PRINSJESDAG, IDIOTENDAG VOOR ONDERDANEN VAN ORANJE

PRINSJESDAG, IDIOTENDAG VOOR ONDERDANEN VAN ORANJE

3 september 2019 2 Door Indignatie redactie

Dinsdag over twee weken 17 september is het weer zover: dan vieren we met zijn allen, of we dat leuk vinden of niet, het traditionele “prinsjesdag”. Met zijn allen zwaaien naar een liegende koning, frauderende koningin, en prinsjes met een waarde van 2000.000 per jaar van uw belasting centen.

In de hoofdrollen een Houten Klaas en een Latino Paspop in een koetsje van goud met aan de kant, achter de dranghekken en een cordon lijfwachten (de Jantjes in ’t gelid) ouden van dagen die amechtig  en in volkomen trance met overslaande stem gillen:

“Ja! Daar is ie – en Oh!… Hij kijkt naar mij! Ah, nu is mijn leven echt compleet en kan ik rustig dit aardse paradijs verlaten. Oranje bovuh!!”

En meer van die prozaïsche zwemelarij ter ere van de eigentijdse uitvoering van Billie en Bessie Turf der Lage Landen.

En daarmee hebben we dan ook meteen het hoogtepunt van deze dag afdoende beschreven. Wees er maar trots op, onderdanen.

Want verder is het van geen enkel belang en ben ik alleen maar benieuwd naar de kosten van deze jaarlijks terugkerende overbodige flauwekul.

Wat mij betreft mag  het woord “prinsjes” worden vervangen door “idioten”.

We zijn als natie nu wel lang genoeg misbruikt door een bloedzuigerskliek met dáftig Duitsch accènt.Let op: we zetten niet aan tot geweld, daar zijn we mordicus tegen. Maar in het utopische geval dat we met gelijke munt zouden mogen betalen……

burgers

Wie de euvele moed heeft om te inventariseren waarom “oranje” en Nederland helemaal niet “één” zijn, heeft aan een vuistdik boekwerk in het kleinste lettertype bij lange na niet genoeg. De Oranjes van voor 1702 en de “oranjes” van na die datum verdienen een plaats in de eregalerij van hoogverraders en na gebruik het fel oranje gekleurde vagevuur. Vagevuur is een mooi middeleeuws woord wat uitstekend past bij het feodale instituut “parlementaire democratie”. Iedere troonswisseling is het toppunt van antidemocratische handelingen en feitelijk een verkapte staatsgreep. Regenten en parlementariërs zijn daaraan volledig medeplichtig.

Het miljoenenleger van ambtenaren heeft er alle belang bij dat deze situatie in stand wordt gehouden. Want als het bijltjesdag wordt, is hun leed niet te overzien: ze moeten aan het werk.

Het Nederland van vandaag is een provinciale regio van het herstelde heilige roomse rijk, ook wel Europese Unie genoemd. In Den haag zit een uitvoerende organisatie, geen regering. De Nederlandse grondwet is ondergeschikt aan het eenzijdige koninkrijksstatuut, de EU-regels en het zogenaamde Internationale Recht. De verordeningen die ons links en rechts, al of niet vanuit Den Haag, c.q. Brussel worden opgelegd, hebben veel weg van de “Veranlassungen” tijdens de bezetting (1940-1945) van dit land door de kwartiermakers van het huidige EU-gedrocht: de nazi’s.

