Kunstmatig gezoete dranken (aspartaam enz.) Gevonden om uw risico op beroerte en dementie te verdrievoudigen volgens studies

by Redactie – Jun 28, 2019

[ File # csp6689762, License # 1394753 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / bhofack2

0 3110

Veel mensen zijn denken dat ze hun risico op tal van gezondheidsproblemen verlagen door suiker te vermijden en suikervrije frisdrank te drinken, maar deskundigen waarschuwen dat deze dranken schadelijk zijn en het risico op dementie en beroerte kunnen verhogen.

Studies hebben een verband aangetoond tussen kunstmatig gezoete dranken en beroerte en dementie, evenals type 2 diabetes, leukemie en borstkanker.

Het tijdschrift Stroke van de American Heart Association publiceerde onderzoek waaruit bleek dat kunstmatige zoetstoffen die worden gebruikt in dieetdranken het risico op dementie en een beroerte kunnen verhogen.

Het betrof 2.888 volwassenen ouder dan 45 en 1.484 volwassenen ouder dan 60 jaar, die vragen beantwoordden over hun eet- en drinkgewoonten op drie verschillende punten gedurende een periode van zeven jaar.

Onderzoekers ontdekten dat deelnemers die dagelijks minstens één kunstmatig gezoete drank dronken bijna drie keer meer kans hadden op een beroerte of dementie ontwikkelden in vergelijking met deelnemers die minder van deze drankjes dronken.

Toch erkende hoofdonderzoeker Matthew Pase van de Boston University School of Medicine dat de bevindingen slechts een correlatie vertoonden, dus bewees ze alleen dat dieetdranken niet gezonder zijn dan suikerhoudende dranken. Toch bevelen ze drinkwater aan in plaats van suikerhoudende of kunstmatig gezoete dranken.

Bovendien publiceerde het tijdschrift Nature een onderzoek waaruit bleek dat kunstmatige zoetstoffen kunnen leiden tot diabetes type 2.

Het werd uitgevoerd in het Weizmann Institute of Science in Israël en vond dat afhankelijk van de darmmicroben, men in staat is om kunstmatige zoetstoffen te verwerken of nadelige effecten te ontwikkelen.

Onderzoekers onderzochten de effecten van de zoetstoffen aspartaam, sucralose en sacharine, en na hun consumptie verhoogden sommige deelnemers hun bloedsuikerspiegel twee tot vier keer, afhankelijk van hun darmflora.

Degenen die de grootste hoeveelheid kunstmatige zoetstoffen hebben gebruikt, hebben de meeste problemen ondervonden om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, wat kan leiden tot diabetes.

aspartaam

Aspartaam is de meest gebruikte kunstmatige zoetstof in de VS, die wordt aangetroffen in meer dan 6000 producten wereldwijd, vooral in frisdrankproducten. Ongeveer 75% van de bijwerkingen van levensmiddelenadditieven worden toegeschreven aan aspartaam en deze kunnen variëren van mild tot ernstig en omvatten hoofdpijn, toevallen en zelfs sterfgevallen.

De reden voor de nadelige effecten is dat aspartaam in het lichaam wordt afgebroken tot formaldehyde, wat bijzonder toxisch is, vooral in grotere hoeveelheden.

Meer dan 900 wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het zeer gevaarlijk is en het in verband brengt met leukemie, borstkanker, epilepsie, astmatische achteruitgang en de ziekte van Parkinson.

Een op Harvard gebaseerd onderzoek wees uit dat mannen die dagelijks meer dan één light frisdrank dronken een verhoogd risico hadden op multipel myeloom en non-Hodgkin lymfoom. Talrijke andere studies hebben een verband gevonden tussen aspartaam en depressie, nierbeschadiging, hersenschade en hartaanvallen.

Aan de andere kant waarschuwen wetenschappers ook dat energiedranken schadelijk kunnen zijn, omdat ze cardiovasculaire problemen kunnen veroorzaken, zoals beroerte en hartaanvallen.

Daarom zou het veel beter zijn als je in plaats daarvan naar gezondere alternatieven voor suiker gaat, zoals de volgende:

1. Honing

Honing is uiterst heilzaam voor de gezondheid en is een rijke bron van vitaminen, mineralen, antioxidanten en enzymen. Daarom kun je het gebruiken om je desserts en drankjes te zoeten.

2. Melasse (stroop)

Melasse is een donkerbruine siroop gemaakt van suikerriet en is een rijke bron van calcium-, ijzer-, kalium- en B-vitamines. Het is uitstekend in gebakken goederen, barbecuesauzen en gebakken bonen.

3. Stevia

De bladeren van de steviaplant hebben een van nature zoete smaak, geen calorieën en tal van geneeskrachtige eigenschappen. U kunt stevia gebruiken in poeder of geconcentreerde vloeistof.

