Een extra motivatie om volledige potentieel te bereiken.

Hallo mensen,

Ik vertaal dit artikel van de BRON ; Science News./ Science Daily.

 

Zijn hoogbegaafde kinderen verdwalen in de shuffle?

6 januari 2014 – hoogbegaafde kinderen zijn waarschijnlijk vernieuwers en leiders van de volgende generatie te zijn – en toch, de uitzonderlijk slim zijn vaak onzichtbaar in de klas, zonder de curricula, leraar input en externe motivatie om volledige potentieel te bereiken.

Deze conclusie komt als het resultaat van de grootste wetenschappelijke studie van de diep begaafde tot op heden, een 30-jarige studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Vanderbilt University Peabody College van onderwijs en menselijke ontwikkeling.

David Lubinski, professor in de psychologie en de menselijke ontwikkeling in Peabody, leidde de studie, die 300 hoogbegaafde kinderen gevolgd vanaf de leeftijd van 13 tot de leeftijd van 38, inloggen hun prestaties in de academische wereld, het bedrijfsleven, cultuur, gezondheidszorg, wetenschap en technologie. De resultaten werden onlangs gepubliceerd in een paper met de titel “Wie stijgt naar de top? Vroege indicatoren,” in Psychological Science .

“Hoogbegaafde kinderen zijn een kostbaar menselijk kapitaal resource,” zei Lubinski, die heeft doorgebracht vier decennia bestudeert getalenteerde individuen te correleren uitzonderlijk vroeg zat scoort met prestatie later in het leven. “Deze populatie vertegenwoordigt toekomstige makers van de moderne cultuur en de leiders in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, de wet, het lectoraat en STEM (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde). Onze studie geeft nieuwe inzichten in de mogelijkheden van hoogbegaafde kinderen.”

Peabody medewerkers op de studie waren Camilla P. Benbow, Patricia en Rodes Hart decaan van Onderwijs en Menselijke Ontwikkeling, en Harrison Kell, het bezoeken van postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Psychologie en Human Development.

De kinderen voor de studie werden geselecteerd met behulp van boven-niveau testprocedures, namelijk verbale of wiskunde scores behaald op de leeftijd van 13 jaar of jonger die ze geplaatst in de top 0,01 procent in redenerend vermogen zat.Prestaties van de kinderen waren indrukwekkend.

Van de 320 deelnemers, 203 ging op master’s graden en hoger verdienen. Van deze 142 (ongeveer 44 procent) ook verdiend doctoraten – beduidend hoger dan de algemene bevolking (ongeveer 2 procent). De meerderheid van de kinderen ging op carrières van de nota voort te zetten, steeds hooggeplaatste leiders bij Fortune 500-bedrijven, productieve software ingenieurs, artsen, advocaten, en leiders in het overheidsbeleid, met inbegrip van degene die de president van de Verenigde Staten op nationale beleidsvraagstukken geadviseerd.

Ondanks hun opmerkelijk succes, onderzoekers geconcludeerd dat de diep hoogbegaafde leerlingen wegversperringen hadden ervaren langs de weg die soms voorkwam dat ze hun volledige potentieel bereiken. Typisch schoolgebouw instellingen waren vaak niet in staat om de snelle tempo waarin ze geleerd en verteerd complexe materie tegemoet. Wanneer de studenten opgenomen basis-en middelbare school klaslokalen op de eerste dag nadat al het cursusmateriaal knie, leraren vaak verschoven van hen richten zich om die worstelen met de cursussen. Dit resulteerde in gemiste leermogelijkheden, frustratie en onderpresteren, met name voor de uitzonderlijk getalenteerde, opperen de onderzoekers.

“Er is het idee dat hoogbegaafde leerlingen geen hulp echt nodig,” zei Kell. “Deze studie toont aan dat niet het geval Deze mensen met een zeer hoog IQ -. Wat sommigen hebben genoemd de ‘enge slimme’ – zal het goed doen in de reguliere klas, maar ze zullen nog steeds niet aan hun volledige potentieel, tenzij ze krijgen toegang tot versnelde cursussen, AP klassen en educatieve programma’s die talentvolle studenten te plaatsen bij hun intellectuele leeftijdsgenoten zoals Peabody’s Programma’s voor getalenteerde jeugd. “

Terwijl er programma’s in plaats om mensen met leermoeilijkheden te helpen, zijn er geen federaal mandaat voor de begaafde, Lubinski toegevoegd. “Hoe hoger de intellectuele capaciteiten, hoe moeilijker het kan zijn om een ​​student met passende opleidingsmogelijkheden en curricula aan te passen. Onze studie toont aan welke soorten maatregelen die u moet aangeven op welke buitengewoon begaafde onder de hoogbegaafde leerlingen,” zei hij.

Lubinski concludeert dat mensen met een buitengewoon talent in wiskundige en verbaal redeneren uiteindelijk gemotiveerd waren om te bereiken op hogere niveaus als lesmateriaal werd gepresenteerd op de geavanceerde snelheden waarmee ze geleerd. “Ability, motivatie en kansen spelen allemaal rollen in het ontwikkelen van uitzonderlijke menselijke capaciteit en het verstrekken van de nodige steun te kweken gedurende het hele leven,” zei hij.

Lubinski en Benbow zijn mede-directeuren van de Studie van Wiskundig Precocious Jeugd. SMPY is een longitudinale studie van meer dan 5.000 intellectueel begaafde deelnemers die zich richt op het herkennen van de verschillende soorten van intellectueel vroegrijpe studenten en voorwaarden te ontdekken voor het verbeteren van hun onderwijs-en beroepsontwikkeling.De voor het onderzoek geselecteerde personen werden geselecteerd uit de SMPY groep.

Steun voor de studie werd verstrekt door een onderzoek en opleiding subsidie ​​van de Templeton Foundation en door het Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Development subsidie ​​P30 HD 15051 aan de Vanderbilt Kennedy Center for Research on Human Development.

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140106155946.htm

Deel het op FB en ander media.

Fijne avond toe gewenst.