Rechercheur ontmaskert omvangrijk pedonetwerk binnen de overheid. Dit gebeurt er enkele dagen later met hem

Rechercheur ontmaskert omvangrijk pedonetwerk binnen de overheid. Dit gebeurt er enkele dagen later met hem

in Buitenland 25 augustus 2018 12:00 24 Reacties 14,396 Bekeken

Een gepensioneerde rechercheur heeft een onthullend boek geschreven over een omvangrijk pedonetwerk bestaande uit hooggeplaatste overheidsfunctionarissen. Hij werd afgelopen week dood gevonden.

Volgens de familie van de man wordt zijn dood ten onrechte beschouwd als zelfmoord en zaten er mensen achter hem aan omdat hij op het punt stond meer pedofielen binnen overheidskringen te ontmaskeren.

Mark Minnie, auteur van het controversiële boek ‘The Lost Boys of Bird Island’, deed gedurende zijn carrière een aantal schokkende ontdekkingen.

Tweede boek

Minnie en zijn goede vriend Chris Steyn, oud-agent en onderzoeksjournalist, ontmaskerden hooggeplaatste politici en zakenlieden die kinderen meenamen naar Bird Island, voor de kust van Zuid-Afrika, om ze te misbruiken en mogelijk zelfs te vermoorden.

Het boek gaat specifiek over de tijd van de apartheid in Zuid-Afrika. Volgens de auteurs waren onder meer defensieminister Magnus Malan en minister van Milieu John Wiley bij het pedonetwerk betrokken.

Vlak voor zijn dood verklaarde Minnie dat hij was benaderd door mensen die nog meer belastend bewijs zouden hebben. Dat wilde hij bewaren voor een tweede boek.

Dood gevonden

Hij stierf voordat hij het kon publiceren.

Het eerste boek kwam uit op 5 augustus en negen dagen later werd Minnie dood gevonden. Volgens de politie heeft hij zelfmoord gepleegd, maar zijn familie gelooft daar niets van.

In gevaar

Tersia Dodo, één van de familieleden, zei tegen journalisten dat Minnie enkele dagen voor zijn dood had gezegd dat hij vreesde voor zijn leven. “Hij zei steeds dat zijn leven in gevaar was,” zei ze tegen staatsomroep SABC.

Dodo zei dat Minnie in de gaten werd gehouden omdat hij informatie had die nog meer mensen zou ontmaskeren.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[The Free Thought Project]