Germanium, Indium en Lithium: De drie sporenelementen die je absoluut nodig hebt

https://www.earth-matters.nl

sporenelement

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Bron: Hayobol

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Supplementen

Niet zo bekend, wel essentieel voor je gezondheid, zei het dat je er bijzonder weinig van nodig hebt.  Dat zijn de volgende drie sporenelementen: Indium, germanium en lithium.  De laatste zal het meest bekend zijn omdat deze in een bepaalde vorm wordt gebruikt als medicijn in de psychiatrie. Het feit dat het sporenelementen zijn betekent dat supplementeren lastig is want je hebt er heel weinig van nodig. Denk eerder aan milli- tot microgrammen dan aan grammen. Ik wil ze hier bespreken omdat ze het lichaam op de goede manier kunnen beïnvloeden.

Het lichaam kun je zien als één groot reactie vat met miljoenen biochemische reacties. Loopt de ene route niet dan heeft het lichaam nog andere routes tot zijn beschikking om toch voor elkaar te krijgen dat een bacterie of virus wordt opgeruimd. Des te meer ontstekingen, pijn en uitputting het lichaam treft, des te meer kans op tekorten van mineralen en vitaminen. Daarom adviseer ik veelvuldig een haarmineralentest te doen zodat we dit vast kunnen stellen en de suppletie hierop aan kunnen passen. Ga niet naar aanleiding van dit artikel zo maar een flesje Germanium, Indium of Lithium bestellen. Het innemen van mineralen zorgt voor een nieuwe balans met alle andere mineralen in je lichaam inclusief de giftige zware metalen zoals kwik, lood, cadmium en aluminium. Een andere balans hoeft niet te betekenen dat dit beter voor je is. Laat je daarom altijd adviseren.

Het is natuurlijk wel interessant te weten wat mineralen in je lichaam doen en daarom bespreek ik deze drie. 

Germanium
Chemisch element  Germanium  (Ge)
Atoomnummer 32 zoals het in de tabel van Mendelev staat

Germanium bewaart het evenwicht in het lichaam en kan daarom een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolniveau verlagen. Het versterkt het afweersysteem en is pijnstillend.  Het repareert vrije radicalen schade omdat het de zuurstofproductie verhoogt tussen de bindweefselcellen. 

Eigenschappen
Vanwege bovenstaande eigenschappen kan het nuttig zijn bij de behandeling van kanker en bij de behandeling van chronische virussen zoals polio, Epstein-Barr en Coxsackie (griep) maar ook bij de aanpak van spirocheten zoals Borellia is Germanium een element dat je nodig hebt. Het is pijnstillend, anti bacterieel, antiviraal en remt tumoren. Er is een boekje in pdf vorm vrij te verkrijgen op het internet. Zie hiervoor de referenties onderaan dit artikel. 

Germanium versterkt het immuunsysteem  omdat het net als vitamine K, calcium faciliteert de botten in te komen. Calcium heeft een moleculaire structuur die, als je dat in 3D zet, past in de structuur van Germanium. Daarmee zou Germanium in staat moeten zijn om aderverkalking tegen te gaan en om interferon aan te maken. Interferon is het lichaamseigen eiwit dat beschermd tegen veel soorten ziekten.

Germanium bewaart het evenwicht in het lichaam en kan daarom mogelijk een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol niveau verlagen.

Het wordt gebruikt bij de behandeling van kanker,  HIV/aids en verwijdering van zware metalen. Vanwege de aanmaak van interferon waar Germanium voor nodig is, is de lijst met te behandelen ziekten groot. Ik noem in dit verband: Postviraal syndroom, chronisch vermoeidheidssyndroom, Artritis, Glaucoom, staar, netvliesloslating, koolmonoxidevergiftiging, Ziekte van Raynaud, Multiple sclerose, Malaria, Chronische gastritis, Maagzweren, Astma, Huiduitslag (eczemen, wratten, herpes), Influenza, Ziekte van Parkinson, tumoren, Epilepsie, Cerebrale sclerose, Psychosen en depressies.

Als je deze lijst leest bedenk dan dat het nooit mogelijk is dat 1 stofje het hele probleem gaat oplossen.

Symptomen bij een tekortWaarschijnlijk een verminderde weerstand, maar dat is nog niet bevestigd.

Voorzichtig en giftigheid
Een voedingssupplement met germanium wordt niet aanbevolen vanwege het risico van nier schade. Germaniumoxide is giftig en de enige niet giftige vorm die te verkrijgen is heet: Germanium Sesquioxide en wordt alleen in een lab gemaakt. Het wordt dan ook nauwelijks als los supplement aangeboden. Mogelijk bevatten de geneeskrachtige Chinese paddenstoelen zoals Chaga, Reishi en Cordyceps verhoogde niveaus van Germanium maar daar kreeg ik geen uitsluitsel over toen ik daar research naar deed.

