Mariniers neutraliseren vluchtend FEMA-konvooi in Maui

https://realrawnews.com/2023/08/marines-neutralize-fleeing-fema-convoy-in-maui/

Mariniers neutraliseren vluchtend FEMA-konvooi in Maui Amerikaanse mariniers hebben vrijdag een FEMA-konvooi ‘geneutraliseerd’ dat uit het door vuur geteisterde Lahaina naar Haleakalā National Park was gevlucht, een wildernis van 33.000 hectare en de thuisbasis van de hoogste berg van de staat, Mount Haleakalā, van waaruit FEMA zou zijn ontsnapt als de mariniers geen helikopter gestuurd om de federale bandieten te redden.

De achtervolging begon vrijdagochtend vroeg toen een marinepeloton en FEMA een vuurgevecht hadden in het Maui Forest Reserve ten oosten van Lahaina Beach. In reactie op inlichtingenrapporten betrapten de mariniers FEMA op heterdaad bij het begraven van lijken in een aarden graf dat de FBI had uitgegraven met een graafmachine. Een processie van FEMA-agenten sleepte de lichamen van mannen, vrouwen en kinderen uit een M35 “deuce and a Half”-vrachtwagen en stapelde ze op elkaar terwijl federale toezichthouders sigaretten rookten en koffie dronken.

De mariniers waren een eind verderop afgestegen en waren onopgemerkt FEMA’s AO binnengeslopen. FEMA, de bron van Real Raw News in het kantoor van generaal Smith zou later zeggen, was meer geïnteresseerd in het maken van ongevoelige grappen over de doden dan in het plaatsen van uitkijkposten om te kijken naar White Hat-troepen.

De mariniers hadden dekking gezocht in het dichte gebladerte en achter bomen voordat ze het vuur openden op de federale troepen. Een dozijn FBI’s vielen tegelijk neer, neergeslagen door stromen mariniersvuur. Een of andere FEMA schreeuwde van angst: ‘Niet schieten! Niet schieten! Wij geven het op!” terwijl anderen pistolen uit hun holster haalden of geweren loslieten in een wanhopige maar vergeefse poging om terug te schieten. Hun schoten raakten alleen gras en bomen.

De laffe agenten die niet wilden vechten, raakten het dek en kropen door het gebladerte naar hun nabijgelegen voertuigen, ongemarkeerde SUV’s en een gepantserd FEMA Mobile Command Center (MBC). Sommigen vonden dat hun banden lek waren, maar een paar voertuigen overleefden de aanval.

De bestuurder van “Deuce and a Half” werd door de voorruit in het gezicht geschoten toen hij het contact inschakelde.

Een dozijn FEMA – en onder hen ingebedde FBI – overleefden de eerste aanval en vluchtten het vuurgevecht in twee SUV’s en de MBC. Zestien mariniers op vier Hummers zetten de achtervolging in, terwijl de overgebleven mariniers achterbleven om achterblijvers op te ruimen en de dode burgers bij het massagraf te bergen.

De mariniers achtervolgden FEMA in noordoostelijke richting langs Route 36 naar het kruispunt van Route 37 in Kahuli, vervolgens in zuidoostelijke richting langs Route 37 richting Pukalani, en verderop de onzekere, slingerende weg die eindigde bij de ingang van het Haleakalā National Park – een rit van enkele uren.

Onze bron zei dat de mariniers onderweg niet invielen vanwege het risico burgers in gevaar te brengen.

FEMA steeg af bij Kalahaku Overlook, een klif die uitkijkt over de uitgestrekte Haleakalā-krater, en vormde een verdedigingsperimeter rond hun voertuigen toen een UH-60-helikopter in de verte dichter bij de klif kwam.

De mariniers, zei onze bron, hadden luchtsteun aangevraagd bij de marinebasis Hawaii, ook wel bekend als K-Bay, in Oahu, maar ze kregen te horen dat ze een gunship moesten verwachten, een AH-1Z Viper, geen extractievogel.

De Blackhawk reageerde niet op de radiooproepen van de mariniers.

FEMA had groene rook laten ontploffen, algemeen erkend als “vriendelijke troepen klaar voor extractie”.

Toen de Blackhawk neerdaalde, klaar om te zweven, werd hij plotseling geraakt door drie granaten afgevuurd door een MK19-granaatwerper met riemvoeding die bovenop een Marine Hummer was gemonteerd. Een ervan raakte de rotormast. De tweede vloog tegen een open deur. Rook en vlammen overspoelden de vogel, die uit de lucht naar beneden tuimelde in de Haleakalā-krater.

De Viper arriveerde nadat de mariniers de MK19 op FEMA’s MBC hadden gedraaid. Zijn pantser was niet dicht genoeg om meerdere voltreffers te overleven. Iedereen binnen verbrandde tot een krokant, stierf door het inademen van rook of veranderde in gehakt.

De mariniers zwaaiden de late vogel weg en zeiden dat ze de situatie onder controle hadden.

De overgebleven FEMA-agenten vielen als dominostenen.

Volgens onze bron vonden de mariniers 113 lichamen achterin de “Deuce and a Half” en bij het graf.

Later die nacht verliet een 737 volgeladen met FEMA-personeel Kahului Airport, bestemming onbekend.

Rinus Verhagen