Hoe banken met de hulp van regeringen frauderen en ons beroven!

banken

Legale roof is heel simpel. Je gaat voor de overheid werken want die kan elke plundering met een wet legaal maken ( zie onze lijfspreuk boven).

Vermogensrendementsheffing bijvoorbeeld. Of je lobbyt bij de overheid om een gunstige ‘regeling’. De meeste amateur dieven beginnen met subsidies, maar dat is zelfs voor het meest stomme stemvee nogal evident. Dus dan moet je aan je imago werken en veinzen dat het voor een goed doel is. Erg vermoeiend al die leugens verkopen om belastinggeld binnen te krijgen.

Professionele plunderaars werpen wat meer rookgordijnen op. Dit is wat je moet doen om ongemerkt jarenlang op grote schaal je zakken te kunnen vullen ten koste van mensen die wel productief zijn:

 1. Richt een centrale bank op. Zogenaamd om mensen te beschermen. Hou de rente laag door veel geld bij te drukken. Geef dat geld als eerste uit voordat het minder waard wordt.
 2. Zorg dat de overheid onder dwang kinderen schoolt. Dan weet je zeker dat ze te stom zijn om te begrijpen dat inflatie een vorm van diefstal is en dan wennen ze vast aan het idee dat ze zonder dwang niet zouden kunnen leven. Maak ze wijs dat jouw papiertjes sparen verstandig is.
 3. Zorg dat de overheid het toelaat om fictieve rechtspersonen te creëren met een beperkte aansprakelijkheid.
 4. Richt ‘Ponzi Bank NV’ op. Laat fraude er in ieder geval uit om geen slapende honden wakker te maken.
 5. Zorg dat de overheid het begrip fraude uitholt, zodat als Jan Modaal 100 euro bij de Ponzi Bank brengt deze 9 keer (of meer) uitgeleend kan worden. Zodoende geef je Jan Modaal 3% rente over 100 euro en vang je 7% over 900 euro.
 6. Die 900 euro die je zelf gecreëerd hebt (voor normale mensen betekent dit gevangenisstraf wegens valsemunterij) komt uiteindelijk weer in je bank terecht want de leningen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto. En de autoverkoper brengt dit geld weer bij jou. Herhaal stap 5 ad infinitum en begrijp opeens waar de uitdrukking ‘the best way to rob a bank is to own one’ vandaan komt.
 7. Diversifieer een beetje en ga bijvoorbeeld het beheer doen van pensioenfondsen waar mensen verplicht door de overheid (vergeet niet je vriendjes uit de politiek af en toe aan een baantje te helpen) hun geld moeten stallen. Incasseer jaarlijks een dikke management fee en doe zoveel transacties dat de transactiekosten het rendement van opa en oma in rook doen opgaan. Accepteer geen aansprakelijkheid voor slechte rendementen, geef altijd externe oorzaken de schuld: ‘de markt zit tegen’ , ‘het
 8. zijn de speculanten’ en ‘de rente van de centrale bank is laag’ (zie 1). Vergeet ook niet te investeren in je eigen bank (of die van je vrinden om het wat minder transparant te houden)
 9. Oefen tijdens het golfen op je satanische lach en het duivelteken.
 10. Benoem je golf vrinden (en die uit de politiek) in de Raad van Commissarissen van Ponzi Bank zodat ze akkoord gaan met je belachelijke salaris.
 11. Keer jezelf enorme bonussen uit vanwege de stijgende aandelenkoers (gedeeltelijk door jezelf gecreëerd. Zie punten 5, 6, 7 en 12) die je niet hoeft terug te geven als het minder gaat met de bank. Want het is een arbeidsovereenkomst tussen de Ponzi Bank NV (jezelf en je vrinden) en juridisch gezien zit je dan gebeiteld.
 12. Als de reële economie geheel instort door de kunstmatig opgejaagde prijzen (zie 1 en 6) en de misallocaties van kapitaal door investeringen die rendabel leken door een te lage rente (zie 1) en als blijkt dat je veel te weinig kapitaal hebt aangehouden (zie 5) om de enorme hoeveelheid slechte leningen op te vangen, ga dan huilen bij de overheid, toucheer je miljarden van nietsvermoedende en hulpeloze belastingbetalers en ervaar het genot van directe gelegaliseerde roof.
 13. Als hele landen kapot gaan doordat jij van hun overheden veel te veel obligaties hebt gekocht met als onderpand de toekomstige belastingafdrachten van ouders, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van hun onderdanen, neem dan een lening bij de centrale bank (gerund door je vrienden of oud collega’s) tegen minder dan 1% rente (onder het mom van een wazig acroniem (QE of LTRO bijv) en koop daarvan nog meer obligaties van die landen die nu een veel hogere rente opleveren (7-8% want immers minder kredietwaardig). Stop het verschil in je eigen zak via bonussen en dividend. Als belastingbetalers protesteren, werp tegen dat je vrienden ook zoveel verdienen. ‘marktconform salaris’.
 14. herhaal 8
 15. Mochten de voornoemde landen uiteindelijk toch failliet gaan (dat zag jij allang aankomen) en zelfs belastingbetalers van andere landen het niet meer kunnen opbrengen om die landen (en dus eigenlijk jouw bank) overeind te houden: laat Ponzi Bank failliet gaan (zie 3 en 10). Aanschouw de verbijstering bij rekeninghouders die hun zuurverdiende geld zien verdampen en lach om het failliet gaan van die domme overheid die haar nek in de strop heeft geduwd via een garantieregeling.
 16. Maak nu dat u wegkomt uit dat bepaalde land. Zoek een vrij land waar mensen u niet kennen. Begin opnieuw.

BRON