Gates Foundation zit achter volkomen onjuiste ‘sterftecijfers’ corona

gates

Foto: Foundations World Economic Forum CC BY 2.0

in Buitenland 26 april 2020

De maatregelen die landen hebben genomen om de coronacrisis te beteugelen, zijn grotendeels gebaseerd op de prognoses van slechts twee instituten. Deze instituten zijn er in feite voor verantwoordelijk dat het grootste gedeelte van de wereld na zes weken nog in lockdown is. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: de Bill & Melinda Gates Foudation.

Het gaat om het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) en Imperial College London.

Beide instituten gingen ervan uit dat er alleen al in de Verenigde Staten honderdduizenden mensen zouden sterven aan corona.

Onjuist gebleken

Ze waarschuwden dat er tot wel twee miljoen Amerikanen zouden sterven als de overheid geen maatregelen zou nemen.

De prognoses zijn overigens onjuist gebleken en in de tussentijd flink naar beneden bijgesteld. De coronamaatregelen waren echter al van kracht.

De voorspellingen werden aangepast, maar de strenge maatregelen zijn niet teruggedraaid.

Miljoenen

Het IHME kreeg bij oprichting in 2007 105 miljoen dollar van de Gates Foundation. In 2017 gaf Gates het instituut nog eens 279 miljoen dollar.

Imperial College London heeft daarnaast tientallen miljoenen dollars ontvangen van de Gates Foundation.

Zo kreeg de universiteit in 2018 14,5 miljoen dollar om ‘de wereldgezondheidszorg te helpen verbeteren’.

Te ver gegaan

Miljardair Bill Gates wil de hele wereldbevolking vaccineren tegen het nieuwe coronavirus. Hij investeert in liefst zeven fabrieken die vaccins moeten maken.

Onderzoeksjournalist Ben Swann reageert: “We moeten ons in dit geval afvragen of de beslissingen die onze leiders nemen, gebaseerd zijn op wetenschap of politiek. We moeten ons ook afvragen of de instituten waar we van afhankelijk zijn hun data baseren op wetenschap of politiek.”

“Als een politicus beslist dat vertekende cijfers, verzonnen statistieken, slechte informatie en onjuiste prognoses kunnen worden gebruikt om jouw leven op een manier te sturen waar je geen controle over hebt, dan is de overheid te ver gegaan.”

Bekijk de video hieronder:

https://youtu.be/jYZjW11EiHI

; [Ben Swann]