Je kunt ook verse bladeren toevoegen aan een kopje thee, of Stevia-extract bereiden door 1 kopje warm water toe te voegen aan 1/3 kopje verse fijngehakte stevia-bladeren. Infundeer 24 uur lang, zeef, koel en gebruik het om drankjes te zoeten.

4. Dadel Suiker

Dadel suiker is gemaakt van zeer fijn gehakte droge dadels en is geweldig in gebakken goederen. Het is zoeter dan gewone of bruine suiker, en je kunt het over yoghurt en fruit, pannenkoeken of wafels sprenkelen.

5. Ahornsiroop

Ahornsiroop is gemaakt van het sap van een esdoorn en bevat krachtige geneeskrachtige eigenschappen, omdat het rijk is aan mangaan, zink, calcium en de gezondheid van het hart, de insulinegevoeligheid, de mannelijke vruchtbaarheid verbetert en prostaatvergroting voorkomt.

Je kunt het toevoegen aan marinades, koffie, thee en pappen, maar ook aan zoete aardappel.

Afgezien van deze natuurlijke zoetstoffen top 5, bevelen tal van voedingsdeskundigen de volgende ook als gezonde suikeralternatieven aan:

1. Echte fruitjam

Je kunt suiker vervangen door bessen, steenfruit, appels, peren en druiven in recepten toe te voegen. Vervang suiker in recepten bij een één-op-één-verhouding, waarbij de vloeistof in het recept met ¼ kopje wordt verkleind.

Om je zelfgemaakte verse jam te maken, meng je vier koppen van wat fruit of bessen in een steelpan met een half kopje water, laat sudderen totdat de vrucht is afgebroken en begint te dikker te worden, en dan pureer je in een keukenmachine.

2. Monnik Fruit

Monniks fruit heeft geen calorieën en heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Het kan worden toegevoegd aan koekjes en cheesecakes, maar ook aan smoothies en cocktails.

3. Balsamico-glazuur

Het is een rijke bron van antioxidanten en enzymen. Je kunt het kopen in natuurvoedingswinkels en gastronomische winkels, of je kunt het thuis maken door twee kopjes balsamicoazijn op middelmatig-lage temperatuur te laten sudderen, onder regelmatig roeren, tot het is teruggebracht tot ½ kopje.

Na afkoeling wordt het dikker en kan het over gegrilde, wild gevangen zalm, over rauwe kaas of verse bessen worden gesprenkeld.

4. Bruine rijstsiroop

Bruine rijst siroop is een dikke, amberkleurige, zoete siroop die ideaal is wanneer toegevoegd in plaats van glucosestroop en andere ongezonde zoetstoffen in recepten.

Je kunt het in plaats van glucosestroop gebruiken, in een één-op-één verhouding, en als je het gebruikt om regelmatig verwerkte witte suiker te vervangen, gebruik dan één kopje voor elke gewenste suikerbeker en verlaag de vloeistof in het recept met ¼ kopje . Je kunt het toevoegen aan fruit- en notentaarten, en mueslirepen.

5. Banaanpuree

Bananen bevatten veel kalium, vezels, vitamines B6 en C en kunnen worden gebruikt als een natuurlijke zoetstof. Voeg overrijpe bananensuiker toe in recepten en gebruik voor elke in een recept vereiste kop suiker een kopje bananenpuree.

De puree wordt gemaakt door bananen toe te voegen aan een keukenmachine met een eetlepel water en deze te mengen.

Aan de andere kant zijn de volgende drie soorten suikervervangers controversieel:

1. Kokossuiker

Het is gemaakt van het gekookte en uitgedroogde sap van de kokospalm. Maar aangezien er geen gepubliceerde normen zijn voor de productie van kokosnootsuiker, en geen enkele belangrijke studie de glycemische index heeft bevestigd, wordt het als controversieel beschouwd. Bovendien zijn sommige merken gemengd met rietsuiker of andere ingrediënten.

2. Agave siroop

Het komt van een plant die inheems is in Midden- en Zuid-Amerika en heeft een lage glycemische index. Toch is het sterk verwerkt en qua voedingswaarde en functionaliteit vergelijkbaar met high-fructose glucosestroop.

3. Xylitol

Het is een van nature voorkomende suikeralcohol die in lage concentraties wordt aangetroffen in de vezels van meerdere soorten fruit en groenten, zoals berken, verschillende bessen, pruimen, maïs en diverse andere soorten fruit en groenten.

Het bevat weinig calorieën, verhoogt de bloedsuikerspiegel niet en is tandvriendelijk. Toch is het vermeld als controversieel omdat het dodelijk kan zijn voor honden, zelfs in kleine hoeveelheden, en diarree en darmgas als bijwerkingen kan veroorzaken.

Bronnen:

www.healthyandnaturalworld.com

draxe.com