Dosering
Een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is niet bekend.

Bronnen
Goede bronnen van germanium zijn: Knoflook, smeerwortel, ginseng, groenten, zaden, chlorella, wortels, Aloë Vera, groene thee, oesters en rijst.

Indium
Chemisch element Indium (In)
Atoomnummer 49

Indium is een sporenelement dat in zeer minieme hoeveelheden voorkomt in het lichaam en waarvan de voorraad sneller opraakt dan van andere sporenelementen. Indium is een van de tien minst aanwezig sporenelementen uit de tabel van Mendelev. Je krijgt een basisvoorraad mee van je moeder, mits zij goed in haar mineralenhuishouding zat ten tijde van jouw zwangerschap. De Japanner Yukawa meet Indium in bindweefsel tussen 0,01 en 0,07 microgram. Gaandeweg neemt de hoeveelheid Indium in je lichaam af en na je 40e kan dit de eerste problemen veroorzaken zoals een verstoord waak- slaapritme, Natuurlijk spelen andere factoren hierbij ook een rol maar Indium supplementeren heeft zeker zin als andere supplementen onvoldoende werkzaam blijken.

Samen met Germanium en lithium is Indium een specifiek sporenelement met als eigenschap dat het invloed heeft op de biologische klok. Dit is de reden dat het wordt gebruikt in alternatieve behandelingen van kanker, maar ook bij ADHD en hormonale verstoringen. Alleen opgelost in water is indium veilig voor menselijk gebruik. Alle andere vormen zijn giftig.

Eigenschappen
Indium is een licht zilverachtig metaal dat niet oplost in water behalve onder laboratorium omstandigheden.VoldoendeIndium in het lichaam versterkt het vermogen van de zintuigen, versterkt de spieren,  verbetert slaap en het herstelvermogen van het lichaam tijdens de slaap en heeft een positief effect bij het bevorderen van de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen.  Het faciliteert de opname van andere mineralen en sporenelementen in de vitale organen en stimuleert de hypothalamus-hypofyse biofeedback om groei en andere hormonen extra aan te maken.

Bronnen
Er zijn geen bronnen bekend  waar Indium inzit.

Dosering
Uit een flesje van de producent THF: 1 druppel direct na het opstaan en vervolgens 10 minuten niet eten of drinken.  Aangezien het niet voorkomt in het eten is overdosering uitgesloten.

Lithium 
Chemisch element Lithium (Li)
Atoomnummer 3

Lithium wordt wel het breinelement genoemd omdat het voorkomt dat het de hersenen doet slinken omdat het beschermd tegen schade door zware metalen. Lithium kennen we wel als medicijn dat gebruikt wordt in de psychiatrie maar dat is de giftige vorm lithiumcarbonaat met een verdovende werking op de hersenen. Tijdelijk kan dat nuttig zijn maar op de lange termijn is dit schadelijk mede omdat Lithium bijzonder basisch is. Net als teveel zuur is een teveel aan basen in je lichaam niet goed voor het optimaal functioneren van het lichaam. Lithium orotaat is wel een veilige vorm om in te nemen als supplement maar is slecht te verkrijgen in Nederland.

Eigenschappen
Lithium beschermd de zenuwbanen samen met silicium tegen schade.  Het gaat de effecten van glutamaat bekend van de E621 tegen. Glutamaten zijn een restproduct van eiwitten en het lichaam kan slecht tegen een overschot ervan omdat het de cellen in hun werking verstoord. Zie de link hieronder. Lithium verwijdert de plaque in de hersenen waardoor de “mist in je hoofd” kan optrekken. Dat is een interessante werking die samen optrekt met de werking van B vitaminen. Lithium versterkt de werking van de hersenen en kan de concentratie verbeteren.

Bronnen
Keltisch zeezout, zeewier en zeekraal, mosselen, oesters.

Dosering
4,5 mg per dag is een veilige dosering. Het is niet een supplement dat je jaar in jaar uit zou moeten nemen. Het is aan te bevelen bij mensen met concentratieklachten en brain disorders.

Referenties:

Germanium
http://www.academyanabiology.com/PDF/2012Sep02GermaniumBook.pdf

http://www.germaniumsesquioxide.com/

Indium: https://www.amazon.com/Anti-aging-Health-promoting-Miracle-Biological-Printing/dp/0538448431

http://ezinearticles.com/?Indium-Supplements—Discover-What-Indium-is-Used-For-and-the-Best-Food-Sources&id=3663637

Lithium

http://greenvalleynaturalsolutions.com/BEL/bel-trial-c5.php?EXITPOP=Y&SC=MUMBEL5092216MV5

A. Samuels, Evidence of MSG-induced brain damage and endocrine disorders:  the animal studies, Truth in labeling, may 2009