Geldschepping en Rente, Banken, Hun Eigenaren, Jouw Vrijheid – Een korte documentaire

https://handjecontantje.org

“20% Van wat je voortbrengt mag je zelf houden; 80% breng je naar de eigenaren van de wereld en hun incassobureaus. Hoe dat werkt?  De rauwe realiteit in minder dan 20 minuten.”

We hebben een korte documentaire gemaakt waarin we in Jip&Janneke taal vertellen hoe geld geschapen wordt, wat de werking en de betekenis van rente is, de rol van banken en hun eigenaren hierin, en wat dat voor jouw en onze vrijheid betekent.

Waarom: de manier waarop ons geldstelsel in elkaar zit, is een enorme bedreiging voor onze vrijheid. Dat is niet nieuw; dat is eigenlijk al eeuwen oud. Maar we zitten in een eindfase: contant geld verdwijnt. De EU heeft een plan gemaakt om al in 2018 het gebruik van contant geld onmogelijk te maken. Welke “argumenten” de EU hier ook voor gebruikt; het gaat alleen om het krijgen van het laatste stukje macht over de burger: de toegang tot z’n bankrekening. In de docu laten we zien dat de macht van de EU omgekeerd recht-evenredig is met – jouw – vrijheid.

Daar willen we zoveel mogelijk mensen bewust van maken; het is – voor onze vrijheid – van belang dat heel veel mensen dit gaan begrijpen. Dus heel graag delen.
Het filmpje laat zien hoe het zit. De eerste stap van verandering is namelijk altijd bewust-wording. Dat is ons doel. Vanuit die bewustwording kunnen we gaan kijken hoe we het – systeem – nieuw in willen richten. Het filmpje heeft de intentie om het zó simpel uit te leggen, dat iedereen het kan snappen – het IS ook simpel.
Wat “ingewikkeld” is, is de ímpact ervan. Voor mensen voor wie dit nieuw is, vraagt het nogal wat van de rekbaarheid van hun comfort zone. En dat heeft alles te maken met bewustwording.

Deze docu is een “keukentafelproduktie” van Stichting Handjecontantje.org. “Keukentafelproduktie”: we hebben ‘m met beperkte middelen en dito vaardigheden op het gebied van het maken van video’s gemaakt. De techniek is dus niet fantastisch, evenmin als de grafische kwaliteiten. Dat is voor ons niet het belangrijkste; wat wél telt is de boodschap. En die vinden we wél van een grote kwaliteit.

De tekst (transcript) van de video kun je hier terugvinden.

Wil je ons helpen deze film te verspreiden, door ons met de techniek te helpen en met vertalingen? Laat het ons weten: info@handjecontantje.org.

Dankjewel.

Geraadpleegde bronnen en copyrights: