Pi Tech Team Q144

Pi Tech Team Q144 youtube kanaal

How to build a micro Q6

calc cone

Copy-right/copy-claim.

Al radicaal veranderen in de komende tien jaar als gevolg van Artificial Intelligence.

Artificial Intelligence: Computers worden exponentieel beter in het begrijpen van de wereld. Dit jaar, heeft een computer de beste Go speler in de wereld verslagen, 10 jaar eerder dan verwacht. In de VS, krijgen jonge advocaten al geen banen. Vanwege IBM Watson, kunt juridisch advies krijgen (tot nu toe min of meer basic stuff) binnen enkele seconden, met 90% nauwkeurigheid in vergelijking met 70% nauwkeurigheid als het gedaan word door de mens. Dus als je rechten studeerd, stop dan onmiddellijk. Er zullen 90% minder advocaten in de toekomst zijn, alleen specialisten blijven. Watson helpt al verpleegkundigen met de diagnose van kanker, 4 keer nauwkeuriger dan menselijke verpleegkundigen. Facebook heeft nu een patroon erkennings software die gezichten beter dan de mens kan herkennen. In 2030 zullen computers intelligenter dan de mens worden.

Software zal de meest traditionele industrieën verstoren in de komende 5-10 jaar. Uber is gewoon een software tool, ze hebben geen eigen auto’s, en zijn nu het grootste taxibedrijf in de wereld. Airbnb is nu de grootste hotel keten in de wereld, hoewel zij geen eigendommen bezitten.

Zelfrijdende auto: In 2018 zal de eerste zelf rijden auto’s verschijnen voor het publiek. Rond 2020 zal de complete industrie worden verstoord. Je wilt dan niet meer een auto bezitten. U belt een auto met je telefoon, hij zal verschijnen op je locatie en rijdt je naar je bestemming. Je hoeft niet te parkeren, je betaalt alleen voor de afgelegde afstand en kan productief zijn tijdens het rijden. Onze kinderen zullen nooit meer een rijbewijs krijgen en zullen nooit meer een auto bezitten. Het zal de steden veranderen, want we hebben 90-95% minder auto’s nodig. We kunnen de voormalige parkeerplaats omzetten in parken. 1,2 miljoen mensen sterven elk jaar in auto-ongelukken wereldwijd. We hebben nu één ongeval per 100.000 km, met autonome rijden zal dat dalen tot een ongeval in 10 miljoen km. Dat zal een miljoen levens per jaar redden.

De meeste auto-bedrijven zullen failliet gaan: De traditionele auto bedrijven proberen de evolutionaire benadering en blijven gewoon bouwen aan een betere auto, terwijl tech bedrijven (Tesla, Apple, Google) de revolutionaire aanpak zullen doen en bouwen van een computer op wielen. Ik sprak met veel van de ingenieurs van Volkswagen en Audi; ze zijn doodsbang voor Tesla.

Verzekeringsmaatschappijen zullen enorme problemen hebben, omdat zonder ongelukken, worden de verzekeringen 100x goedkoper. Hun autoverzekering business model zal verdwijnen.

Vastgoed zal veranderen. Want als je kunt werken terwijl je pendeld, zullen de mensen verder weg gaan om in een mooiere wijk te gaan wonen.

Elektrische auto’s zullen main stream worden in 2020. Steden worden minder lawaaig omdat alle auto’s elektrisch zijn.

Elektriciteit: zal ongelooflijk goedkoop en schoon te worden. A.I. Apparaten goedkope stroom voor huishoudelijk en industrieel gebruik en de electrischetijd zal verspreid over alle derde wereld landen met een buitengewoon snel tempo. Solar productie is op een exponentiële curve al 30 jaar, maar je kunt alleen nu pas de impact ervan zien. Vorig jaar werd meer zonne-energie wereldwijd geïnstalleerd dan fossiele. De prijs voor zonne-energie zal zo veel dalen dat alle kolen bedrijven zullen niks meer te doen hebben in 2025.

Met goedkope elektriciteit komt goedkope en overvloedige water. Ontzilting gebruikt nog maar 2kWh per kubieke meter. We hebben geen water schaarste in de meeste plaatsen, we hebben alleen schaars drinkwater. Stel je voor wat mogelijk zal zijn als iemand zo veel schoon water kan hebben als hij wil, voor bijna geen kosten.