Maar niet alleen Hitler zou een rondedansje op de Dam maken, ook Marx en Lenin draaien zich in hun graf om. Want onze gehele economie draait op de overheid. Bijna alle werk is staatsgerelateerd, het rondpompen van belastinggeld wordt “innovatief beleid” genoemd. Kijk rond in uw eigen omgeving en probeer maar eens uit te vinden waar géén belastinggeld voor wordt gebruikt. En ja, een ambtenaar die een papatje koopt is daar een voorbeeld van. Ook een stratenmaker die een patatje koopt. Of een metaalbewerker bij Hoogovens die een patatje koopt. De patatboer is er goed mee: hij werkt voor de staat en moet de helft van die inkomsten ook nog weer eens inleveren bij de staat – voor de volgende zakjes patat. De staat is almachtig en staten zijn werktuigen van de bezittende klasse. De “oranjes” zitten op een vooruitgeschoven post, hun vrinden achter de coulissen maken de dienst uit. Ze kunnen hun gang gaan zolang de belangen van Rome – The Crown – Washington DC worden gediend. Wijkt men daarvan af, dan is een ongeluk of loden kogel hun deel. Men zuivert het eigen soort van tijd tot tijd. Als een “prinsje van oranje” het te bont heeft gemaakt, wordt hij dood verklaard en kan elders aan zijn gerief komen. Iedereen werkt mee, per slot van rekening zeg je geen nee tegen een paar honderd miljoen beurswinst, dan houd je je waffel wel.

Het geleuter wat Nederlanders ieder jaar op de derde dinsdag in september moeten ondergaan is een belediging voor het gezonde verstand en normaal denkende mensen. De protserige prehistorische vertoning van pracht en praal is een aanslag op iemands IQ, hoe laag die ook mag zijn. Dat daar ouden van dagen met vlaggetjes lopen te zwaaien is nog daar aan toe, veel erger is het optrommelen van scholen vol kindertjes die “oranje boven” moeten zingen op de route. Het verrotte stelsel moet koste wat kost in stand worden gehouden.

Feiten worden standaard 180 graden omgedraaid.  Landverraders en deserteurs worden verzetshelden. Drugssmokkelaars worden filantropen. Wapenhandelaars worden vredesduifjes. Moordkredieten verkopen wordt goodwill missie.

Een indertijd haastig ingevlogen leeghoofdig Argentijns huppeltje van bedenkelijke reputatie wordt hier “koningin” genoemd – je gelooft je oren niet. Haar vader was een massamoordenaar en zij wist van niets.

Een onderbemeten lobbes die op miljarden zit, gaat de Nederlanders vertellen hoe ze moeten leven en dat hun jaarlijkse onkostenvergoeding van 350 miljoen dan wel krapjes is, maar welbesteed. Hij moet blijkbaar “koning” worden genoemd, tekent en benoemt van alles en nog wat, maar weet niet eens wat hij tekent en waar hij dat kruisje moet zetten, daar heeft hij een bataljon hulptroepen voor nodig. Zijn opa was een SS’er, zijn oma was een moffenhoer. Maar onderstaand verzetsliedje zal op 31 januari 1938 niet hebben geklonken, want de “monarchie” was immers ternauwernood gered.

‘Moet je horen, moet je horen
Er is vannacht een kind geboren
Vannacht om 12 uren
Bij de buren, bij de buren
En de ooievaar zat op het hek
Al met een moffenkindje in zijn bek
Ik heb altijd wel gezeid
Dat die meid met moffen vrijt.’

Door veel accent te leggen op de onnozele hoedjesparade, wordt de aandacht afgeleid van de absurditeit van het instituut “constitutionele monarchie” een liberale uitvinding.

Een geselecteerd chantabel loopjochie als Rutte is sinds zijn tijd als pindakaasverkopertje aan het liegen dat het gedrukt staat en wordt dus door de heersende kliek getolereerd. Als hij één keer de waarheid over bijvoorbeeld zijn zoektocht naar de onderste steen verteld, wordt hij “weggepromoveerd” of erger.

Een bijltjesdag zal gigantische proporties aannemen, zoveel is zeker. Wie is er niet medeplichtig, vraag je je af. Van de 17 miljoen Nederlanders wil 10% morgen een republiek, maar ze durven er niet eens voor uit te komen. Want “oranje” en Nederland zijn immers één. Kom je aan de “oranjes” dan kom je aan mij. Enquêtes wijzen immers uit dat 99,9% de monarchie wil behouden omdat “ze het zo goed doen”. Wát ze nou eigenlijk precies doen weet niemand. Staatsgeheim.

Maar er is nog een sprankje hoop.

Bij een bijltjesdag zal het plotseling barsten van de “republikeinen”, zoals het plotseling barstte van de “verzetsstrijders” toen de Duitsers in 1945 op gestolen fietsen de aftocht bliezen.