OPERATIE WARP SPEED Trump onthult plan dat big pharma enorme winsten van COVID-19-vaccin zal opleveren

OPERATIE WARP SPEED Trump onthult plan dat big pharma enorme winsten van COVID-19-vaccin zal opleveren

17 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump heeft een plan onthuld om het Amerikaanse leger te mobiliseren voor massale vaccinaties in het hele land, in combinatie met Operatie Warp Speed, een race in ‘Manhattan-projectstijl’ om een ​​COVID-19-vaccin te produceren.

EENvoormalig president van Big Pharma en een viersterrengeneraal zijn zojuist door president Trump benoemd om een ​​project in Manhattan-stijl te leiden om een ​​vaccin voor het nieuwe coronavirus te ontwikkelen. De inspanning, Operatie Warp Speed ​​genaamd, heeft als doel om tegen januari 300 miljoen doses van een niet-bestaand vaccin te creëren .

Moncef Slaoui, die onderzoek en ontwikkeling uitvoerde voor ‘s werelds grootste vaccinbedrijf, GlaxoSmithKline (GSK), hield toezicht op de ontwikkeling van een ebolavaccin samen met de American National Institutes of Health (NIH) en een biotechbedrijf dat het bedrijf had verworven twee jaren eerder werd dat verspreid in de West-Afrikaanse natie Liberia in 2015. Slaoui trad in 2018 toe tot de raad van bestuur van het Human Vaccines Project ; een publiek-privaat samenwerkingsverband dat van plan is “versnellen van de ontwikkeling van vaccins en immuuntherapie tegen grote mondiale ziekten” en telt met de p EELNAME van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld, waaronder Sanofi Pasteur, Johnson & Johnson, Pfizer en natuurlijk GSK.

Hij voegt zich bij hem als generaal van het Amerikaanse leger Gustave F. Perna, commandant-generaal van het US Army Materiel Command (AMC) – de belangrijkste leverancier van materieel aan het Amerikaanse leger – sinds 2016. Als zodanig is Perna verantwoordelijk voor het logistiek beheer van de coproductieovereenkomsten van het Ministerie van Defensie (DoD) van Amerikaanse wapensystemen met het buitenland, naast de ongeveer 149 locaties wereldwijd en meer dan 70.000 militaire en civiele medewerkers die het motto van het commando uitvoeren: ‘Als een soldaat erop schiet, drijft het erop , vliegt ermee, draagt ​​het, communiceert ermee of eet het op – AMC zorgt ervoor. ”Lees ook:  Trump’s Syrië Intrekking? Relax, het is weer een PR Gimmick

De aankondiging komt twee dagen nadat een persbericht van het Ministerie van Defensie onthulde dat een contract van $ 138 miljoen werd toegekend aan ApiJect Systems America voor de productie van miljoenen voorgevulde spuiten als onderdeel van projecten “Jumpstart” en “RAPID” (Rapid Aseptic Packaging of Injecteerbare geneesmiddelen). De DoD beweert dat het contract tegen oktober van dit jaar “de Amerikaanse productiecapaciteit van injecteerbare vaccins drastisch zal uitbreiden”. Project Jumpstart werd volgens het persbericht gecoördineerd met hun Joint Acquisition Task Force en HHS’s Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response (ASPR), geleid door Dr. Robert Kadlec, die onlangs het onderwerp is geweest van intensief onderzoek. over een aantal zeer twijfelachtige banden met Big Pharma en nieuwsgierig verleden.

Een touwtrekwedstrijd voor de SNS

Het ogenschijnlijk onafhankelijke programma van de regering-Trump om een ​​vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen en in gebruik te nemen, was in handen van zijn schoonzoon Jared Kushner en de adviseur van Trump, Peter Navarro, hoewel Bloomberg in april meldde dat HHS-secretaris Alex Azar kreeg de opdracht van Trump om de ontwikkeling van een vaccin te versnellen en had al minstens een maand eerder ontmoet met functionarissen van het Witte Huis.

De uitrol vindt plaats omdat de aandacht van het Congres zich richt op onregelmatigheden rond de toevoer van ventilatoren in de Strategic National Stockpile (SNS), waarvan er onlangs nog duizend werden verscheept naar Zuid-Afrika. Bovendien, is gisteren de zogenaamde “klokkenluider” getuigenis door verdrongen Biomedical Advanced Research en Development Authority (BARDA) leider, Rick Bright, is ook licht werpen op de problemen bij de SNS, die gecontroleerd wordt door HHS’ ASPR, Robert Kadlec . BARDA is een kantoor binnen ASPR dat belast is met het inkopen van farmaceutische en medische benodigdheden voor de Strategic National Stockpile.Lees ook:  Waar is de terugslag over Trump en Brexit?

Meer controverse rond de Strategic National Stockpile brak uit nadat Kushner opmerkingen maakte over de rol die de SNS speelt in noodsituaties. Kushner werd hard bekritiseerd omdat hij suggereerde dat de SNS toebehoorde aan de federale regering en alleen diende als back-up voor staten, die hun eigen voorraden zouden moeten opbouwen. Ondanks dat het in tegenspraak is met gevestigde richtlijnen , die duidelijk maken dat de SNS aanwezig is om eventuele tekortkomingen in een noodsituatie voor de volksgezondheid op te lossen, heeft het Witte Huis opzettelijk de taal op zijn website gewijzigd om de onjuiste beweringen van Kushner over de voorraad te ondersteunen.

Wat echter duidelijk lijkt, is dat Kushner zelf niet het brein was achter de plotselinge beleidsaanpassing. Sprekend over de voorwaarde van anonimiteit, vertelde een woordvoerder van het Office of the ASPR aan CNN dat ze dergelijke taal ‘ al weken ‘ gebruikten. Gezien de geschiedenis van hoe de SNS in handen kwam van de ASPR, is deze laatste aanpassing van de manier waarop de SNS wordt beheerd misschien een nieuwe rimpel in een oud plan om de bevolking van de Verenigde Staten massaal te inoculeren.

Massa onvrijwillige vaccins en gedrang voor winst

Gisteren onthulde president Donald Trump dat er een besluit was genomen om het Amerikaanse leger te mobiliseren om massale vaccinaties in het hele land af te geven. De ‘enorme klus’ heeft echter nog steeds geen waarneembaar vaccin dat ‘aan het einde van het jaar’ nog in de Amerikaanse bevolking moet worden geïnjecteerd. De groep medische adviseurs van Trump, waaronder NIAID-directeur Anthony Fauci, is sceptisch dat een dergelijk vaccin eerder dan 12 tot 18 maanden kan worden ontwikkeld.Lees ook:  Is Duitsland gericht op een van de meest gewelddadige groepen mensen?

“Duplicatie leidt alleen maar tot onderlinge strijd en vertragingen”, zegt Nicole Lurie, voormalig ASPR van de VS, over de oprichting van Operation Warp Speed. Ze hekelde de geest van marktconcurrentie en verklaarde dat de wereld ‘deze competitie tegen het virus moet aangaan, niet tegen elkaar’.

Met meer dan 110 COVID-19-vaccins in ontwikkeling – waarvan er slechts acht zijn getest bij mensen – is de race om het vaccin te worden dat door de ASPR wordt gebruikt voor de aanstaande mogelijk verplichte vaccinatie van meer dan 300 miljoen mensen, veel mensen zien groen.

Feature foto | President Donald Trump, links, luistert terwijl Moncef Slaoui, een voormalige GlaxoSmithKline-executive, spreekt over het coronavirus in de rozentuin van het Witte Huis op 15 mei 2020 in Washington. Alex Brandon | AP OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.