Homeopathische vaccins in opkomst

 

Homeopathische vaccins in opkomstDe Canadese gezondheidsinstanties hebben in totaal tien homeopathische griepvaccins vrijgegeven voor gebruik.

In het land groeit het aantal toegelaten homeopathische vaccins gestaag. Zo zijn er inmiddels homeopathische vaccins voor polio, voor mazelen en voor kinkhoest.

De nieuwste licenties zijn verstrekt voor een aantal homeopathische griepprikken met de naam Influenzinum. Die worden door verschillende fabrikanten van homeopathische middelen gemaakt, waaronder Homeocan, Boiron en B Jain Pharmaceuticals.

Lobby

De homeopathische vaccins zijn volgens Health Canada, de gezondheidsautoriteit van Canada, ‘veilig en effectief indien ze volgens de instructies op de bijsluiter worden gebruikt’.

De lobby voor de farmaceutische industrie, die voornamelijk bestaat uit sceptici die kwakzalverij willen uitbannen, heeft veel kritiek op het besluit. Volgens Lloyd Oppel, voorzitter van de Raad voor Gezondheidsbevordering in Brits-Columbia, zijn de homeopathische preparaten dusdanig verdund dat er nauwelijks een molecuul overblijft.

Rapport

Afgelopen jaar verscheen de Engelse vertaling van een belangrijk Zwitsers rapport over homeopathie, waarin bewijs wordt geleverd voor de effectiviteit en veiligheid van homeopathische behandelingen.

Dr. Gudrun Bornhöft en professor Peter Matthiessen schrijven in het rapport dat er voldoende bewijs is voor experimentele en klinische effectiviteit, doeltreffendheid en veiligheid van homeopathie.

Bron: Medischdossier.nl

Bron: Niburu.nl