Gezondheid: De Tricorder X prijs zal dit jaar worden aangekondigd. Er zullen bedrijven die een medisch apparaat gaan bouwen (de zogenaamde “Tricorder” uit Star Trek) die werkt met uw telefoon, die je netvlies scant, je bloedmonster en je adem erin zal opnemen. Het analyseert vervolgens 54 biomarkers dat bijna elke ziekte kan identificeren. Het zal goedkoop zijn, dus over een paar jaar iedereen op deze planeet toegang tot wereldklasse geneeskunde zal hebben, bijna gratis.

3D printing: De prijs van de goedkoopste 3D-printer van $ 18.000 naar $ 400 binnen 10 jaar. In dezelfde tijd werden ze 100 keer sneller. Alle belangrijke shoen bedrijven zijn begonnen met het 3D printen van schoenen. Reserve onderdelen van vliegtuigen zijn al 3D geprint in afgelegen luchthavens. Het ruimtestation heeft nu een printer die de noodzaak van het grote aantal onderdelen dat ze in het verleden nodig hadden elimineert.

Nieuwe smartphones zullen 3D-scanning mogelijkheden hebben aan het eind van dit jaar,. U kunt vervolgens 3D scan je voeten maken en je print je perfecte schoenen thuis. In China, ze al 3D geprint worden voor een compleet 6-verdiepingen tellend kantoorgebouw. In 2027, zal 10% van alles wat er wordt geproduceerd 3D worden afgedrukt.

Zakelijke mogelijkheden: Als je denkt dat in een niche wilt gaan, vraag jezelf dan af: “in de toekomst, denk je dat we dat hebben?” en als het antwoord ja is, hoe kun je dat dan eerder realiseren? Als het niet werkt met je telefoon, vergeet dan het idee. En elk idee wat is ontworpen voor succes in de 20e eeuw is gedoemd te mislukken in in de 21e eeuw.

Werk: 70-80% van de banen zullen verdwijnen in de komende 20 jaar. Er zullen heel wat nieuwe banen zijn, maar het is niet duidelijk of er genoeg nieuwe banen zijn in zo’n korte tijd.

Landbouw: Er zal een € 100 agrarische robot zijn in de toekomst. Boeren in de 3e wereld landen kunnen dan managers van hun vakgebied worden in plaats van elke dag werken op hun velden. Aeroponics zal veel minder water nodig hebben. De eerste petrischaal geproduceerde kalfsvlees is nu beschikbaar en zal goedkoper zijn dan koe geproduceerd kalfsvlees in 2018. Op dit moment is 30% van alle gebruikte landbouwgrond voor koeien. Stel je voor dat we die ruimte niet meer nodig hebben. Er zijn een aantal start-ups die insecte eiwit op de markt zullen brengen op korte termijn. Het bevat meer eiwitten dan vlees. Het zal worden aangeduid als “alternatieve eiwitbron” (omdat de meeste mensen nog steeds het idee van het eten van insecten af wijzen).

Er is een app genaamd “Moodies” die al kunnen vertellen in welke stemming je bent. Tot 2020 zullen er apps zijn die kunnen je vertellen via je gezichtsuitdrukkingen of je liegt. Stelt u zich eens voor een politiek debat, waar het wordt weergegeven wanneer ze de waarheid vertellen en wanneer niet.

Bitcoin zal mainstream gaan dit jaar en misschien zelfs de standaard reserve valuta worden.

Longevity: Op dit moment zal de gemiddelde leeftijd stijgen met 3 maanden per jaar. Vier jaar geleden, was de levensduur gemiddelde leeftijd 79 jaar, nu is het 80 jaar. De verhoging zelf stijgt en 2036, zal er meer dan één jaar stijging zijn per jaar. Dus we leven allemaal langer, waarschijnlijk veel meer dan 100.

Opleiding: De goedkoopste smartphones zijn al voor $ 10 te krijgen in Afrika en Azië. Tot 2020 zal 70% van alle mensen een smartphone bezitten. Dat betekent, iedereen heeft dezelfde toegang tot wereldklasse onderwijs. Ieder kind kan de Khan Academy gebruiken voor alles wat een kind leert op school in de Eerste Wereld-landen. We hebben al vrijgegeven software in Indonesië en zal worden uitgegeven in het Arabisch, Suaheli en Chinese deze zomer, omdat ik een enorm potentieel hierin zie. Engelse app zal vrij worden gegeven, zodat de kinderen in Afrika vloeiend Engels kunnen binnen een half jaar.
https://www.gofundme.com/gq9pek