Het begint: de VS en het VK willen actie ondernemen tegen Soros

Rommelhttps://fenixx.news

Procureur-generaal William Barr heeft George Soros een bedreiging voor het Amerikaanse rechtssysteem genoemd. In het Verenigd Koninkrijk willen de zegevierende conservatieven de inmenging van de NGO’s van Soros in de verkiezingscampagne onderzoeken.

In een interview met Martha MacCallum op Fox News bekritiseerde William Barr vrijdag de invloed van George Soros op het Amerikaanse rechtssysteem:

“Er is een ontwikkeling gaande waarbij George Soros veel geld investeert in verkiezingen voor de openbare aanklagers om kandidaten gekozen te krijgen die ons rechtssysteem niet bepaald steunen, die het ambt willen gebruiken voor een politieke agenda in plaats van het onderzoeken en bestraffen van misdaden. Ze hebben een aantal steden gewonnen en naar mijn mening geven ze de politie niet de juiste steun”, aldus Barr.

Donald Trump’s jurist Rudy Giuliani, die de oorsprong van de Trump-Russia samenzwering in Oekraïne onderzoekt, wees er in een interview met Charlie Kirk van Turning Point USA op dat Soros diep betrokken is bij de poging tot staatsgreep tegen Trump.

“Er is geld gestuurd van onze ambassade naar NGO’s in Oekraïne. Deze NGO’s behoren tot Soros en zijn metgezellen. Links, linkse radicalen, socialisten, anarchisten, en communisten”, zegt Giuliani.

Jouwatch had in april al gewezen op de Soros-wortels van de samenzwering tegen Trump in Oekraïne. De eerste beschuldigingen tegen Trump-campagneleider Paul Manafort kwamen van de Soros-NGO AntAC en de Oekraïense afgevaardigde Serhiy Leschenko, die ze op 21.3.2017 in het door Soros gefinancierde Ukraine Media Crisis Center (UMCC) in Kiev presenteerden. Het UMCC had ook een belangrijke invloed op de Duitse rapportage over Oekraïne 2014, zoals Der Freitag onthulde.

Deze beschuldigingen werden vervolgens door Democratisch medewerker Alexandra Chalupa naar het Clinton detectivebureau Fusion GPS USA getransporteerd, waar ze aan de media werden verspreid door onder andere Soros-NGO The Democracy Integrity Project, dat 50 miljoen dollar verzamelde van Soros en andere linkse donoren die nu achter de ongefundeerde aanklacht tegen Trump zitten.

De zegevierende Conservatieven in het Verenigd Koninkrijk hadden in november al een onderzoek geëist naar de minstens 2,7 miljoen pond die George Soros had geïnvesteerd in de verkiezingscampagne tegen Boris Johnson via de anti-Brexit NGO “Best for Britain” (BfB). BfB heeft sinds oktober 2018 minstens 613.000 pond geïnvesteerd in Facebook reclame om Johnson’s verkiezing te voorkomen, onthulde de Mail on Sunday, inclusief 137.000 pond voor 165 verschillende Facebook advertenties in oktober 2019 alleen al. In mei 2018 had Brexit partijleider Nigel Farage al tegen Breitbart Londen gezegd dat een nader onderzoek van de anti-brexit campagne “veel Soros geld” zou onthullen.

Soros had op de economische wereldtop in Davos in januari een ontmoeting gehad met de anti-Brexit-leider Tony Blair om manieren te vinden om het democratische referendum teniet te doen. De vergadering werd uit de officiële notulen verwijderd.

In het EU Parlement riep Farage al in november 2017 op tot een onderzoekscommissie voor Soros en wees erop dat de Open Society een lijst van 226 “betrouwbare bondgenoten” had gepubliceerd, waaronder Martin Schulz en Alexander Graf Lambsdorff. Viktor Orban noemde de EU-topkandidaat van links, Frans Timmermans, een “Soros-man”. Farage noemde Soros in het EU-Parlement in maart 2018 “de gevaarlijkste man ter wereld”.

De Soros-apologeten geven elke kritiek op de atheïst Soros graag weer als “antisemitisch”, hoewel de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een van zijn grootste critici is. Netanyahu heeft George Soros’ stichtingen ervan beschuldigd “de veiligheid en de toekomst van Israël in gevaar te brengen”. In juli 2017 beschuldigde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken George Soros ervan “de democratisch legitieme regering van Israël te ondermijnen” en “de joodse staat te belasteren en te beroven van zijn recht op zelfverdediging”. De huidige campagne tegen Netanyahu heeft ook zijn wortels in het Soros NGO’s New Israel Fund, Human Rights Defenders Fund (HRDF) en de Association for Civil Rights in Israel (ACRI).

De soevereine natiestaten van het Westen overwegen nu serieus om Soros en de Open Society Foundations te classificeren als vijandige buitenlandse agenten.