANTWOORDELIJKHEID , EN ALS DIE VAN KINDS AF AAN NIET IN DE OPVOEDING AANWEZIG IS KRIJG JE DIT SOORT RARE SITUATIES.

Als ik met de kids erover praat dan komen de verhalen en door het SEE  YOU 2 project krijgen ze een andere kijk en voelen ze ook wat het echt doet met je . Ze hebben de GEVOELSSENSOR UIT STAAN  en weet je waarom  !!??

NEE , nu dan worden ze niet gekwetst ooooooo jaaaaa, ook in de privé sfeer lieve mensen zeker en vast . Het gedrag Pesten verbergt veel meer den menig mens denkt ook de leerkrachten,ouders , en wie nog meer. Het is een verberg truck. Maar ja daar is wel wat aan te doen je verantwoording nemen van het al wat jij creëert en uitdraagt of bijdraagt . En dat is en kan confronteren zijn,  ja zeker de hypo…..

 

 

Anders kijk de film SPIJT maar eens. en doe geen ver van mijn bed show ; het stomste is om jezelf voor de gek te houden , je gaat er je hele leven onder gebukt en het kan jouw ook gebeuren.

Dus de ouders van Michael weten dat maar al te goed.Weet het verschil tussen pesten en plagen.

Ik wens ze dan ook veel sterkte liefde en kracht toe ,om het te verwerken wat hun is aan gedaan, en dat ze een voorbeeld moge zijn voor vele en de ogen open maken bij vele.

Ja hier word je stil van, weet dat niemand maar dan ook niemand kan jouw in een hok zetten ,laat dat niet toe. Doe niet mee aan haantjes gedrag het zegt meer over jezelf dan wat dan ook, maar ook de ouders/ familie plaag en pest je kind niet het GEBEURT meer dan je denkt dat is geen normaal groeps- gedrag hoor. en niemand kan zeggen wat jij moet doen dat kan alleen jij. Dus……. Denk na wat je doet en neem je verantwoording over jezelf en wat je uitdraagt. Begin ermee dan volgt de rest van zelf.

 

 

Een fijne avond toegewenst .

Warme Hart Groet

Bron en leer meer hier ;

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/michael-morones-schoolboy-attempts-suicide-3110305#.UvETzfl5PX4

https://www.takecare4.eu/pesten-respectloos/